Sivas'ta yarın okullar tatil mi? 4 Aralık Sivas kar tatili için Valilik ve MEB açıklaması geldi mi?

Sivas'ta yarın okulların tatil olup olmadığı ilde yaşayan vatandaşların araştırdığı konuların başında yer alıyor. İlde yaşanan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitim hayatında ve iş hayatında olumsuzluklar yaşanabiliyor. Yapılan son tahminlere Meteorolojinin yayınladığı tahmine göre dün geceden beri bir çok ilde etkili olan kar yağışı çarşamba günü etkisini artıracak. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde sıcaklığın daha da düşmesiyle birlikte etkili kar yağışı görülecek. İşte merak edilen son detaylar...

Giriş Tarihi 03 Aralık 2019, 19:01 Güncelleme 03 Aralık 2019, 19:01
Sivas’ta yarın okullar tatil mi? 4 Aralık Sivas kar tatili için Valilik ve MEB açıklaması geldi mi?

İÇİNDEKİLER

Sivas Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ilde yaşayan öğrenci ve veliler tarafından merakla araştırılıyor. Yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası ülkede yaşamı zaman zaman olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzlukların başında da etkilenen eğitim hayatı geliyor. Okula gitmekte zorluk yaşayan öğrenciler için kar tatili hakkında yapılacak açıklamalar bu kapsamda merak ediliyor. Peki, Sivas'ta yarın okullar tatil mi? 4 Aralık Sivas kar tatili son dakika Valilik ve MEB açıklama geldi mi?

SİVAS'TA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Meteorolojinin yayınladığı tahmine göre dün geceden beri bir çok ilde etkili olan kar yağışı çarşamba günü etkisini artıracak. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde sıcaklığın daha da düşmesiyle birlikte etkili kar yağışı görülecek.

Okulların tatil olup olmadığına dair açıklama henüz yapılmadı.

KAR YAĞIŞININ ETKİLİ OLACAĞI İLLER

4 Aralık Çarşamba günü kar yağışının etkili olacağı iller listesinde. Bolu, Karabük, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Çorum, Kastamonu, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ağrı illeri bulunuyor. Kar yağışı bazı illerde yağmurla birlikte sulu kar şeklinde görülecek. Kayseri, Bolu, Kütahya, Bayburt, Gümüşhane'de ise yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji kuvvetli kar yağışı için uyarı geçti, Erzincan Refahiye'de taşımalı eğitime ara verildi, Uludağ'da 2 dağcı kayboldu. Türkiye kara kışı hissetmeye başladı. Kuvvetli kar yağışı sebebiyle Bursa Uludağ'da 2 dağcı kayboldu. Kar yağışının etkili olduğu zirvede kayıp dağcıları arama çalışmaları sürerken, Meteoroloji'den yeni uyarılar geldi. Çarşamba günü Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Çorum, Ankara, Bolu, Karabük, Tokat, Amasya, Sivas, Erzincan ve Erzurum başta olmak üzere iç ve doğu anadolu bölgesinde kar yağışı etkili olacak.

İL VE İLÇELERİN SON DAKİKA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

SİVAS HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL? TIKLAYIN

YARINA DİKKAT!

Meteorolojinin yayınladığı tahmine göre dün geceden beri bir çok ilde etkili olan kar yağışı çarşamba günü etkisini artıracak. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde sıcaklığın daha da düşmesiyle birlikte etkili kar yağışı görülecek. Kütahya'dan Erzurum'a, Kayseri'den Van'a kadar geniş bir bölge kar yağışının etkisinde olacak. Perşembe günü kar yağışı iç bölgelerden Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine hareket edecek. Haftasonu ise yurdu terkedecek.

Erzurum yağmur gece saatlerinde kara dönüştü ve sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kenti tamamen beyaza bürüyen kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ile sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti. Erzurum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 197 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekiplerinin ulaşımda aksamaların yaşanmaması için çalışma başlattığı kentte, hasarlı trafik kazaları da yaşandı.