Kuruluş Osman Samsa çavuş kimdir, tarihte var mı?

Kuruluş Osman ekranlara ilk bölümü ile damga vurmaya hazırlanıyor. Kuruluş Osman karakterleri ise oldukça merak ediliyor. Haberimizde Samsa çavuş hakkında bilgi vereceğiz. Samsa Çavuş, Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi'nin silah arkadaşı, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda hizmeti geçmiş şahsiyetlerdendir. Doğum yeri ve tarihi bilinmemektedir.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 19:52 Güncelleme 25 Aralık 2019, 17:25
Kuruluş Osman Samsa çavuş kimdir, tarihte var mı?

İÇİNDEKİLER

Büyük bir heyecanla beklenen Kuruluş Osman dizisi bu akşam izleyicileri ile buluşuyor. Vatandaşlar Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı olan Kuruluş Osman dizisinin oyuncuları merak ediliyor. Araştırılan kişiler arasında Samsa Çavuş da yer alıyor. Kuruluş Osman Samsa kimdir? Kuruluş Osman'ın Samsa'sı İsmail Hakkı Ürün kimdir? sorularının yanıtı haberimiz içerisinde yer alıyor..

İsmail Hakkı Ürün - Samsa

1976 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 1986-1989 yılları arasında Konya Anadolu Sahnesi'nde tiyatro çalışmaları yaptı. Kuruluşunda katkısı olan Türkiye'nin ilk yerel televizyon kanalı Kon TV'de, 1991-1995 yılları arasında program yapımcılığı görevini üstlendi.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

1991-1998 yılları arasında Malezya IIUM'da uluslararası ilişkiler eğitimi aldı. 1998-1999 yılları arasında Almanya'da Ludwigsburg Film Akademisi'nde belgesel sinema eğitimi gördü. Türkiye'de, İki Aile, Recep İvedik, Sakarya Fırat, Hür Adam, Sümela'nın Şifresi: Temel, Uzun Hikaye, Moskova'nın Şifresi: Temel gibi yapımlarda rol aldı. 2005 yapımı Fırat Kenarında Yüzen Kayıklar isimli filmin yapımcılığını üstlendi.

KURULUŞ OSMAN SAMSA ÇAVUŞ TARİHTE VAR MI?

Samsa Çavuş hem Ertuğrul bey zamanında hemde Osman bey döneminde yaşamış tarihi bir karakter ve kahramandır. Bamsı ve Abdurrahman Alp gibi hem Ertuğrul bey ile omuz omuza savaşan Samsa Alp hemde Osman bey ile savaşlara girmiş ve büyük kahramanlıklar göstermiştir. Tarihimizde özel yeri olan karakterlerden biri olan Samsa Çavuş Osman bey döneminde ilerleyen yaşına rağmen Pelekanon Muharebesi'nde Osman Bey ile sırt sırta mücadele vermiştir. İznik ve Sorkun'un fethinde de bulunan Samsa Çavuş Osmanlı tarihinde Çavuş ünvanı verilen ilk askerdir.

Samsa karakteri

Samsa Çavuş, Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi'nin silah arkadaşı, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda hizmeti geçmiş şahsiyetlerdendir. Doğum yeri ve tarihi bilinmemektedir. Osmanlı Devletinde çavuş unvanını kullanan ilk kişidir.

KURULUŞ OSMAN OYUNCU KADROSU

Burak Özçivit - Osman Bey

Saruhan Hünel - Alişar

İsmail Hakkı Ürün - Samsa

Özge Törer - Bala Hatun

Abdül Süsler - Kalanoz

Ragıp Savaş - Dündar

Alma Terziç - İsodora

Ayşegül Günay Demir - Zöhre

Nurettin Sönmez - Bamsı

Seda Yıldız - Şeyh Edebali

DİZİ PRODÜKSİYONUYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Atv'de yayınlanacak olan 'Kuruluş Osman', Hollywood yapımlarını aşan prodüksiyonuyla dikkat çekiyor. Dokuz ay askeri eğitime tabi tutulan oyuncular, dağda günlerce kamp yaptı. Ekip, kendi barınaklarını inşa edip geceleri nöbet tuttu.

Oyunculara dokuz ay boyunca Bozdağ Film bünyesinde oluşturulan uluslararası koreografi ekibi tarafından at binme, kılıçyay kullanma, dövüş, koreografi eğitimi verildi.