Barış Pınarı Harekatı ne zaman bitecek? Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı!

Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG kaynaklı terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırılması için 9 Eylül'de başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan yaptığı açıklamada, Barış Pınarı Harekatı 'nın ne zaman biteceği yönünde bilgi verdi. Peki, Barış Pınarı Harekatı ne zaman bitecek?

Giriş Tarihi 15 Ekim 2019, 15:21 Güncelleme 15 Ekim 2019, 15:21
Barış Pınarı Harekatı ne zaman bitecek? Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıkladı!

İÇİNDEKİLER

Barış Pınarı Harekatı ne zaman bitecek? Barış Pınarı Harekatı İletişim Stratejisi Çalıştayı'nda Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyona ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın ne zaman biteceği yönünde ifadelere yer verdi. Peki, Barış Pınarı Harekatı ne zaman bitecek? İşte detaylar...

BARIŞ PINARI HAREKATI NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; öncelikle Resulayn ve Tel Abyad arasındaki 120 km2'lik alana yoğunlaştık. 480 km2'lik terör koridorunu ortadan bölmüş olacağız. Ardından Ayn El Arab ve Haseke tarafını kontrol altına alacağız. Yaklaşık 30-35 km'lik bir derinliğe ineceğiz. Bunları tamamladıktan sonra harekat neticesine ulaşmış olacak.

Yerleşim yerlerine 652 havan ve roket saldırısı olmuştur. Havan ve roketlerin yarısı Nusaybin ve Kızıltepe'de düşmüştür. Amaçları sivil kayıplar ortaya çıkmasını sağlamaktır. Gerekirse 100 tane sivilin arkasındaki tek bir teröristi tespit edip onu etkisiz hale getirecek tecrübeye sahibiz. Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 490 oldu. Bunun 440'ı öldürülmüş olanlar, bunların 26'sı yaralı ve 254 tane teslim alınan var.

TEL ABYADLILAR TERÖRDEN KURTARILAN İLÇELERİNE DÖNMEYE BAŞLADI

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat'ın doğusunda terörden arındırılan Tel Abyad ilçe merkezinden ayrılan siviller evlerine dönmeye başladı.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın 5. gününde, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Suriye topraklarındaki Tel Abyad ilçe merkezi teröristlerden temizlenmişti.

Suriye Milli Ordusu (SMO) askerleri, ilçe merkezinde güvenlik tedbirleri kapsamında arama tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Bu sırada, geçici olarak güvenli bölgelere giden siviller de evlerine geri dönüyor.

AA, dün Tel Abyad'dan yaptığı canlı yayında teröristlerin tahakkümünde 4,5 yıl geçiren Tel Abyad halkının günlük yaşamını sürdürdüğünü, sükunet ve güven ortamının hakim olduğunu görüntülemişti.

Rakka'ya bağlı, nüfusunun büyük bölümü Arap olan ilçe, Haziran 2014'te terör örgütü DEAŞ tarafından işgal edilmişti.

DEAŞ tehdidini fırsata çevirmek isteyen YPG/PKK'nın hedef seçtiği Tel Abyad, ABD'nin verdiği yoğun destekle bir yıl sonra bu terör örgütünün işgaline girmişti.

Teröristler, ilçedeki Arap ve batı kısmında yaşayan Türkmenleri, "bölgeyi terk etmeleri, aksi takdirde koalisyon uçaklarının hava saldırısı düzenleyeceği" tehdidiyle tehcir etmişti.