Devlet Bahçeli kaç yaşında, hastalığı nedir? Devlet Bahçeli son dakika hasta mı?

MHP lideri Devlet Bahçeli hastane bulunuyor. Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker, "Üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı olarak ateş yükselmesi sonucu hastaneye getirilerek kontrol altına alınmıştır" açıklaması yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da hastane önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuran MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu hakkında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Bugün sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız mide bulantısı şikayetiyle hastaneye müracaat etti. Hastaneye intikalinden itibaren kendisinin tetkikleri yapılmaktadır. Devlet Bahçeli son dakika hasta mı? Devlet Bahçeli kimdir kaç yaşında, hastalığı nedir?

Giriş Tarihi 23 Eylül 2019, 15:49 Güncelleme 23 Eylül 2019, 15:49
Devlet Bahçeli kaç yaşında, hastalığı nedir? Devlet Bahçeli son dakika hasta mı?

İÇİNDEKİLER

Bugün gelen haber gündeme bomba gibi düştü. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli hastaneye gitti. Sosyal medya tarafında çok sayıda haber ve iddia kafaları karıştırmıştı. Bu bağlamda Devlet Bahçeli'nin sağlının kötü olduğu yolundaki iddialara MHP'den açıklama geldi. Partiden yapılan açıklamaya göre 71 yaşındaki Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu iyi. Devlet Bahçeli'nin tansiyon ve şeker için rutin kontrollerini yaptırmak için hastaneye gittiği belirtildi. MHP liderinin sağlık durumunu öğrenmek için çok sayıda parti yöneticisi ve milletvekilinin ise hastaneye geldiği belirtildi. Peki Devlet Bahçeli son dakika hasta mı? Devlet Bahçeli kimdir kaç yaşında, hastalığı nedir?

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

DEVLET BAHÇELİ TABURCU OLDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hastaneye kaldırıldığı haberleri Başkent Ankara'ya bomba gibi düştü... Sabah saatlerinde mide bulantısı şikayetiyle Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ne giden MHP lideri Devlet Bahçeli taburcu oldu..

DEVLET BAHÇELİ ATEŞ YÜKSELMESİ SONUCU HASTANEYE GİTMİŞTİ

MHP Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "MHP Lideri Sn Genel Başkanımız Devlet Bahçeli üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı olarak ateş yükselmesi sonucu hastaneye getirilerek kontrol altına alınmıştır. Sağlık durumu gayet iyi olup, milletimize ve camiamıza selam ve sevgilerini iletiyor" ifadesini kullandı.

MHP'Lİ YALÇIN: SAĞLIK DURUMU İYİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da hastane önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvuran MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu hakkında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Bugün sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız mide bulantısı şikayetiyle hastaneye müracaat etti. Hastaneye intikalinden itibaren kendisinin tetkikleri yapılmaktadır.

Bazı sosyal medya alanlarında ifade edildiği gibi beyin kanaması veya kalp hastalığıyla alakalı hiçbir problemi yoktur. Şu anda şuuru açık, konuşabilen bir durumdadır. İstirahat etmektedir. Bu açıklamayı, hastane başhekimliği daha geniş bir şekilde ilerleyen yapacaktır.

Genel Başkanımızın durumu son derece iyi ve mükemmel durumdadır. Hastaneye intikalinden itibaren Genel Başkanımız kendisinde. Herhangi bir problem yok. Şu an için istirahat ediyor. Tetkiklerin de çoğu yapıldı. Herhangi bir problem yok."

ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı Devlet Bahçeli'nin yakın çevresinden aldığı bilgiye göre MHP liderinin rutin kontrol için hastanede olduğunu, sağlık durumunun da iyi olduğu bilgisini verdi. MHP liderinin sağlık durumunu öğrenmek için çok sayıda parti yöneticisi ve milletvekilinin ise hastaneye geldiği belirtildi.

DEVLET BAHÇELİ KİMDİR?

1948 yılında Osmaniye'de doğdu.

Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlk öğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Dr. Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti.

Dr. Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde öğrenci iken Ülkü Ocağı Kurucusu ve yöneticisi olarak görev aldı. 1970-1971 yıllarında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Dr. Bahçeli, bir yandan aktif olarak Ülkücü Hareket'te yeralırken, diğer yandan da ilmi alandaki çalışmalarını devam ettirmiştir.

