Son dakika: Külliye'de '30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'! Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde '30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu' düzenleniyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Külliye'nin bahçesinde davetleri karşıladı. Başkan Erdoğan'ın burada açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Kahraman güvenlik güçlerimiz, ülkemiz içindeki sarp dağlardan şehirlerin karanlık dehlizlerine, yurt dışında teröristlerin yuvalandığı inlere kadar bölgemizin tamamını adeta hallaç pamuğu gibi atıyor" dedi. Başkan Erdoğan, "Kimsenin tek karış toprağında gözümüz yoktur ama topraklarımıza dikilen gözlere, egemenlik haklarımıza uzanan ellere tahammülümüz olamaz." ifadesini kullandı.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2019, 19:13 Güncelleme 30 Ağustos 2019, 21:13
Son dakika: Külliye’de ’30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu’! Başkan Erdoğan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde '30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu' düzenleniyor. Başkan Erdoğan Külliye'nin bahçesinde davetleri karşıladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan burada açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları...

Kahraman güvenlik güçlerimiz, ülkemiz içindeki sarp dağlardan şehirlerin karanlık dehlizlerine, yurt dışında teröristlerin yuvalandığı inlere kadar bölgemizin tamamını adeta hallaç pamuğu gibi atıyor

Her zafer gibi 30 Ağustos'un arkasında da gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden kahramanlarımızın cesareti var. Birkaç yıllık gecikmeyle de olsa 2023 hedeflerimize mutlaka ulaşacağız. Bizler kesinlikle gerek Dicle'nin doğusunda gerekse Fırat'ın doğusunda kuzularımızı kurtlara kaptırmayacağız. Dünyanın neresinde bir mazlum zulüm altındaysa orada olmak, inancımızın, kültürümüzün bir gereğidir.

"KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK
Demokraside ve ekonomide güçlü Türkiye ideali için yürütülen mücadelenin sembolü Rabiamızdır, bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur ama bize uzanan ellere en küçük bir tahammülümüz olamaz.

"ORADA OLMAK İNANCIMIZIN GEREĞİ"
Sınırlarımız ötesinde milyonlarca insanın hayatı tehlike altındaysa bizim burada huzur içinde yaşamamız mümkün değildir. Dünyanın neresinde bir mazlum zulüm altındaysa orada olmak inancımızın, kültürümüzün bir gereğidir.

Herkesin sömürmek, kendine bağımlı kılmak için gittiği yerlerde biz insanların hayatına dokunan kalıcı projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz.

Bugün Irak'ta, Suriye'de, Doğu Akdeniz'de ve coğrafyamızın dört bir yanında verdiğimiz mücadelenin tek bir gayesi öncelikle Türkiye Cumhuriyeti'nin haklarını savunmak, bunun yanında dost ve kardeş halkların güvenliklerini de temin etmektir.

BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞTUK
Hayalleri olmayan, hedefe çeviremeyen toplumların başka hayallerin malzemesi haline dönüşmesi kaçınılmazdır. Bizim milletimiz tarih boyunca büyük hayallerin peşinden koşmuştur. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktığımız sürece başarıdan başarıya koştuk.

BİRİLERİ HASIMLARIMIZIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR
Ülkesi ve milleti yerine kendi küçük hesapları için çalışanlar hiç eksik olmamıştır milletimiz bunlara vakti saati geldiğinde dersini vermiştir. Birileri teröristlerin ve arkasındaki güçlerin ağzıyla başarılarımıza gölge düşürmeye çalışıyor. Türkiye, askeri, siyasi, ekonomik olarak kuşatılmaya çalışılıyor. Birileri hasımlarımızın değirmenine su taşıyor. Ne mandacılar ne çapulcular ne yağmacılar kazanmıştır, kazanan millletimizin istiklal mücadelesi olmuştur.

Hayalleri olmayan, hedeflerini hayata geçiremeyen toplumların başka hayallerin malzemesi haline dönüşmesinin kaçınılmaz olduğun aktaran Erdoğan, "Bizim milletimiz tarih boyunca hep büyük hayallerin peşinden koşmuş, bunun için gece gündüz mücadele etmiştir. Bu sayede binlerce yıldır yaşadığımız her coğrafyada, hürriyetimizi korumayı, devletimizi kurmayı, milletimizin onurunu en üstte tutmayı başardık. Sahip olduğumuz binlerce yıllık devlet tecrübesi bize, kendimizi sürekli yenilememiz, gücümüzü diri tutmamız gerektiğini gösteriyor. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktığımız sürece başarıdan başarıya koştuk. Ne zaman tefrikanın, fitnenin, husumetin pençesine düştüysek kaybettik. Bunun için Türk milletinin bileğini er meydanında bükemeyeceğini bilenler, hep birlik ve beraberliğimize saldırmıştır. Son 200 yıldır başımıza gelenlerin tek sebebi işte budur" diye konuştu.

'KAZANAN MİLLETİMİZİN İSTİKLAL MÜCADELESİ OLMUŞTUR'
Ülkesi ve milleti yerine, kendi küçük hesapları için çalışanların hiç eksik olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ama milletimiz bu küçük hesap sahiplerini hep tefrik etmeyi ve vakti saati geldiğinde dersini vermeyi bilmiştir. Dünyamız ve bölgemiz etkisi belki asırlar boyu sürecek bir yeniden yapılanma döneminden geçerken, ülkemizde birileri yine aynı hesapların peşindedir. Türkiye, sınırları boyunca gerçekten kahramanca bir mücadele veriyor, birileri teröristlerin ve onların arkalarındaki güçlerin ağzıyla buna gölge düşürmeye çalışıyor. Türkiye, Doğu Akdeniz'de ve Kıbrıs'ta büyük bir ekonomik ve siyasi mücadele içinde ama buna birileri karşımızdakilerin tezleriyle karşı çıkıyor. Türkiye ekonomik, siyasi ve askeri olarak kuşatılmaya çalışılıyor, bazıları sırf kendi pastalarını büyütmek için hasımlarımızın değirmenine su taşıyor. Gerçi biz aynı zihniyeti bir asır öncesinden biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Ankara'da istiklal harbini yürütürken kimlerin, nasıl manda peşinde koştuklarını unutmadık. Ordularımız düşmana karşı cephede savaşırken birilerinin arkada nasıl çapulculuk, yağmacılık peşinde koştuklarını da gayet iyi hatırlıyoruz. Ama sonuçta ne mandacılar, ne çapulcular, ne yağmacılar kazanmıştır, kazanan milletimizin istiklal mücadelesi olmuştur. Bugün de kim hangi yalpayı yaparsa yapsın, kim nerede saf tutarsa tutsun kazanan milletimiz olacaktır. Milletimizle birlikte bu mücadeleyi yürütenler olacaktır."