PKK'nın yaptığı ve 7 sivilin şehit olduğu Kulp saldırısında dikkat çeken detay: Belediye yol çalışması yapmış!

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bölücü terör örgütü PKK’nın 7 sivilin şehit olduğu ve 10 sivilin yaralandığı hain saldırısına ilişkin savcılığın hazırladığı iddianame kabul edildi. Sanıklar hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet istenirken olaydan bir gün önce belediye ekiplerinin olay yerinde yol çalışması yaptığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 19 Kasım 2019, 12:23 Güncelleme 19 Kasım 2019, 12:40
PKK’nın yaptığı ve 7 sivilin şehit olduğu Kulp saldırısında dikkat çeken detay: Belediye yol çalışması yapmış!

İÇİNDEKİLER

Sanıklar hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istendi. 7 sivilin şehit olduğu 10 sivilin yaralandığı olaydan bir gün önce Kulp Belediyesi ekiplerince yol çalışması yapıldığı tespit edildi.

7 SİVİL ŞEHİT OLMUŞ 10 SİVİL DE YARALANMIŞTI
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 12 Eylül'de terör örgütü PKK mensupları, odun kesmeye giden işçilerin bindiği araca el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlemiş, olayda 7 sivil şehit olmuş, 10 sivil de yaralanmıştı. Olayın ardından HDP'li eski Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş, HDP İlçe Başkanı Mehmet Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, Mehmet Emin Ay ve Fatma Ay tutuklanmıştı.

15 YILDAN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETE
5'i tutuklu 7 sanık ile ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede tutuklu sanıklar eski Kulp Belediye Başkanı Mehmet Fatih Taş, HDP İlçe Başkanı Mehmet Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, Mehmet Emin Ay ve Fatma Ay ile tutuksuz sanıklar Y.Ç. ve Ü.F.'nin, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak öldürmek, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak veya el değiştirmek, terör örgütü propagandası yapmak ile suç ve suçluyu övmek suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar değişen oranlarda hapisle cezalandırılması istendi.

BELEDİYE ARAÇLARI SAATLER ÖNCE ORADAYMIŞ
İddianamede, patlama sonrası 1 metre derinliğinde 2 buçuk çarpı 1 buçuk metre ebatlarında çukur oluştuğu, hazırlanan patlayıcının uzaktan radyo frekans komutalı olarak hazırlandığı belirtilerek, söz konusu bölgede patlamadan bir gün önce Kulp Belediyesince yol çalışmasının yapıldığının tespit edildiği bildirildi.

İLK DURUŞMA ARALIK'TA
Davanın ilk duruşmasının aralık ayında yapılacağı öğrenildi.

17 YAŞINDAKİ ŞEHİDİN HAYALİ AVUKAT OLMAK, KARDEŞLERİNİ OKUTMAKTI
Diyarbakır Kulp'taki PKK saldırısının 7 şehidinden orman işçisi 17 yaşındaki Mehmet Bozyel'in babası Ahmet Bozyel Mehmet'in Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduğunu söyleyerek "Hayali avukat olmak, kardeşlerini de okutmaktı. Bunu yapanlar canidir. Yaz tatilinde dayısınınyanına köye gitti. Dayısı Rıza Yaşar, ormanda iş alınca oğlum da onlarla beraber ormana gidiyordu. Bize devamlı 'Sabredin okuyacağım ve sizi kurtaracağım.' diyordu. Ölüm, terör olmasın. Huzur içinde yaşayalım" diye konştu. Ağabeyi için gözyaşı döken Ruken Bozyel ise "Ağabeyim, bize 'okuyun' diyordu. Sabah beraber okula gidiyorduk. Ben şimdi kiminle okula gideceğim" diyerek gözyaşı döktü.