Her bütçeye uygun! Renault Fiat araba marka modelleri 9 ve 30 bin lira arası sahibinden satılık ikinci el otomobiller

Sahibinden 9 bin TL ile 30 TL arasındaki Renault ve Fiat araba modellerini sizler için bir araya getirdik. Piyasasının en çok satılan araç modelleri arasında yerini her yıl koruyan Renault ve Fiat, araç modelleri ile sıfır araç piyasasında olduğu gibi ikinci el piyasasında da en çok alım satım yapılan otomobil modelleri arasında yerini almayı başarıyor. Söz konusu bu modelleri yeni araç sahibi olacak vatandaşların tercih nedeninin başında ise düşük bütçeli fiyat seçenekleri ve yakıt performansı alıyor. İşte 9 bin ile 30 bin TL altı satılık ikinci el Renault ve Fiat araba modelleri;

Giriş Tarihi 22 Kasım 2019, 09:32 Güncelleme 22 Kasım 2019, 09:32
Her bütçeye uygun! Renault Fiat araba marka modelleri 9 ve 30 bin lira arası sahibinden satılık ikinci el otomobiller

İÇİNDEKİLER

Sıfır araba alma bütçesi olmayan vatandaşlarımız daha düşük bütçeli otomobillere yönünü çevirdi. Bu bağlamda ikinci el almak isteyen vatandaşlarımız 9 ile 30 bin lira arasında otomobiller bakıyor. En uygun markalar ise Renault ve Fiat olarak öne çıkıyor. Uygun fiyat seçenekleri ve düşük yakıt tüketimi ile kullanıcılarının beğenisini toplamayı başaran Renault ve Fiat araç modelleri, sıfır araç modellerinde gösterdiği performansı ikinci el piyasasında da göstermeyi başarıyor. İşte sahibinden satılık ikinci el Renault ve Fiat araba modelleri...

9 BİN TL İLA 30 BİN TL ARASI SAHİBİNDEN SATILIK ALABİLECEĞİNİZ İKİNCİ EL RENAULT MODELLERİ!

İşte 9 bin TL ila 30 bin TL arası ikinci el Renault modelleri;

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

1996 - 2007 model Renault Clio;

1998 - 2007 model Renault Megane;

2004 - 2001 model Renault Symbol;

1998 - 2006 model Renault Laguna;

2005 - 2007 model Renault Modus;

1998 - 2001 model Renault Safrane;

1999 - 2001 model Renault Scenic;

1997 - 2001 model Renault Twingo;

1996 - 2001 model Renauly Europa

Renault Broadway

SAHİBİNDEN 30 BİN TL ALTI İKİNCİ EL FİAT ARABA MODELLERİ!

İşte sizler için bir araya getirdiğimiz Sahibinden 30 bin TL altı satılık ikinci el Fiat araba modellerinin listesi;

1) Sahibinden 2006 - 2008 Fiat Albea modelleri

2) Sahibinden 2000- 2002 Fiat Brava modelleri

3) Sahibinden 1999 - 2001 Fiat Bravo modelleri

4) Sahibinden 2007- 2014 Fiat Linea modelleri

5) Sahibinden 1999 - 2004 Fiat Marea modelleri

6) Sahibinden 2004 - 2007 Fiat Palio modelleri

7) Sahibinden 2005 - 2007 Fiat Panda modelleri

8) Sahibinden 2004 - 2008 Fiat Punto modelleri

9) Sahibinden 2000 - 2003 Fiat Siena modelleri

10) Sahibinden 1993 - 1999 Fiat Tempra modelleri

11) Sahibinden 1991 - 1999 Fiat Tipo modelleri

12) Sahibinden 1992 - 1999 Fiat Uno modelleri

İkinci el otomobil alırken dikkat edilmesi gereken 10 kural!

Sıfır kilometre otomobil fiyatları ortada, yüksek fiyatlı sıfır kilometre araçların hakim olduğu bu pazarda bütçesine göre otomobil almak isteyen vatandaşlardan çoğu ikinci el otomobil almaya yönlendiriliyor. Asıl problemde işte burada başlıyor. Her ikinci el otomobil satın almak isteyen kişi tanıdığından bildiği arabayı almak ister ama bu durum ne yazık ki pek sık olmuyor. Tamamıyla risklerle dolu ikinci el otomobil alımında dikkat etmeniz gerekenleri sıralıyorum.

1000 TL YA DA 2000 TL FAZLADAN BÜTÇE AYIRIN!

1- Satın alacağınız ikinci el otomobilin gözle görülen masrafları dışında ekstra masrafları olabilir. En önemli şey, otomobili satın alırken hesapladığınız paranın üzerine en az 1000 ya da 2000 TL daha ekleyin.

