2020 yılına yaklaştığımız şu günlerde Ramazan ve Kurban Bayramı tarihleri merak ediliyor

2020 Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nı merak eden vatandaşlar gözünü yeni takvime çevirdi. Peki özel sektör ve kamu çalışanları önümüzdeki sene Kurban bayramında ve Ramazan bayramında kaç gün tatil yapacak? 2020 Ramazan ve Kurban Bayramı ne zaman? Bayramı memleketinden geçirmek isteyen vatandaşlar için tarih belli oldu.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2019, 09:19 Güncelleme 10 Eylül 2019, 12:33
2020 yılına yaklaştığımız şu günlerde Ramazan ve Kurban Bayramı tarihleri merak ediliyor

İÇİNDEKİLER

2020 yılına yaklaştığımız şu günlerde vatandaşlar tatil günlerini merak ediyor. Bu bağlamda Kurban ve Ramazan bayramı ne zaman, hangi tarihte soruları büyük önem kazanıyor. Öncelikli olarak Ramazan Bayramı ne yazık ki yine hafta sonuna denk gelecek. Kurban Bayramı tatili ile Perşembe günü ile başlayacak. Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir.

2020 Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün?

Ramazan Bayramı ne yazık ki yine hafta sonuna denk gelecek. 23 Mayıs Cumartesi günü arefe günü olduğu için yarım gün çalışılacak. Ardından Pazar, Pazartesi ve Salı günü tatil yapıldıktan sonra 27 Mayıs Çarşamba günü iş başı yapılacak.

23 Mayıs cumartesi Ramazan Bayramı Arifesi

24 Mayıs pazar Ramazan Bayramı 1.gün

25 Mayıs pazartesi Ramazan Bayramı 2.gün

26 Mayıs salı Ramazan Bayramı 3.gün

2020 Kurban Bayramı Ne Zaman? Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Kurban Bayramı tatili ile Perşembe günü ile başlayacak.

30 Temmuz Perşembe günü arefe günü olarak yarım gün çalışılacak ardından 4 günlük resmi bayram tatili sonrasında 4 Ağustos 2019 Salı günü iş başı yapılacak.

30 Temmuz perşembe Kurban Bayramı Arifesi

31 Temmuz cuma Kurban Bayramı 1.gün

1 Ağustos cumartesi Kurban Bayramı 2.gün

2 Ağustos pazar Kurban Bayramı 3.gün

3 Ağustos pazartesi Kurban Bayramı 4.gün

2020 Resmi Tatil Günleri Takvimi Listesi

1 Ocak Yılbaşı Çarşamba Günü

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Perşembe Günü

1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Cuma Günü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Salı Günü

23 Mayıs Ramazan Bayramı Arifesi Cumartesi Günü (Yarım Günü)

Kurban Bayramı önemi nedir?

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.