Af yasası ile ilgili yeni gelişmeler son dakika haberleri geliyor

AF- Mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi. Yargı paketi için hükümet , muhalefet ile görüşmelere başladı ve paket Meclisten hızlı şekilde geçecek. Af yasası olarak da ifade edilen ceza infaz düzenlemesi ile ilgili son dakika haberleri kapsama giren kişiler ve yakınları tarafından merak konusu olmaya devam ediyor.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2019, 09:16 Güncelleme 23 Eylül 2019, 17:10
Af yasası ile ilgili yeni gelişmeler son dakika haberleri geliyor

İÇİNDEKİLER

AF- Af yasası ile ilgili son dakika gelişmeleri gündemden bir türlü düşmüyor. Bu bağlamda af yasası ile ilgili flaş bir açıklama daha yapıldı.
Af yasası nasıl olacak sorusu ise oldukça merak ediliyor. Detaylı bilgileri haberimizde verdik. Yapılacak olan çalışma genel af niteliğinde değil, şartlı salıverilme ve denetimli serbestliğin yeniden düzenlenmesi ile özel infaz uygulamalarının getirilmesini içeren bir kanun teklifi olacak. Bu anlamda "af yasası" olarak da adlandırılan bu düzenleme aslında tüm suçları kapsamayacak.

AF YASASI-CEZA DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Yapılan açıklamara göre yeni çalışma terör, tecavüz, kadın ve çocuğa şiddet ve istismar suçlarını kapsamayacak.

CEZA İNFAZ DÜZENLEMESİ O SUÇLARI KAPSAMIYOR!

Çalışma bir genel af niteliğinde değil, şartlı salıverilme ve denetimli serbestliğin yeniden düzenlenmesi ile özel infaz uygulamalarının getirilmesini içeren bir kanun teklifi olacak. Yeni çalışma terör, tecavüz, kadın ve çocuğa şiddet ve istismar suçlarını kapsamayacak. Ancak infaz rejimi uyarınca adli suçlarda cezanın yüzde 66'sının yatılmasında değişikliğe gidilerek bu oran yüzde 50'ye çekilecek. Yani cezaevinde kalma süresi kısalacak. Çalışmada çocuklu kadın mahkumların cezalarının ev hapsine dönüşmesini sağlayacak bazı düzenlemelere de yer veriliyor.

GÖZLER YARGI REFORMUNDA

Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevi'nde yargı muhabirleriyle bir araya geldiği toplantıda soruları yanıtladı. Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan yargı paketine yönelik Gül, "belgedekilerin hepsinin bir pakette yer alacağı" algısının bulunduğunu belirtti.

AF YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

2019 Ekim ayında yeni yasama dönemine başlayacak Meclis'in Yeni Af düzenlemesi için çalışmalara başlaması bekleniyor. Halihazırda mevcut olan çalışmalar üzerinden gidilerek kısa sürede ceza infaz düzenlemesinin meclis gündemine getirilmesi ve yasalaşması beklenmekte. Af düzenlemesi yasalaşır yasalaşmaz, cezaevlerindeki binlerce hükümlüye tahliye yolu açılacak!

Yaptırım Süresi Yüzde 66'den Yüzde 50'ye Düşürülecek

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş parlamentonun açılması halinde yapılacak ilk görüşmelerden bir tanesinin ceza infaz yasası olacağını belirtmişti. Kurtulmuş, yaptırım süresinin yüzde 66'dan yüzde 50'ye düşmesinin beklendiğini işaret ederek bu uygulamaya göre cezasını dolduran mahkumların serbest bırakılacağını ancak taciz, tecavüz, istismar ve terör gibi suçların kapsam dışı bırakılacağını söyledi.

80 Bin Mahkuma Tahliye Kararı Çıkabilir

Ceza infaz sistemindeki birçok değişikliğe ilişkin hükümlere de yer verileceği öne sürülen yargı paketinin Meclis'e sunulması bekleniyor. Teklifin kanunlaşması halinde hakkında mahkumiyet kararı verilmiş 80 binden fazla tutuklunun serbest kalabileceği belirtiliyor.