1972 yılından itibaren Ankara İktisadi ve Ticari İlimler akademisi ve bağlı Yüksek Okullarda İktisat Bölümü asistanı olarak görev almıştır. Dr. Bahçeli, yine 1970'li yıllarda Ülkücü Maliyeciler ve İktisatçılar Derneği'nin (ÜMİD-BİR) kurucularından, Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneği'nin (ÜNAY) kurucularından ve Genel Başkanlarındandır. İyi derecede İngilizce bilen Dr. Devlet Bahçeli, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat Doktorası yapmış ve aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Politikasında Ana Bilim Dalı'nda 1987 yılına kadar öğretim üyeliği görevini sürdürmüştür.

Dr. Bahçeli yine bu süre içerisinde Türk-İslam alemi, Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk Tarihi ve Dış Politika konularıyla ilgilenmiş ve bu alanlarda çalışmalar yapmıştır. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra cezaevlerine doldurulan MHP ve Ülkücü kuruluşların yöneticileri ile mensuplarının haklı davalarının her platformda savunulmasında takdirle karşılanan çalışmalarda bulunmuştur.

Ülkücü kadroların yetişmesinde önemli görevler de üstlenen Dr. Bahçeli, Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından göreve çağırılması üzerine 17 Nisan 1987 tarihinde üniversitesindeki öğretim üyeliği görevinden istifa etmiş, 19 Nisan 1987 tarihinde yapılan MÇP Büyük Kurultay'ında parti yönetimine seçilmiş ve Genel Sekreterlik görevine getirilmiştir.

MÇP ve MHP'nin yönetim kadrolarındaki görevi, günümüze kadar kesintisiz olarak sürmüştür. Çeşitli zamanlarda Genel Sekreterlik, Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği, Merkez Karar Kurulu Üyeliği, Genel Başkan Baş-Danışmanlığı görevlerinde bulunan Dr. Devlet Bahçeli, 6 Temmuz 1997 tarihli 5'nci Olağanüstü Kongre sonrasında MHP Genel Başkanı görevini üstlenmiştir.

05 Kasım 2000, 12 Ekim 2003, 19 Kasım 2006, 8 Kasım 2009 ve 4 Kasım 2012 tarihlerindeki MHP Olağan Büyük Kongreleri'nde tekrar Genel Başkan seçilmiştir.

Genel Başkanlığını yaptığı MHP'nin Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri için kullandığı seçim kampanyasının sloganı "Bizimle yürü Türkiye" şeklinde oldu. Seçim vaatleri arasında asgari ücretin 1400 TL yapılacağı, emekliye yılda iki kez 1400 TL ikramiye verileceği ve terörün kökünün kazınacağına yer verildi.Seçimde partisi oyunu %3,28 oranında artırarak %16,29'a getirdi. Seçim sonrası yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:

Bahçeli, Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimleri Beyannamesini açıklarken:

''Birinci koalisyon, başlangıcından bu yana birliktelikleri devam eden AKP ile HDP arasında olması lazımdır. İkinci bir koalisyon modeli olarak AKP, CHP ve HDP'yi bir araya getirebilirsiniz. Böyle bir yapılanma içinde MHP, şerefi ve haysiyetiyle, ilkeli ve dürüst davranışıyla, politikalarıyla, çok güzel ve Meclis'te denetimi esas alan bir ana muhalefet partisi görevini üstlenmeye de hazırdır."dedi.

MHP Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri seçim kampanyası için "Sen bilirsin Türkiye" sloganını kullandı. Seçim vaatleri arasında Evi olmayan ailelere 250 lira kira yardımı yapılacağı ve Muhtaç ailelere hilal kart verileceğine yer verildi. MHP seçimde %4,39 oy kaybederek %11,90 oy oranına geriledi.

İstifa ve Kurultay Süreci

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nin ardından sosyal medya'da çeşitli hesaplar tarafından Bahçeli'nin genel başkanlık görevinden istifa edeceği iddiaları ortaya atıldı.Fakat Bahçeli'nin Medya ve İletişimden Sorumlu Baş Danışmanı Metin Özkan "Asla istifa yok, yola devam" sözleriyle istifa iddialarını yalanladı.

Bahçeli'ye karşı genel başkanlığını ilan eden 6 muhalif adayın katılımıyla 19 Haziran 2016 tarihinde MHP'nin 6.Olağanüstü Büyük Kongresi toplandı.

Tüzük kurultayı olarak tanımlanan kongrede, genel merkez aksini iddia etse de kurultay toplanma sayısına ulaşıldığı noter huzurunda teyit edildi. Kongrede kabul edilen değişiklik önerileriyle parti tüzüğündeki 13 madde yenilendi.

