Güncel sigara tekel fiyat listesi! 18 Eylül sigaraya zam mı geldi? O sigara markasına 1 lira zam geldi

Sigaraya zam konusunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde bir marka sigaraya yapılan zam sonrası diğer sigaralara zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Sosyal medyada ise dolaşan 5 TL'lik zam iddiaları tiryakileri tedirgin etmişti. Peki, sigaraya yeni zam gelecek mi? Güncel sigara fiyatları ne kadar? İşte 2019 JTİ, BAT, Philip Morris güncel sigara fiyatları... Şu an sigaraya zam konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Monte Carlo Night Blue sigarasından başka diğer sigaralara zam yapılmadı. Söz konusu tabloların ilki geçtiğimiz Salı günü sosyal medyada yayıldı. Buna göre British American Tobacco sigaralarına 5 TL zam geldiği iddia edilmişti.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2019, 09:16 Güncelleme 18 Eylül 2019, 09:16
Güncel sigara tekel fiyat listesi! 18 Eylül sigaraya zam mı geldi? O sigara markasına 1 lira zam geldi

İÇİNDEKİLER

Sigara zammı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sigaraya gelen 3 lira zam sonrasında sosyal medyada sigaraya yeni zam yapıldığı ile ilgili iddialar yer almıştı. Takipçisi yüksek bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı sigaralara 5 TL zam konusu tiryakileri tedirgin etmişti. Konu ile ilgili British American Tobacco Türkiye bu iddiaları yalanlamıştı. Japon Tobacco International grubuna ait bir sigaraya zam yapıldığı bildirildi. Sigara satış yerlerine gönderilen yeni listede, 13 TL olan Monte Carlo Night Blue sigarasına 1 TL zam yapıldığı öğrenildi. Buna göre, Monte Carlo Night Blue sigarası 14 TL'den satılıyor.

HANGİ SİGARAYA ZAM GELDİ?

Japon Tobacco International grubuna ait bir sigaraya zam yapıldığı bildirildi. Sigara satış yerlerine gönderilen yeni listede, 13 TL olan Monte Carlo Night Blue sigarasına 1 TL zam yapıldığı öğrenildi. Buna göre, Monte Carlo Night Blue sigarası 14 TL'den satılıyor.

SİGARAYA YENİ ZAM GELECEK Mİ?

Şu an sigaraya zam konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Monte Carlo Night Blue sigarasından başka diğer sigaralara zam yapılmadı.

Güncel sigara fiyatları için diğer sayfaları ziyaret ediniz...

Sosyal medyada sigara fiyatlarına zam iddiaları yalanlanıyor

Son zamanlarda sosyal medya platformlarında içki ve alkol fiyatlarının zamlı tabloları yayınlanıyor. Söz konusu tabloların ilki geçtiğimiz Salı günü sosyal medyada yayıldı. Buna göre British American Tobacco sigaralarına 5 TL zam geldiği iddia edilmişti. Bu zamma göre bir sigaranın ücreti 20 TL'yi aşıyordu. Sosyal medyada zam haberlerinin dolaştığı gece sigara şirketi bir açıklama yaparak zammı yalanladı.

İşte British American Tobacco'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

Bugün bazı sosyal medya hesaplarından British American Tobacco Türkiye ürünlerine zam yapılacağı şeklinde verilen haberler ve sözde zamlı fiyat listeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuzun ürünlerine yönelik aldığı bir zam kararı yoktur. Gerçek olmayan ve kurgulanmış görseller ile servis edilen, ne amaçla yapıldığını anlayamadığımız bu tür haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

PHILIP MORRIS MARKASI ZAMLI SİGARA FİYATLARI

Marlboro Edge (Blue/Sky): 16 TL

Marlboro: 18 TL

Lark: 15 TL

Lark Reserve: 14,50 TL

Chesterfield: 14,50 TL

Chesterfield Mode (Navy/Blue): 14 TL

L&M: 14,50 TL

L&M Mode (Red): 14 TL

British American Tobacco

Kent: 15 TL

Kent D-Range: 15 TL

Kent Swicth: 16 TL

Kent N-Range: 18 TL

Marlboro Touch (Blues/Grey/Aqua/One): 17 TL

Parliament: 18,50 TL

Muratti: 16 TL

Muratti Blu: 15 TL

Samsun: 14 TL

Samsun 216: 14 TL

Maltepe: 14 TL

Sigarayı bırakmak için öneriler

Sigara zararları ile bilinen önemli bir bağımlılık yapıcı maddedir ve bu nedenle en güzeli onu hiç denememektir. Halihazırda sigara kullananlar için de yaşınız kaç olursa olsun hiçbir adım geç değildir. Sigarayı bırakmak isteyenler için bazı öneriler aşağıda sıralanmıştır:

Nikotinsiz ilk günü önceden belirlemek ve kendinize söz vermek sigarayı bırakmak için ilk adımı atmanızı kolaylaştıracaktır.

Size sigara içmeyi hatırlatan her şeyden uzak durarak bir adım daha ilerleyebilirsiniz.

Dikkatinizi dağıtacak yeni ve eğlenceli uğraşlar ve hobiler bu konuda size yardım edecektir.

Lezzetli içecekler yoksunluk belirtilerini azaltmada size yardım edecektir.

Sabrınız için kendinizi ödüllendirmek adımlarınızı sıklaştırabilir.

Spor yapmak mutluluk hormonu salgılatarak size güç verir.

Sağlıklı ve lezzetli içeriğe sahip bir diyetle kendinizi şımartarak stresten uzaklaşabilirsiniz.

Yoksunluk belirtilerini sağlık ve özgürlüğe açılan bir kapı gibi gören pozitif bakış açısı ilerlemenizde anahtar rol oynayacaktır.

Akupunktur gibi alternatif tıp metotlarıyla işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Her şeye rağmen kendinizi çok zor durumda hissediyorsanız son çare olarak nikotin sakızı ve bant kullanabilirsiniz.