23 Ağustos af yasası son dakika haberleri! İşte mahkum affı çıkış tarihi

Af yasası olarak da ifade edilen ceza infaz düzenlemesi ile ilgili son dakika haberleri kapsama giren kişiler ve yakınları tarafından merak konusu olmuştu. Düzenlemenin yasalaşmasının ardından tahliye olacak binlerce kişi Meclis çalışmalarının hangi tarihte başlayacağını araştırmayı sürdürüyor. Peki, af yasası ne zaman çıkacak ve ceza infaz düzenlemesi ile ilgili son durum ne?

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2019, 09:10 Güncelleme 31 Ağustos 2019, 12:59
23 Ağustos af yasası son dakika haberleri! İşte mahkum affı çıkış tarihi

İÇİNDEKİLER

Af yasası ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Af yasası bayahı araştırılmaya devam ediliyor. Bu anlamda sizler için araştırmalar yaparak bir makale hazırladık. Ceza infaz düzenlemesinde yapılacak değişiklikle birlikte binlerce kişiye tahliye yolu görünecek. Geçtiğimiz aylarda çalışmaları başlatılan düzenlemede büyük ölçüde sona gelinmişti.

PARTİLERE AF NOTU

Siyasi partilere gönderilen davet yazısının ekinde yer alan bilgilendirme notunda da CHP'nin yargı paketine yönelik tutumu yer aldı. Bilgilendirme notunda, "Adalet Bakanlığı tarafından Mayıs 2019'da yayımlanan Yargı Reformu Stratejisi Belgesi, adil yargılanma hakkının güvence altına alınabilmesi için yasal düzenlemenin acil bir gereklilik olduğunu ortaya koyduğu halde TBMM, herhangi bir düzenleme yapmadan tatile girdi. Yasa önerme yetkisi milletvekillerine ait olduğuna göre, siyasal parti ayrımı yapılmaksızın TBMM'de temsil edilen partilere mensup vekillerin ortak çalışmasıyla hazırlanacak bir yasa önerisi, adil yargı hedefine uygun düşecektir" görüşü yer aldı.

AF YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

2019 Ekim ayında yeni yasama dönemine başlayacak Meclis'in Yeni Af düzenlemesi için çalışmalara başlaması bekleniyor. Halihazırda mevcut olan çalışmalar üzerinden gidilerek kısa sürede ceza infaz düzenlemesinin meclis gündemine getirilmesi ve yasalaşması beklenmekte. Af düzenlemesi yasalaşır yasalaşmaz, cezaevlerindeki binlerce hükümlüye tahliye yolu açılacak!

CEZA İNFAZ DÜZENLEMESİ O SUÇLARI KAPSAMIYOR!

Çalışma bir genel af niteliğinde değil, şartlı salıverilme ve denetimli serbestliğin yeniden düzenlenmesi ile özel infaz uygulamalarının getirilmesini içeren bir kanun teklifi olacak. Yeni çalışma terör, tecavüz, kadın ve çocuğa şiddet ve istismar suçlarını kapsamayacak. Ancak infaz rejimi uyarınca adli suçlarda cezanın yüzde 66'sının yatılmasında değişikliğe gidilerek bu oran yüzde 50'ye çekilecek. Yani cezaevinde kalma süresi kısalacak. Çalışmada çocuklu kadın mahkumların cezalarının ev hapsine dönüşmesini sağlayacak bazı düzenlemelere de yer veriliyor.