5 Aralık Ankara kar tatili son dakika Valilik ve MEB açıklaması geldi mi?

5 Aralık Ankara'da yarın okullar tatil mi? Ankara kar tatili son dakika Ankara Valiliği MEB tarafından yapılan açıklamalar ilde yaşayan öğrenciler ve veliler tarafından araştırılıyor. Yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası ülkede yaşamı zaman zaman olumsuz etkiliyor. Bu olumsuzlukların başında da etkilenen eğitim hayatı geliyor.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2019, 09:59 Güncelleme 04 Aralık 2019, 16:57
5 Aralık Ankara kar tatili son dakika Valilik ve MEB açıklaması geldi mi?

İÇİNDEKİLER

İlde yaşanan yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitim hayatında ve iş hayatında olumsuzluklar yaşanabiliyor. Peki Ankara'da yarın okullar tatil olacak mı son durum nedir? Meteorolojinin yayınladığı tahmine göre dün geceden beri bir çok ilde etkili olan kar yağışı çarşamba günü etkisini artıracak. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde sıcaklığın daha da düşmesiyle birlikte etkili kar yağışı görülecek.

ANKARA'DA KAR TATİLİ VAR MI? OKULLAR TATİL Mİ?

Okulların tatil olup olmadığı ile ilgili açıklama henüz yapılmadı.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN OLACAK?

Ankara'da 4 Aralık Çarşamba günü kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, çarşamba günü karla karışık yağmurlu havanın hakim olacağı bildirildi. Çarşamba günü hava sıcaklığı en düşük 2, en yüksek 4 derece olacak.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYINIZ

KAR YAĞIŞININ ETKİLİ OLACAĞI İLLER

4 Aralık Çarşamba günü kar yağışının etkili olacağı iller listesinde. Bolu, Karabük, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Çorum, Kastamonu, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ağrı illeri bulunuyor. Kar yağışı bazı illerde yağmurla birlikte sulu kar şeklinde görülecek. Kayseri, Bolu, Kütahya, Bayburt, Gümüşhane'de ise yoğun kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji kuvvetli kar yağışı için uyarı geçti, Erzincan Refahiye'de taşımalı eğitime ara verildi, Uludağ'da 2 dağcı kayboldu. Türkiye kara kışı hissetmeye başladı. Kuvvetli kar yağışı sebebiyle Bursa Uludağ'da 2 dağcı kayboldu. Kar yağışının etkili olduğu zirvede kayıp dağcıları arama çalışmaları sürerken, Meteoroloji'den yeni uyarılar geldi. Çarşamba günü Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Çorum, Ankara, Bolu, Karabük, Tokat, Amasya, Sivas, Erzincan ve Erzurum başta olmak üzere iç ve doğu anadolu bölgesinde kar yağışı etkili olacak.

İL VE İLÇELERİN SON DAKİKA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

ANKARA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL? TIKLAYIN

YARINA DİKKAT!

Meteorolojinin yayınladığı tahmine göre dün geceden beri bir çok ilde etkili olan kar yağışı çarşamba günü etkisini artıracak. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde sıcaklığın daha da düşmesiyle birlikte etkili kar yağışı görülecek. Kütahya'dan Erzurum'a, Kayseri'den Van'a kadar geniş bir bölge kar yağışının etkisinde olacak. Perşembe günü kar yağışı iç bölgelerden doğu anadolu ve güneydoğu anadolu bölgesine hareket edecek. Haftasonu ise yurdu terkedecek.

Erzurum yağmur gece saatlerinde kara dönüştü ve sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kenti tamamen beyaza bürüyen kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ile sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti. Erzurum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 197 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekiplerinin ulaşımda aksamaların yaşanmaması için çalışma başlattığı kentte, hasarlı trafik kazaları da yaşandı.

Ağrı : Ağrı'da 2 gündür devam eden sağanak, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Yağış sonrası beyaza kaplanan kentte, Çevre Yolu'ndaki araçlar trafikte güçlükle ilerledi. Bazı vatandaşlar kardan dolayı yürümekte sıkıntı yaşarken yüksek rakımlı bölgelerdeki köylerde yaşayan çocuklar karı fırsata çevirerek eğlendi. Vatandaşlardan Yakup Bilgin, önceki yıllara göre bu sene karın geç yağdığını ve kışı özlediklerini söyledi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 3 gündür devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Beyaza bürünen ilçede kar kalınlığı 15, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde ise 20 santimetreye ulaştı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçedeki yollarda kar küreme çalışması başlattı. Yaban kuşlarının kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlandığı gözlendi.

Giresun : Giresun-Sivas kara yolu bağlantısını sağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde kar yağışı etkili oluyor. Eğribel Geçidi'nde dün başlayan yağış sonucu, bölgede kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, olumsuz durumların yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Zigana Geçidi: Doğu Karadeniz'in iç kesimindeki Gümüşhane'de kar yağışı nedeniyle 39 köy yolu ulaşıma kapandı. Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi İpek Yolu üzerindeki Zigana Geçidi'nde ise kar yağışı sonrası kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Ekiplerin çalışma yürüttüğü geçitte ulaşımda sorun yaşanmıyor.

Ovit Dağı geçidi kapatıldı: Rize'nin İkizdere ilçesinde, kar yağışının etkisini artırması nedeniyle Rize-Erzurum karayolundaki Ovit Dağı geçidi tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olmasıyla 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı mevkisinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Rize-Erzurum karayolunu kullanan sürücüler, Erzurum'a ulaşımı Ovit Tüneli'ni kullanarak sağlıyor. Tünelin bulunduğu bölgede ise kar kalınlığı 35 santimetre olarak ölçüldü.

Rize İkizdere ilçesinde kar yağışı nedeniyle 18 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Erzincan'da dün akşamdan itibaren devam eden ve özellikle yüksek kesimlerde zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçelerden Refahiye'de 105, Çayırlı'da 4 ve Tercan'da 20 olmak üzere 129 köy yolu ulaşıma kapandı. Refahiye ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

Gümüşhane'de dün gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışının ardından şehir merkezinin zirveleri beyaza büründü. Yüksek kesimlerde etkili olan kar sonrası merkezde 5, Şiran ilçesinde 21, Kürtün'de 5, Köse'de 5 ve Kelkit'te 3 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi görevlileri, öncelikli olarak taşımalı eğitim yapılan ve diyaliz hastalarının bulunduğu köylerin yollarını ulaşıma açmak için 11 ekiple karla mücadele çalışması yürütüyor.