Merkür retrosu Merkür tutulması burçlara etkisi nedir? İşte burç yorumları

11 Kasım Merkür tutulması Merkür retrosu burçlara etkisi oldukça yakından merak ediliyor. Merkür retrosu stresli ve zor bir dönemin habercisi olabilir. Merkür gerilemesiyle birlikte teknoloji ve iletişim konusunda aksaklıklara sebep olurken bir yandan duyguları ön plana çıkaracak. Yay, Aslan, Akrep, Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Kova, Oğlak, Başak ve Terazi burçları yorumları haberimizde yer almaktadır.

Giriş Tarihi 12 Kasım 2019, 13:41 Güncelleme 17 Şubat 2020, 12:41
Merkür retrosu Merkür tutulması burçlara etkisi nedir? İşte burç yorumları

İÇİNDEKİLER

Merkür tutulması ve Merkür retrosu Türkiye'den izlenebilecek. Bu önemli doğa olayı sonrasında burçlara etkisi özellikle merak ediliyor. Yay, Aslan, Akrep, Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Kova, Oğlak, Başak ve Terazi burçlarına etkisi ve detayları haberimizde yer almaktadır. Merkür, 30 Ekim'de Merkür duraklamaya ve 1 Kasım'dan itibaren geri hareketine başladı.

MERKÜR TUTULMASI NEDİR?

Bir yüzyılda toplam 13 kez gerçekleşen Merkür tutulması 2003, 2006, 2016 tarihlerinde tutulmuştu. Tutulma 2019, 2032, 2039, 2049 tarihleri arasında gerçekleşmeye devam edecek. Merkür tutulması, Güneş'in önünde küçük bir alan kaplayacağı için çok fazla fark edilmeyecek. Geçiş sırasında Merkür'ün diski Güneş diskinin 1/194'ü gibi çok küçük bir orana sahip olacağından (1 TL madeni paranın 500 m. uzaklıktan görünüşü) tutulma gözlükleri kullanılsa bile göz ile anlaşılamayabilecek.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYINIZ

MERKÜR TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Koç burcu hiç olmadığından daha çok konuşmaya başlayacak. Finansal konuların ön plana çıkacağı bu dönemde dikkatli adım atmak büyük önem taşıyor. Acele karar vermemeli ve umudunu kaybetmemeli.

Boğa burcu için bazı gerçekler gün yüzüne çıkacak. Hiç ummadığı kişilerin gerçek yüzünü görmeye başlayacak. Sır saklamaları gereken bir dönemden de geçmeleri gerekecek. Gergin olmaları ise gayet normal. İkizler burcu güzel şeylerle karşılaşacak. Uzun zamandır verdiği emeklerin karşılığını alacağı bir döneme giriyor. Kendi sağlığına dikkat etmesinin yanı sıra arkadaşlarına da zaman ayıracağı bir döneme girecek.

Yengeç burcu çok yakın olduğu kişilerle ilgili yeni gerçekler fark edebilir. Aslında karşısındaki kişinin ona yakın olmadığını görebilir. Evlilik gibi önemli konularda da yeni bir adım atabilir ve aileler tanışabilir.

Aslan burcu hayatında bazı değişikliklere gidebilir. Ev ve aile konularına ayrı bir önem verirken sosyalleşmek için de zaman ayırabilirler. Bu süreçte öne çıkan konulara önem vermeli ve ayrıntıları düşünmeliler.

Başak burcu çok fazla ısrarcı olmamalı, hırs yapmamalı ve elindekiyle yetinmeyi bilmemeli. Bu süreçte mantığını devreye sokarak hareket etmeli ve ihmal ettikleri konulara yoğunlaşmaları daha önemli olmaktadır.

Terazi burcu herkese yetişmeye çalışmaktan yorulsalar da bu emeklerinin karşılığını alacak. Her ortama uyum sağlamayı başarmaları bazen tam tersini yaşamalarına da neden olabiliyor. Umutsuzluğa kapılmamalı.

Akrep burcu kendisinde gerçekleşen Merkür retrosu ile artık kendilerini başkalarıyla kıyaslamayacak. Bazı şeyleri daha iyi görecek. Geçmişte kaldığını zannettiği kişiler hayatına girebilir ve kararlarını değiştirebilir.

Yay burcunu oldukça aktif bir dönem bekliyor, dinlenmeye vakit bulamayacaklar. Bu süreçte insanlara çok yakın olmamaları ve biraz geri planda kalıp düşünmeleri iyi olacak. Kendilerini dinlerken ne istediklerini görecekler.

Oğlak burcu önemli kararlar vermesi gereken bir döneme giriyor. Hayatlarını gözden geçirerek yeni başlangıçlar yapabilecek. Yaşadıkları üzüntüler sona erecek ve emeklerinin karşılığını fazlasıyla alacaklar.

Kova burcu sorunlar yaşayacakları bir sürece giriyorlar. Özellikle kariyer konusunda bazı sıkıntılar çıkabilir, bunların üstesinde gelmeye çalışmalılar. Bazı konularda çok takıntılı ve kontrolcü olduklarını fark edebilir.

Balık burcu bu dönemde yaratıcılıklarını oldukça arttıracak. Hayatı yakından ilgilendiren önemli konularda gelişmeler olabilir. Kenara attıkları ya da önemsemedikleri projeleri yeniden gündeme getirebilir.

MERKÜR RETROSU NE ZAMAN BİTİYOR?

Merkür, 30 Ekim'de Merkür duraklamaya ve 1 Kasım'dan itibaren geri hareketine başladı. Akrep burcunda yaşanacak olan Merkür retrosu, 22 Kasım'a kadar da devam edecek.

MERKÜR TUTULMA TARİHLERİ

07 Mayıs 2003
08 Kasım 2006
09 Mayıs 2016
11 Kasım 2019
13 Kasım 2032
07 Kasım 2039
07 Mayıs 2049