Af yasasında yeni gelişme! Meclis'e ne zaman gelecek?

Af yasası ne zaman Meclis'e gelecek? sorusu son günlerde en çok aranılanlar arasında yer alıyor. Meclis'in tatile girmesi ile birlikte af bekleyen konu ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklama ile birlikte af bekleyen kader mahkumlarını ve ailelerini heyecanlandırdı.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2019, 16:23 Güncelleme 27 Eylül 2019, 16:34
Af yasasında yeni gelişme! Meclis’e ne zaman gelecek?

İÇİNDEKİLER

Af yasası ile ilgili milyonlar yeni gelişmeleri bekliyor. Af yasası için Ak Parti'den son dakika açıklaması geldi. Yargı paketi çalışmasını eylül ayı içinde bitirmek istediklerini belirten Bostancı, "13 gün var, 13 günde bitirmeyi planlıyoruz" sonrasında teklif Meclis Başkanlığına sunulacak" ifadelerini kullanmıştı.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

AK PARTİ'DEN AF YASASI AÇIKLAMASI

Bostancı, çalışmayı netleştirerek gelecek hafta muhalefete sunmayı planladıklarını söyleyerek "Yargı paketine ilişkin muhalefetle iyi bir çalışma yürütmek istiyoruz, ortak konsensusla paketin geçmesinden yanayız" diye konuştu.

EYLÜL SONU MECLİS'TE

Yargı paketi çalışmasını eylül ayı içinde bitirmek istediklerini belirten Bostancı, "13 gün var, 13 günde bitirmeyi planlıyoruz" sonrasında teklif Meclis Başkanlığına sunulacak" ifadelerini kullandı.

Bostancı, yargı paketinde idam cezasına ilişkin bir düzenleme ise olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'ten geçmesi durumunda idam düzenlemesini onaylayacağını söylemişti.

AF VE CEZA İNDİRİMİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Yargı Reformu Stratejisi'ndeki hedefleri hayata geçirecek yargı paketi, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında Meclis'in öncelikli gündemi olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yargı yılı açılış konuşmasında Yargı Reformu Stratejisi hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini açıkladı.

30 BİN KİŞİ TAHLİYE OLACAK

Yargıda iş yükünü azaltacak, ifade özgürlüğünü genişletecek paket ile 30 bin kişinin cezaevlerinden tahliye edilmesi öngörülüyor.