Irak son dakika şehit haberi! Pençe harekatı şehitleri isimleri rütbeleri memleketleri MSB açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı'nca Irak'ın kuzeyinde devam eden 'Pençe-3' harekatında, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı açıklandı. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı bildirildi. Yaralı askerlerin hastaneye sevk edildiği belirtilen açıklamada, bölgedeki operasyonların sürdüğü kaydedildi. Son dönemlerde özellikle İdlib'deki gözlem noktalarının rejim güçlerince sıkça tacize uğraması, 9 Numaralı Gözlem Noktası'nın çevrilmesi gibi süreçlerin ardından 'Fırat'ın doğusuna operasyon' beklenirken Türkiye daha farklı bir alanda son derece stratejik bir harekat başlattığını duyurmuştu

Giriş Tarihi 26 Ağustos 2019, 09:32 Güncelleme 26 Ağustos 2019, 09:32
Irak son dakika şehit haberi! Pençe harekatı şehitleri isimleri rütbeleri memleketleri MSB açıkladı

İÇİNDEKİLER

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-3 Harekatı'nda bölücü terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 7 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, 23 Ağustos itibariyle Irak'ın kuzeyinde Pençe 3 Harekatı'nın başladığını açıklarken, operasyon bölgesinin Sinat-Haftanin olduğu bilgisini paylaşmıştı. İşte Pençe harekatı şehitleri isimleri rütbeleri memleketleri! Irak son dakika şehit haberi ve detayları haberimizde

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerini kullandı.

PENÇE HAREKATI ŞEHİT İSİMLERİ AÇIKLANDI MI?

Pençe-3 Harekatında Piyade Uzman Çavuş Üzeyir Aslan, Veteriner Uzman Çavuş Yunus Şahin ve Piyade sözleşmeli er Durdu Oğuzhan Yılmaz olmak üzere toplamda 3 askerimiz şehit olurken 7 askerimizde yaralanmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit olan askerimiz için twitter hesabından taziye mesajı yayınladı. Mesajda ''Sizi toprağa değil yüreğimize gömdük. Vatan size minnettardır'' denildi.

PENÇE 3 HAREKATI NEDİR?

Son dönemlerde özellikle İdlib'deki gözlem noktalarının rejim güçlerince sıkça tacize uğraması, 9 Numaralı Gözlem Noktası'nın çevrilmesi gibi süreçlerin ardından 'Fırat'ın doğusuna operasyon' beklenirken Türkiye daha farklı bir alanda son derece stratejik bir harekat başlattığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, 23 Ağustos itibariyle Irak'ın kuzeyinde Pençe 3 Harekatı'nın başladığını açıklarken, operasyon bölgesinin Sinat-Haftanin olduğu bilgisini paylaştı.

PKK'nın en önemli yolları kesiliyor

Pençe 1 ve Pençe 2'yi son derece başarılı bir şekilde icra eden Mehmetçik' o alanları sadece teröristlerden temizlemekle kalmayıp, askeri üslere de sahip oldu. Alandaki PKK unsurlarının geçiş noktalarını kesen Türkiye, her iki operasyonda da içeriye sızan teröristlerin bölgedeki unsurlarını kalıcı olarak yok etmeyi planladı.

PKK'nın temel dayanak noktası kırılacak

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, yaptığı değerlendirmede, sınır ötesinde PKK'nın Şırnak ve Hakkari'yi göğüsleyen 4 temel kampı olduğuna işaret ederek, "Şırnak'ı Haftanin, Hakkari'yi Zap ve Hakurk karşılıyordu. Pençe 1 ve 2 ile karşıdaki alanlar temizlendi." dedi.

Pençe 3 Harekatı'nın ne anlama geldiği sorusuna da yanıt veren Ağar, şöyle devam etti:

"Irak'ın kuzeyinde bulunan ve PKK'nın kontrolünde olup Şırnak'ı karşılayan alana Pençe 3 operasyonu başladı. Ballıkaya çöküntüsü ve onun ardından Sinat ve Haftanin kamp alanları var burada. 30 km'lik bir alandan bahsediyoruz.

ABD'ye de mesaj veriliyor

Ağar, operasyonun askeri olduğu kadar siyasi açıdan da ciddi mesajlar taşıdığına vurgu yaparak, "TSK, 'Sınıra yığılan askerlerimden bağımsız olarak, oradaki düzenimi hiç bozmadan çok riskli bir yerde farklı bir ekiple de operasyon yapabilirim. Bölgede bunu yapabilecek tek gücüm' diyor. Bu, Suriye'de bize blokaj uygulayan başta ABD olmak üzere küresel güçlere de bir mesaj veriyor." şeklinde konuştu.