Barış Pınarı Harekatı'nda kaç terörist öldürüldü? Barış Pınarı Harekatı öldürülen terörist sayısı!

Barış Pınarı Harekatı'nda kaç terörist öldürüldü? Fırat'ın doğusuna yönelik TKS tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Ekim'de Twitter'dan paylaştı. Barış Pınarı Harekatı devam ediyor. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili tüm detaylar haberimizde... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan harekatın başladığından bu yana öldürülen terörist sayısının 109 olduğunu da açıkladı. Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı 2. gününe girdi. İşte Barış Pınarı Harekatı öldürülen terörist sayısı! Peki Barış Pınarı Harekatı'nda kaç terörist öldürüldü?

Giriş Tarihi 10 Ekim 2019, 18:15 Güncelleme 10 Ekim 2019, 18:15
Barış Pınarı Harekatı’nda kaç terörist öldürüldü? Barış Pınarı Harekatı öldürülen terörist sayısı!

İÇİNDEKİLER

Barış Pınarı Harekatı'nda kaç terörist öldürüldü? 9 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekatı başladı. Fırat'ın doğusuna yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Barış Pınarı Harekatı, devam ediyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını Twitter'dan duyurmuştu. Peki Barış Pınarı Harekatı'nda kaç terörist öldürüldü? Resulayn ve çevresindeki terör mevzileri, yapılan obüs ve tank atışlarıyla imha edilirken, aralarında YPG'nin sözde komutanı Amir Ahin'in de olduğu 109 terörist öldürüldü.

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye'de öldürülen ilk terörist Amir Ahin

Resulayn ve çevresindeki terör mevzileri, yapılan obüs ve tank atışlarıyla imha edilirken, aralarında YPG'nin sözde komutanı Amir Ahin'in de olduğu 109 terörist öldürüldü.

YPG'LİLER SİLAHLARINI BIRAKIP KAÇTI
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad'ın batısında terörden arındırılan köylerden kaçan teröristlerin bıraktığı silah ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Tel Abyad'ın batısında terörden arındırılan El Yabse ve Tel Fander köylerinde arama tarama çalışmaları sürüyor.

Aramalarda, YPG/PKK'lı teröristlerin köyden kaçtıktan sonra geride bıraktığı hafif ve ağır makineli tüfekler ile mühimmat ele geçirildi.

Suriye Milli Ordusu mensupları, köylerde güvenlik tedbirlerini ve tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Öcalan'ın posterleri böyle söküldü!

Barış Pınarı Harekatı'nda Türk Ordusu'na eşlik eden Suriye Milli Ordusu (SMO) güçlerinin ilerleyişi devam ediyor. Son olarak çekilen görüntülerde SMO güçleri Tel Abyad'a bağlı El Yepse köyünden çektikleri videoyu sosyal medyada yayınladı. Videoda köyün YPG/PKK terör örgütünden temizlendiği ifade ediliyor. Bir görüntüde de Terör örgütü elabaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin söküldüğü ve araçların akasında sürüklendiği görülüyor.

BARIŞ PINARI HAREKATI'NDA YAŞANANLAR

9 EKİM 2019 (16.00)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Barış Pınarı Harekatı'nın başlatıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir." ifadelerini kullandı.

9 EKİM 2019 (16.22)

Dünya medyasının yakından takip ettiği harekatın başlangıcı, uluslararası medya tarafından son dakika olarak duyuruldu.

9 EKİM 2019 (17.00)

Milli Savunma Bakanlığınca, ABD, Rusya Federasyonu, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya ile NATO ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterlikleri saat 14.00'ten itibaren Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin bilgilendirildiği açıklandı.

9 EKİM 2019 (18.30)

Milli Savunma Bakanlığı, harekat ile ilgili olası kara propaganda oluşmaması için açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtı'nda olduğu gibi, harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta, sivil/masum kişilerin ve harekât bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost ve müttefik ülke unsurlarının zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir." denildi.

9 EKİM 2019 (19.00)

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait F16 savaş uçakları, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında YPG/PKK hedeflerini vurdu.

Savaş uçakları, Fırat nehrinin doğusunda, terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki bölgede yaklaşık 30 kilometre derinliğe kadar indi.

Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalandı.

Ayrıca, TSK Topçu birlikleri, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad'da örgütün mevzilerini obüs atışlarıyla hedef alarak yerle bir etti.

09 EKİM 2019 (20.00)

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerini yok etmek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, Türkiye'nin sivilleri koruyacağına dair verdiği teminata vurgu yaptı.

9 EKİM 2019 (22.30)

MSB, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekâtına başladı" açıklamasını yaptı.

Kara harekatının başlamasıyla birlikte Mehmetçik, Tel Abyad ve Resulayn'a 4 koldan giriş yaptı.

9 Ekim 2019 (23.00)

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin yıllardır savaştığı terör örgütü PKK ile ABD'nin Obama döneminde anlaşmasını büyük bir hata olarak nitelendirdi. ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de milyonlarca Suriyeli var ve Erdoğan onların ülkelerine geri dönmelerini istiyor." dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR AÇIKLAMA YAPTI!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla Barış Pınarı Harekatını Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bakan Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve kuvvet komutanları ile Barış Pınarı Harekatı'nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Bakan Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve kuvvet komutanları ile Barış Pınarı Harekatı'nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor." ifadeleri yer aldı.