22 Kasım Kara Cuma (Black Friday) ne zaman, hangi mağazalarda? Black Friday 2019 indirimleri nedir?

Black Friday 2019 indirimleri nedir? Sorusu artık internette aratılmaya başlandı. Amerika'da 'Black Friday' adıyla bilinen indirim çılgınlığı bu yıl Türkiye'de de yoğun ilgi görecek. Black Friday yani Kara Cuma indirimleri Türkiye'de de her yıl merak konusu oluyor. Black Friday, alışveriş yapmak için indirim kovalayanlar için bir fırsat oluyor. Peki Black Friday nedir? Kara Cuma indirimleri ne zaman başlıyor? Efsane Cuma indirimleri, Hepsiburada internet sitesi üzerinden bu akşam başlıyor. Efsane Cuma indirimleri 21 Kasım saat 21.00 itibariyle Hepsiburada.com üzerinden görüntülenebilecek

Giriş Tarihi 22 Kasım 2019, 09:16 Güncelleme 22 Kasım 2019, 09:16
22 Kasım Kara Cuma Black Friday ne zaman, hangi mağazalarda? Black Friday 2019 indirimleri nedir?

İÇİNDEKİLER

Başta Amerika olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde uygulanan Black Friday (Kara Cuma) indirimleri bu yıl Türkiye'de katılım rekoru kıracak! Alışveriş merkezleri ve internet siteleri başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında markalar dev indirimlere gidecek. Büyük indirimlerin yapıldığı ve alışveriş çılgınlığına dönen Black Friday indirimlerine kısa bir süre kaldı. Dünya genelinde birçok marka Black Friday indirimlerine gidiyor. Ülkemizde de markalar Kara Cuma indirimi uygulayacak. Peki indirimler ne zaman başlayacak? 2019'da Türkiye'de Black Friday indirimleri bu sene 22 Kasım'da olacak.

BLACK FRİDAY NEDİR?

ABD'de, Black Friday Şükran Günü'nden sonra gelen ilk cuma günüdür. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar. Bugün beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday resmi bir tatil sayılmaz. Kanada ve İngiltere'de de Black Friday günü vardır, ve Amazon gibi internet üzerinden iş yapan çeşitli şirketler de indirimli satış yaparlar.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

Son yedi yıl içinde, bu günde indirim yapan şirketlerin kârları sürekli artmıştır. Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar, ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir. Black Friday gününde 2000'li yıllara kadar sabah 06:00'da açılan mağazalar bu tarihten sonra sabah 04:00 ila 05:00 saatlerinde hizmet vermeye başladı. 2011 yılından sonra bazı mağazalar Black Friday gününde 24 saat hizmet verme kararı aldı.

EFSANE CUMA İNDİRİMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Efsane Cuma indirimleri, Hepsiburada internet sitesi üzerinden bu akşam başlıyor. Efsane Cuma indirimleri 21 Kasım saat 21.00 itibariyle Hepsiburada.com üzerinden görüntülenebilecek. İndirimleri mobil cihazınızdan takip etmek için aşağıdaki uygulama üzerinden Hepsiburada uygulamasını indirip alışverişe başlayabilirsiniz.

BLACK FRİDAY İNDİRİM YAPAN MARKALAR

Black Friday indirimlerinde pek çok marka indirim uyguluyor. Bilindik markaların resmi sitelerine girerek, yaptıkları indirim oranına ulaşabilirsiniz. Bu indirimler mobil uygulamalarda ve markaların mağazalarında da geçerli.

TÜRKİYE'DE BLACK FRIDAY

Son yıllarda e-ticaretin gelişmesi ile Black Friday indirimleri sadece Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İngiltere'deki mağazalara değil, tüm dünyaya yayıldı. İnsanlar bu sayede kargaşasından uzak kalıp yine de Black Friday indirimlerinden yaralanabilir, hatta ihtiyaçlarını çok daha uygun fiyatlarla karşılayabilir hale geldi. Fakat yine kısıtlı stok sebebiyle bilgisayar başında sabahlayan bir kitle yok değil. Black Friday indirimleri Türkiye'de de aktif olarak uygulanıyor. Mağazaların günler süren indirimlerinin yanı sıra internette de akıl almaz kampanyalar oluyor. Black Friday günü ve indirimleri Türk kullanıcıların alışverişlerinde normal bir güne oranla çok büyük bir sıçramanın kaynağı oldu. Türkiye'deki ortalamalar göz önünde bulundurulduğunda bu dönemdeki alışverişlerin neredeyse iki kat daha indirimli olduğu görülmektedir. Buradan da anlayabileceğimiz gibi Türkiye'deki tüketici, Black Friday gününde bir hayli aktif.

ABD EKONOMİSİNE CAN VERİYOR

ABD'nin tatil sezonu olan 1 Kasım-31 Aralık tarihlerinde bu sene perakende satışların 721 milyar doları bulması bekleniyor. Kara Cuma'da 116.4 milyon, Siber Pazartesi'de 75.8 milyon, Şükran Günü'nde ise 35 milyon Amerikalının internet ve mağazalardan alışveriş yapması öngörülüyor.

Tatil sezonunda ülke genelinde internetten yapılacak toplam satışların bu sene 124.1 milyar dolara ulaşarak rekor kırması bekleniyor.

Siber Pazartesi'de satışların 7.7 milyar dolar, Şükran Günü ile Siber Pazartesi arasında internetten yapılacak satışların ise 23.4 milyar dolar olması tahmin edilmekte.