Sakarya'da sular ne zaman gelecek? 19 Ekim Sakarya su kesintisi ne zaman düzelecek?

Sakarya'da 20 saatlik su kesintisi yaşanıyor. 18 Ekim'de akşam saatlerinde başlayan su kesintisinin ne zaman düzeleceği merak ediliyor. Adapazarı, Arifiye, Erenler, Ferizli, Kaynarca, Serdivan ve Söğütlü ilçelerinde yaşanan su kesintisinin takvimi açıklandı. Peki, Sakarya'da sular ne zaman gelecek? 19 Ekim Sakarya su kesintisi ne zaman düzelecek?

Giriş Tarihi 19 Ekim 2019, 10:39 Güncelleme 19 Ekim 2019, 10:39
Sakarya’da sular ne zaman gelecek? 19 Ekim Sakarya su kesintisi ne zaman düzelecek?

İÇİNDEKİLER

Sakarya'da sular ne zaman gelecek? Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), Sakarya'da Akçay Barajı isale hattının Hızırilyas Su Yönetim Merkezi'ne bağlantısının yapılmasından dolayı 20 saat su kesintisi yaşanacağını bildirmişti. Kesinti 18 Ekim Cuma günü saat 20.00'de başladı. Peki, Sakarya'da sular ne zaman gelecek? 19 Ekim Sakarya su kesintisi ne zaman düzelecek? İşte cevaplar...

SAKARYA'DA SULAR NE ZAMAN GELECEK?

SASKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, 18 Ekim Cuma günü saat 20.00'de başlayan su kesintisi 19 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da sona erecek.

Hangi ilçelerde kesinti olacak? Detaylar için bir sonraki sayfaya geçiniz...

ETKİLENEN YERLER

Adapazarı, Arifiye, Erenler, Ferizli, Kaynarca, Serdivan ve Söğütlü ilçeleri su kesintisinden etkilenecek.

SAKARYA HAKKINDA

Sakarya, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan, 4.878 km2'lik yüzölçümüne sahip olan şehirdir.

Tarihte Sakarya şehri, ilk çağlardan Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar birçok devletin toprağı olmuştur. Sakarya'nın tarihi Anadolu birliğini ilk kuran Hititler ile başlamıştır.

Bir süre sonra iç karışıklıklar sebebiyle bölünen Hititler'in ardından Sakarya bölgesine Frigler hükmetmeye başlamıştır. Frigya hakimiyetinin ardından bölgeyi ele geçiren Lidyalılar, Persler M.Ö. 6. yüzyıla kadar Sakarya şehrini yönetmiştir.

M.Ö. 6. yüzyılda Lidya Krallığı'nı yıkan Persler, Anadolu'ya hakim oldu. Ardından M.Ö. 4. yüzyılda Büyük İskender bölgeyi ele geçirdi.

Britanya Krallığı, Büyük İskender'in ölümünün ardından bağımsızlığını ilan etti ve Sakarya'nın da bulunduğu bölgede hakimiyetini ilan etti. M.Ö. 1. yüzyılda Roma İmparatorluğu, Britanya hakimiyetine son vererek bölgeyi topraklarına kattı.

M.S. 365'te Roma İmparatorluğu ikiye bölündü ve bölge Bizans İmparatorluğu'na kaldı. Malazgirt Meydan Savaşı'ndan sonra Süleyman Şah, tüm Anadolu'yu ele geçirdi ve Anadolu Selçuklu Devleti kuruldu.

13. yüzyılın sonlarına doğru da Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilen Sakarya, uzun yıllar boyunca Osmanlı hakimiyetinde kalmıştır. Türk Kurtuluş Savaşı'nda Ali Fuat Cebesoy gibi birçok kahramanıyla önemli bir yere sahiptir.

Günümüzde Sakarya şehri, ekonomisini genelde sanayiden sağlamaktadır. 1987-1998 yılları arasında Türkiye'nin refah düzeyi artan şehirlerinden birisidir.