KARAR VERİRKEN İYİ DÜŞÜNÜN

2- İstediğiniz otomobil sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak mı? Aslında tercihiniz doğru mu? Bu tarz durumlarda bütçemize göre hareket ettiğimiz için yanlış kararlar verebiliyoruz. Özellikle ihtiraslarının peşinden koşup, anlamsız otomobil almaya karar veren çok tüketicimiz var. Bu yüzden hem fiyat hem de bu fiyatın karşılığında bize kazandıracağı kullanım alanları, yakıtı verimliliği, pazardaki tercih edilme miktarı ve servis ağını göz önünde bulundurun.


FİYATI İYİCE ARAŞTIRIN

3- Her malın bir satın alma ve satma fiyatı vardır, birde her malın kendi sahibine göre fiyatı. Bizi en çok sıkan
aracın piyasa değerinin üzerinde fiyatlandırılması oluyor. Bu yüzden satın almak istediğiniz marka model otomobili,
birden fazla yerden araştırıp, fiyat analizi yapın.

SATICIYI ARAMAKTAN KORKMAYIN

4-Bildiğiniz üzere eskisi gibi ikinci el araç pazarına gidip otomobil bakma dönemleri artık yok denecek kadar az. Her ikinci el almak isteyen kişi internet sitelerinden ikinci el otomobil bakıyorlar. Bu durumu göz önünde bulundurarak satıcıyla iletişime geçmekten çekinmeyin. Kesinlikle satıcıya araç hakkında merak ettiklerinizi sorun ve tatmin edici cevaplar almaya çalışın.


GÖZLE GÖRMEDEN KARAR VERMEYİN

5- Telefonla görüştükten sonra kesinlikle otomobili gözünüzle de görün. Bunu yaparken dilerseniz bir ekspertiz servisinde ya da tanıdık bir sanayi ustasının dükkanında buluşun. Bu şekilde bir buluşma gerçekleştirirseniz hem aracı canlı bir şekilde görmüş hem de almaya karar verdim dediğinizde araca tüm ayrıntısına kadar baktırma fırsatı bulmuş olacaksınız.

TRAMER SORGULAMASINI YAPIN

6- Hayatımıza son yıllarda tramer sorgulama sistemi katıldı. Aracın motor ya da plakasını bu servise sorgulatarak kaza ve muayene geçmişi hakkında bilgilere ulaşabiliyorsunuz hem de kolayca. Ancak bu sisteminde yanlış çalıştığı bazı durumlar oluyor. Bu yüzden hem plaka hem de şase numarasından sorgulamanızı yapın, ekstra olarak da çalıştığınız ya da tanıdığınız bir sigorta acentası varsa almak istediğiniz otomobili ona da sorgulatın. Ekstra olarak da motor ve şase numaralarını ruhsatta yazanla karşılaştırın.

TEST SÜRÜŞÜ YAPIN

7- Almak istediğiniz ikinci el otomobili kullanmaktan çekinmeyin hatta ısrarla kullanmak istediğiniz belirtin.
Satıcının da yanınızda olması koşuluyla test sürüşüne çıkın. Aracı kullanırken size garip gelen hususları araç sahibine,
ya da ustanıza söyleyin.

EKSPERTİZ RAPORU SORUN, YOKSA EKSPERTİZ YAPTIRIN

8- Belirli bir ücret karşılığında satın almak istediğiniz otomobili kesinlikle ya bir ustaya ya da bir ekspertiz şirketine gösterin. Bu detay sizin hayatınızı kurtaracak en önemli detaylardan biridir, bunu unutmayın!

SİGORTA ŞİRKETİNE SORGULAMA YAPTIRIN

9- Aracı artık almaya karar verdiyseniz sigorta şirketinizle kesinlikle iletişime geçin. Bu herhangi bir sigorta şirketi de olabilir. Otomobilin geçmişini en doğru biçimde sigorta şirketlerinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu durumla birlikte zorunlu trafik sigortasının ve kaskonun da fiyatını öğrenmiş olursunuz.

PAZARLIK YAPIN

10- Pazarlık hayatımızın her noktasında var olmuş bir kavramdır. Bu yüzden otomobil satın alırken pazarlık yapmaktan çekinmeyin. Makul bir pazarlık payı belirleyin kendinize ben mesela bu payı aracın fiyatının yüzde 10'u olarak belirledim. 20 bin TL'lik bir otomobil almak istediğimde 2000 TL'lik pazarlık yapmaya çalışıyorum.