Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den İmamoğlu'na sert yanıt! "Yöneticiler işlerinin başında olmalı"

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iddialarına ilişkin, "Neredeyse hafta başından beri meteorolojik koşulların İstanbul'da aleyhte ve yağışla ilgili gelişebileceğine dair her türlü açıklamamız olmasına rağmen Meteoroloji geç açıkladı diyorlar. Ben bunu doğru bulmuyorum. Yöneticilerin işlerinin başında olması gerekir. Eğer yöneticisiysen geleceksin işin başına geçeceksin. Vatandaş bunu bekliyor. Can kaybı da olabilir ama vatandaş yöneticilerini başında istiyor." dedi.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2019, 19:28 Güncelleme 18 Ağustos 2019, 19:59
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’den İmamoğlu’na sert yanıt! Yöneticiler işlerinin başında olmalı

İÇİNDEKİLER


Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İzmir'de yangın bölgesinde açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sel ve su baskınları açıklamasına yanıt verdi.

"YÖNETİCİLERİN İŞLERİNİN BAŞINDA OLMASI GEREKİR​"
Pakdemirli, "Bu iddialar akla ziyan iddialardır. Ben özellikle tabii ki geçmiş olsun diliyorum. İstanbullu hemşehrilerimize de geçmiş olsun diliyorum. Bu tarz şeyler olabilir. Olması da gayet normaldir. Olan bu felaketlerin üzerinden siyaset yapmamak gerekir diye düşünüyorum. Biz bu konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptık. Neredeyse hafta başından beri meteorolojik koşulların İstanbul'da aleyhte ve yağışla ilgili gelişebileceğine dair her türlü açıklamamız olmasına rağmen 'Meteoroloji geç açıkladı' diyorlar. Ben bunu doğru bulmuyorum.


"İŞİNİZİN BAŞINDA OLACAKSINIZ"
Yöneticilerin işlerinin başında olması gerekir. Eğer yöneticisiysen geleceksin işinin başına geçeceksin. Vatandaş bunu bekliyor. Vatandaş kayıp da olabilir, can kaybı da olabilir ama vatandaş yöneticilerini başında istiyor. Her türlü felaket olabilir. Bununla ilgili de kimseyi de suçlamamak lazım. İstanbul'da da yağışla beraber bir şeyler gelmiş ama işinizin başında olacaksınız.

"DİĞER KURUMLARI SUÇLAMAYACAKSINIZ"
Ondan sonra kamunun diğer kurumlarını suçlamayacaksınız. Geleceksiniz vatandaş yaralarının sarılmasını bekliyor ve vatandaş sıkıntılı anlarında yöneticilerinin başında olmasını bekliyor. Aynen bizim yaptığımız gibi."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul'da yaşanan sel ve su baskınlarıyla ilişkin, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen yağış ile ilgili uyarı 12.30 civarında, İstanbul'da o saatte yağış başlamıştı ve 15 dakika içinde zaten hadise gerçekleşti. Bilgi akışı çok yoğun ve hızlı bir şekilde paylaşılmalı" şeklindeki açıklamasını yalanladı.