Değişikliklerle birlikte parti tüzüğündeki 'olağanüstü kurultaylarda genel başkan seçimi yapılmasını' engelleyen madde 'seçim yapılabilir' şeklinde değiştirildi.Fakat Yargıtay'ın kararıyla 19 Haziran'da yapılan tüzük kurultayının yürütmesi, 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından durduruldu. Yargıtay'ın bu kararı sonrasında Akşener, seçimli olağanüstü kongre talebinin reddedilmesi ile ilgili olarak 'tam kanunsuzluk' talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) şikayette bulundu.Fakat YSK, Çankaya Seçim Kurulu'nun "MHP'de kongre yapılamaz" kararına Akşener'in yaptığı itirazı reddetti.

MHP Genel Merkezinin,10 Temmuz'da yapılacak kongreyi yapmaktan vazgeçtiğine dair dilekçesi nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi. MHP'li muhalifler basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası yapılan açıklamada, 4 genel başkan adayı, ortak hareket edeceklerini, en kısa sürede kurultayı toplayacaklarını söyledi.Bahçeli "10 Temmuz bizim için amaç ve anlamını yitirmiştir. Artık önümüze bakacağız, oyalanmayacağız. 18 Mart 2018'de Olağan Büyük Kurultayımızı kardeşlik ve ülküdaşlık hukuku içinde yapacağız." açıklamasını yaptı.

Solunum yolu enfeksiyonu belirtileri nedir? Nasıl tedavi edilir?

Solunum yolu enfeksiyonu, nefes darlığı, balgam ve öksürük gibi belirtilerle bu hastalığa yakalanan bireylerin yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilmektedir. Alt ve üst solunum yolu olarak ikiye ayrılan solunum yolu enfeksiyonu, bol istirahat ve doktor kontrollü tedavilerle çözümlenebilmektedir. Peki, solunum yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? İşte, bu rahatsızlık hakkında bazı bilgiler
Solunum yolu enfeksiyonu Üst solunum yolu ve alt solunum yolu enfeksiyonu diye ikiye ayrılır alt solunum yolu enfeksiyonları göğüs hastalıkları branşını ilgilendirmektedir. Alt solunum yolu enfeksiyonları bronşları etkileyerek akciğerlere kadar yayılım gösterebilmektedir

Şikayetleri: En belirgin şikayetler öksürük, balgam çıkarma, ateş yüksekliği ve göğüs ağrısı olarak sayılabilir. Nefes darlığı sık nefes alıp verme bulantı kusma kas eklem ağrıları ve halsizlik gibi belirtiler de görülebilir

Bulguları: Muayene bulgusu olarak hastalarda Ateş tespit edilebilir Ayrıca dinlemek ile akciğer seslerinde hastalığa özgü bulgular duyulabilir

Tanısı İçin Neler Yapılmalıdır:

Alt solunum yolu enfeksiyonu belirtileri ile gelen hastalar muayene edildikten sonra çoğunlukla kan tahlili ve akciğer filmi çekilerek tanı konulur bazı durumlarda balgam örneği incelemesi ve bilgisayarlı tomografi gibi ileri tetkiklerin yapılması da gerekebilir

Tedavisi İçin Neler Yapılmalıdır:

Tahlil röntgen ve muayene bulgularına göre ihtiyacı olan hastaya antibiyotik başlanır bunun yanında balgam sökücü şurup hap veya öksürük şikayetinin giderecek ilaçlar ağrı kesici ateş düşürücü her hastaya göre belirlenerek verilir bol sıvı alımı yatak istirahati önerilir hastanın yaşı hastalıkları ve enfeksiyon şiddeti gibi parametrelere bak göre de ayaktan tedavi mi yoksa yatarak tedavi mi uygun buna karar verilir

Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir :

Alt solunum yolu enfeksiyonları ani başlangıçlı ve genellikle tedaviyle hızlı iyileşen tablolardır tedavi başlangıcından bir veya iki hafta sonra Hekim hastayı tekrar muayene ederek kontrol etmelidir gerekli durumlarda tedavi süresi uzatılabilir veya ileri tetkik gerektiren durum varsa ek incelemeler planlanabilir Dolayısıyla tedavi sonrası kontroller ihmal edilmemeli ve solunum yolu hastalıklarından korunmak için Sigaradan uzak durulmalıdır