Sigara zammı var mı son dakika açıklaması! 28 Ağustos yeni güncel sigara fiyat listesi 2019!

28 Ağustos yeni güncel sigara fiyat listesi 2019! Sigara zammı var mı son dakika açıklaması. Yeni sigara fiyat listesi ağustos 2019! Sigaraya zam yapıldığı iddiaları gündeme geldi. Sosyal medyada sigaraya zam geldiği iddiaları trend listesinde yer aldı. Twitter'da "sigaraya 5" başlığı trend listesinde yer aldı. Sigaraya zam yapıldığı iddialarına ilişkin British American Tobacco (BAT) Türkiye'den açıklama yapıldı. Peki sigaraya zam mı geldi. Detaylar haberimizde... Zam olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmış bulunmuyor. Ancak, firmaların genellikle zam yaptığı 1 Eylül tarihinde zam olabileceği iddiaları devam ediyor. Sosyal medyada çıkan 5liralık zam iddialarının ardından konuya ilişkin British American Tobacco (BAT) Türkiye'den açıklama yapıldı.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2019, 08:54 Güncelleme 28 Ağustos 2019, 08:54
Sigara zammı var mı son dakika açıklaması! 28 Ağustos yeni güncel sigara fiyat listesi 2019!

İÇİNDEKİLER

Yeni sigara fiyat listesi ağustos 2019! Twitter'da açılan 'Sigaraya 5' etiketi sosyal medya olay oldu.Sigaraya 5 TL daha zam geleceği iddiaları üzerine sosyal medyada açılan başlık kısa sırada trend listesine girdi. British American Tobacco (BAT) Türkiye'den açıklama yapıldı. Peki sigaraya zam mı geldi? Daha önce Cumhurbaşkanlığı kararıyla sigara paketindeki her bir sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı 0.2895 TL'den 0.3899 TL'ye çıkarıldı. Böylece 23 Ağustos Cuma günü itibariyle sigara fiyatlarına 50 kuruş ile 1 TL arasında zam daha geldi. Peki en düşük paketi 12 lira olan sigaraya 23 Ağustos Cuma gününden sonra yeniden zam geldi mi? Marlboro, Parlıament, Winston, Muratti, Lark, L&M sigara fiyatları kaç para oldu?

SİGARAYA YENİDEN ZAM VAR MI?

Zam olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmış bulunmuyor. Ancak, firmaların genellikle zam yaptığı 1 Eylül tarihinde zam olabileceği iddiaları devam ediyor.

BRITISH AMERICAN TOBACCO AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medyada çıkan 5liralık zam iddialarının ardından konuya ilişkin British American Tobacco (BAT) Türkiye'den açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün bazı sosyal medya hesaplarından British American Tobacco Türkiye ürünlerine zam yapılacağı şeklinde verilen haberler ve sözde zamlı fiyat listeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuzun ürünlerine yönelik aldığı bir zam kararı yoktur. Gerçek olmayan ve kurgulanmış görseller ile servis edilen, ne amaçla yapıldığını anlayamadığımız bu tür haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz."

GÜNCEL SİGARA FİYAT LİSTESİ 2019

ROTHMANS 14.00 TL

VICEROY 14.50 TL

PARLIAMENT 18.50 TL

MARLBORO 18.00 TL

MARLBORO TOUCH 17.00 (BLUE, GRAY, AQUA, ONE)

PALL MALL 14.50 TL

TEKEL 2000 14.00 TL

TEKEL 2001 14.00 TL

KENT N-RANGE 18.00 TL

SAMSUN 14.00 TL

CHESTERFIELD 14.50 TL

KENT 15.00 TL

KENT D-RANGE 15.00 TL

KENT SWITCH 16.00 TL

CHESTERFIELD MODE (NAVY, BLUE) 14.00 TL

MALTEPE 14.00 TL

MURATTI 16.00 TL

MURATTI BLU 15.00 TL

LARK 15.00 TL

L&M 14.50 TL

L&M MODE 14.00 TL

SAMSUN 216 14.00 TL

Asgari maktu vergi nedir?

Yükümlülerden, genellikle eşit miktarlarda alınan vergilere verilen isimdir. Asgari maktu vergi tutarı, sigaranın düşük fiyatla satılmasını engellemeye yönelik bir unsurdur. Sigarının perakende satış fiyatı ile vergi oranı çarpılır, bulunan rakam asgari maktu vergiden büyükse çarpım sonucu bulunan nispi vergi; düşük ise asgari maktu vergi tutarı esas alınır.

Sigaranın Zararlar Nelerdir?

Sigaranın vücudun hemen hemen her yerine zarar verdiği bir gerçek. Hatta bazı yerlerde yaptığı tahribatlar ileride geri dönüşü çok zor sağlık problemlerine sebep olabilir. Bunlardan bazıları nelerdir, birlikte bakalım.

1. Cildinizi bozar ve tahribata sebep olur.
2. Dişlerinizin kirli ve pis görünmesine ve diş eti problemlerine sebep olur.
3. Ağız ve yutakta tat alma eksikliği yaratır ve ağız ve yutak kanserine sebep olur.
4. Gırtlak ve nefes borusunda iltihap, ses tellerinin zarar görmesine ve bu alanda görülen kanserlere sebep olur.
5. Beyin hastalıkları, bunama, Alzheimer gibi hastalıklara sebep olur.
6. Kalp ve damar tıkanıklıklarına sebep olur.
7. Gözlerde katarakt ve görme problemlerine sebep olur.
8. Solunum yolu organlarının hemen hemen hepsini tahrip eder.
9. Sindirimde görevli tüm organlar üzerinde tahribat etkisi vardır.
10. Kısırlık ve çocuk düşürme gibi durumlara sebep olabilir.
11. Hemen hemen tüm kanser türlerine davetiye çıkarır.
12. El, parmak ve tırnaklarda sararmaya sebep olur.
13. Kemik ve iskelet sistemi hastalıklarına sebep olur.
14. Dolaşımda görevli tüm organlara ve damarlara zarar verir ve yapılarını bozar.
15. Yorgunluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü ve isteksizliğe sebep olur.
16. Vücutta, yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalma oluşur.

Sigara Bağımlılığında En önemli Etken Psikoloji

Uzmanlar bağımlılığın fizyolojik olan kısmının hemen değiştiğini, vücudun buna hemen adapte olduğunu ve kendini hemen yenilediğini açıklamaktadırlar. Burada önemli olan fizyolojik bağımlılık değildir. Çünkü fizyolojik bağımlılık kendisini hemen yok edebilmektedir. Burada önemli olan psikolojik bağımlılıktır. Uzmanlar bağımlılıkla mücadelede kararlılığın ve isteğin önemli olduğunu ve bu sebeple bu etkilerin iyi bilinmesi gerektiğini belirtmişlerdir.