Balıkesir'de okullar tatil mi? 11 Aralık Çarşamba Valilik ve MEB'den tatil açıklaması var mı?

Balıkesir'de bugün okullar tatil mi? Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından 51 artçı sarsıntı meydana geldi. Deprem sonrası büyük panik yaşayan Balıkesir halkı, bugün okulların tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, Balıkesir'de okullar tatil mi? Valilik ve MEB'den açıklama geldi mi?

Giriş Tarihi 11 Aralık 2019, 07:11 Güncelleme 11 Aralık 2019, 07:11
Balıkesir’de okullar tatil mi? 11 Aralık Çarşamba Valilik ve MEB’den tatil açıklaması var mı?

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'de okullar tatil mi? Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün saat 23.14'te merkez üssü Balıkesir'in Altıeylül ilçesi olan 4,6 büyüklüğündeki sarsıntının ardından 51 artçı deprem meydana geldi. Depremin ardından Büyükşehir Belediyesi'nden çay ve çorba ikramı yapıldı. Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremde büyük panik yaşandı. Depremin ardından okulların tatil olup olmadığı araştırılıyor. Peki, 11 Aralık Çarşamba Balıkesir'de bugün okullar tatil mi? Valilik ve MEB'den açıklama geldi mi? İşte cevaplar...

BALIKESİR'DE BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?

Balıkesir'de bugün okullar tatil olmayacak ve eğitim öğretime devam edilecek. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kentte meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin, bugün okulların açık olacağını herhangi bir tatilin söz konusu olmadığını söyledi.

Depremin ardından artçı depremlerin olduğunu ama vatandaşların hissetmediğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Büyükşehrimizin jeoloji uzmanı bize bunun sönmüş bir deprem hareketi olduğunu söyledi. Uzmanımız 'vatandaşlarımız herhangi bir panik yapmasın. Eğer evlerinde herhangi bir olumsuzluk yoksa herkes evine gidebilir' dedi. AFAD da yaptığımız toplantıda da bu olay 00.30'a kadar netleştiğinden dolayı okullarımız yarın (bugün) eğitim öğretime devam edecek. Şehrimizde her şey normal, bizim için pozitif düşünen ve endişelenen herkese çok teşekkür ederiz."

BALIKESİR'DEKİ DEPREMİN ARDINDAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ÇAY VE ÇORBA İKRAMI

Balıkesir'de gece saatlerinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.6, 4.3 ve 4.0 büyüklüğündeki depremlerin ardından korkuya kapılan bazı vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor. Panikle dışarıya çıkan Balıkesirlilerden çoğunluğu evlerine dönerken, eve girmek istemeyen bazı vatandaşlar ise belediyeye ait noktalarda sabahlıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise deprem nedeniyle oluşan bir zarar olmadığını belirterek, endişelenen vatandaşlar için sabaha kadar belirli noktalarda çay ve çorba ikramında bulunulacağını söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre saat 23.14'te merkez üssü Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 7 kilometre derinlikte meydana gelen bu depremin ardından merkez üssü yine Altıeylül ilçesinde saat 23.24'te 4.3 ve saat 23.46'da 4.0 büyüklüğünde depremler ile artçı sarsıntılar kaydedildi. Depremler Balıkesir'in yanı sıra Bursa, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Yalova ve İstanbul'un bazı ilçelerinden de hissedildi.

"BOMBA PATLADI SANDIK"

Balıkesir'de deprem anını yaşayan vatandaşlar panik anlarını DHA'ya anlattı. Otelde çalıştığını ve deprem anında çok korktuğunu söyleyen Sinan Pehlivan, "Deprem olduğunda çok büyük bir ses geldi. Bomba falan patladı diye düşündük. Ama sonra deprem olduğunu fark ettik. Hemen oteli boşaltma talimatı verdik arkadaşlarla beraber. Sonrasında artçılar devam etti. Şu anda eve gitmeye korkuyoruz. Büyükşehir Belediyesi de sağ olsun böyle bir yer düzenlemiş. Telefonlara mesaj geldi. Burada sabahlayacağız" dedi.

"EĞİTİM ÖĞRETİM DEVAM EDECEK"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Balıkesir'de dün saat 23.14'te 10 saniye civarında bir sarsıntı oldu. Tabii ilk başta kimse çok önemsemedi ama arka arkaya gelen 2-3 tane artçı deprem, halkımızı biraz endişelendirdi. Tabii biz de, AFAD da valimizle toplantı yaptık. Deprem danışmanımız var. Ondan aldığımız bilgiler ve depremle ilgili aldığımız tüm bilgiler, bunun sönmüş bir deprem olduğunu ve bu nedenden dolayı panik yapacak bir durum olmadığını tespit ettik. 112 gelen hiçbir adli veya herhangi bir yıkımla ilgili mağduriyet olmadığı yönünde. O nedenden dolayı yarın eğitim-öğretim devam edecek. Şu anda herhangi bir şekilde evine girmek istemeyen vatandaşlarımıza barınmak için belediyemiz ait olan farklı noktalarda ve çocuk köyümüz de çorba ikramında bulmuyoruz. Şu anda her şey normal" dedi.