İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Kandilli tarih verdi!

Artık kış mevsimine geçiş yaptık. İstanbulluların kafasının bir kenarında ise kar yağışı bulunuyor. İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak? Sorusu ise vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bu sene geçtiğimiz yıllara oranla kar yağışı geçikti. Uzmanlar bunun küresel ısınma ile alakalı olabileceğini belirtiyorlar.

Giriş Tarihi 05 Aralık 2019, 09:30 Güncelleme 12 Aralık 2019, 16:07
İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Kandilli tarih verdi!

İÇİNDEKİLER

Havalar soğudu İstanbul'da yılın ilk kar yağışının ne zaman gerçekleşeceği merak konusu oldu… İlk kar tanesi İstanbul'a Aralık ayının ortalarında düşebilir. İstanbul'da; havanın bu akşam ve Çarşamba günü çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli Poyrazla birlikte hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak 10 derecenin altına düşmesi bekleniyor. İstanbul genelinde hafta sonuna kadar her gün aralıklarla yağmur ve sağanak yağış görülecek.

HAVA DURUMU AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

İstanbul'da; havanın bu akşam ve Çarşamba günü çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli Poyrazla birlikte hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak 10 derecenin altına düşmesi bekleniyor. Perşembe ve Cuma günleri yağış beklenmiyor; fakat soğuk havanın devam edeceği tahmin ediliyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

HAFTANIN İLK YARISINA DİKKAT

Haftanın ilk yarısında yağmur ve sağanak şeklinde meydana gelecek yağışların hafta sonuna doğru yüksek kesimlerden başlayarak karla karışık yağmur ve kar şekline dönmesi bekleniyor.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya kesimi ile bölgenin güneydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Çanakkale ve Balıkesir'de kuvvetli yağmur, Bursa ve Bilecik'te kuvvetli karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 5°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu

İSTANBUL °C, 10°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

KOCAELİ °C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu