Görev yeri değişen hakim ve savcı isim tam listesi! İşte 307 hakim ve savcının görev yerleri

Son Dakika Haberi: HSK, bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü mazeret kararnamesini tamamladı. HSK 1. Dairesi tarafından çıkarılan kararname ile 51’i idari, 256’sı adli yargıdan olmak üzere 307 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararname ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na aynı yer Başsavcı Vekili Gökhan Şen atandı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı'da İzmir BAM Daire Başkanı İdris Kizir atandı. Hakimler ve savcılar arasında rütbe anlamında bir fark yoktur. Kısaca hakim ve savcı arasındaki fark şu şekildedir; Hakim yargılar, savcı soruşturma ve kovuşturma yapar.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2019, 16:50 Güncelleme 31 Ekim 2019, 17:07
Görev yeri değişen hakim ve savcı isim tam listesi! İşte 307 hakim ve savcının görev yerleri

İÇİNDEKİLER

Son Dakika Haberi: Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Mazeret Kararnamesini tamamladı. Buna göre 307 hakim ve savcının görev yeri değişti. HSK, bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü mazeret kararnamesini tamamladı.

31 EKİM GÖREV YERİ DEĞİŞEN HAKİM VE SAVCILARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

HSK 1. Dairesi tarafından çıkarılan kararname ile 51'i idari, 256'sı adli yargıdan olmak üzere 307 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararname ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na aynı yer Başsavcı Vekili Gökhan Şen atandı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığı'da İzmir BAM Daire Başkanı İdris Kizir atandı. Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Veysel Kaçmaz. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne getirildi.

Hakim – Savcı Ne İş Yapar?

Hakimler ve savcılar arasında rütbe anlamında bir fark yoktur. Kısaca hakim ve savcı arasındaki fark şu şekildedir; Hakim yargılar, savcı soruşturma ve kovuşturma yapar. Savcı, suç unsurunu tespit ederek mahkemeye bildirir. Mahkeme hakimi de suça göre ceza verir ya da vermez. Yani, bir kişinin ceza alması için hakimin kişiyi suçlu bulması gerekir. Savcı aynı zaman da, kanunlarımıza göre devleti temsil eder. Ancak bu, devlete karşı soruşturma açamayacağı anlamına gelmez. Suçu devletin işlemesi durumunda devlete karşı da soruşturma açabilir ve delil toplayabilir.

Savcı devlet adına dava açarken; kişilerin lehine ve aleyhine tüm delilleri inceler. Dava sırasında kişinin beraatini isteyebilir. Ya da hakimin beraat kararı vermesi durumunda savcı itiraz edebilir.

Savcıların yetki ve görevleri şu şekildedir;

Araştırma ve Soruşturma Yapmak
Kamu Davasını Açmak ve Yürütmek
Kanun Yollarına Başvurmak
Cezaları İnfaz Etmek
Hakimin görev ve yetkileri şu şekildedir;

Davalı ve davacının görüşlerini, tanıkları ve avutkarları dinler
Millet adına davada karar verir.
Tarafsız olmak zorundadır.
Kararlarını kanuna dayandırmalıdır.
Savcılık ve bilirkişi tarafından gönderilen belgeleri inceler.