Mehmet Emin Bilmez kimdir, nereli? Yeni Van Belediye Başkanı kim oldu?

Mehmet Emin Bilmez kimdir? sorusu bugün bayahı merak ediliyor. Van Belediyesi'ne kayyum atanmasından sonra Van valisi Mehmet Emin Bilmez; Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak atandı. Mehmet Emin Bilmez 1966 tarihinde Bingöl ili, Solhan ilçesi, Mutluca köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, orta öğrenimini Bingöl İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Üniversiteyi Ankara Hukuk Fakültesi'nde okudu. 1989 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra Ankara Barosu bünyesinde avukatlık stajını yaptı.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2019, 09:34 Güncelleme 19 Ağustos 2019, 09:52
Mehmet Emin Bilmez kimdir, nereli? Yeni Van Belediye Başkanı kim oldu?

İÇİNDEKİLER

Mehmet Emin Bilmez kimdir? sorusu arama motorunda yoğun olarak araştırılmaya başladı. Van Valisi olarak görev yapan Mehmet Emin Bilmez, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile görevden uzaklaştırılan Van Belediye Başkanının yerine belediye başkan vekili olarak atandı. 01.02.1966 tarihinde Bingöl ili, Solhan ilçesi, Mutluca köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, orta öğrenimini Bingöl İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Üniversiteyi Ankara Hukuk Fakültesi'nde okudu. 1989 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra Ankara Barosu bünyesinde avukatlık stajını yaptı.

MEHMET EMİN BİLMEZ KİMDİR?

01.02.1966 tarihinde Bingöl ili, Solhan ilçesi, Mutluca köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu köyde, orta öğrenimini Bingöl İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Üniversiteyi Ankara Hukuk Fakültesi'nde okudu. 1989 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra Ankara Barosu bünyesinde avukatlık stajını yaptı.

24.12.1990 tarihinde Elazığ kaymakam adaylığına atandı. 1 yılı İngiltere'de olmak üzere 3,5 yıl süren kaymakamlık stajından sonra, sırasıyla kaymakam olarak Rize-İkizdere, Elazığ-Ağın, Van-Muradiye ve Konya-Sarayönü ilçelerinde çalıştı. 2005 yılında Ankara ve Edirne'de 8 aylık kısa dönem askerlik yaptı. 01.09.2009 tarihinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesinde daire başkanı olarak atandı. İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanı olarak üç yıl çalıştıktan sonra 15.04.2011 tarihinde aynı kurumda Genel Müdür Yardımcılığına atandı. 10.09.2016 – 21.06.2017 tarihleri arasında Mahalli İdareler Genel Müdürü Vekilliği yaptı. 13.06.2017 - 26.12.2018 tarihleri arasında Ardahan Valiliği Yaptı.

26 Aralık 2018 Tarih ve 2018/260 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Van Valiliğine atanan Vali Bilmez evli ve 3 çocuk babasıdır.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in ilk açıklamaları

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın yerine atanan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediyedeki görevine başladı.

Terör örgütü PKK/KCK'ya destek verdiği gerekçesiyle Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alındı. Görevden alınan başkanların yerine il valileri kayyum olarak göreve atandı.

HALKA HİZMET İÇİN GÖREVE GELDİLER

Bakanlık tarafından görevlendirilen valiler, belediye binalarına gelerek görevlerine başladı. Görevlendirme sonrası açıklamalarda bulunan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez; "Kaynaklarımız tamamiyle Van halkının mali müşterek hizmetlerine sunulacak, belediye tamamiyle mevzuat çerçevesinde yönetilecek, şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz, herkesi kucaklamaya çalışacağız, tüm çalışanlarımızla birlikte Van halkının hizmetinde olacağız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFINI YERİNE GERİ ASTI

Göreve geldikten sonra makam odasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yerinde olmadığını gören Bilmez, depodan fotoğrafı getirterek odadaki yerine astı.