MSB ASAL Yedek Astsubay-Yedek Subay başvuruları başladı! Yedek astsubay başvurusu nasıl yapılır?

Bedelli askerlik ile birlikte yedek subay, yedek astsubay başvurularıda 16 Temmuz itibarıyla başladı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan ilanla birlikte başvuruya dair detaylar açıklanmıştı. Peki, MSB ASAL yedek subay, yedek astsubay başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2019, 15:28 Güncelleme 16 Temmuz 2019, 15:28
MSB ASAL Yedek Astsubay-Yedek Subay başvuruları başladı! Yedek astsubay başvurusu nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Yedek astsubay başvuruları nasıl yapılır? Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yedek subay ve yedek astsubay alımı için başvuruların bugün itibarıyla başladığı bildirildi. Başvuruların başlaması ile birlikte bedelli askerlik, yedek subay ve yedek astsubay başvurularının nasıl yapılacağı merak edilmeye başlandı. Peki, MSB ASAL yedek subay, yedek astsubay başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? İşte konu ile ilgili detaylar...

MSB ASAL YEDEK SUBAY-ASTSUBAY BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"7179 sayılı Askeralma Kanunu gereğince Askeralma Yönetmeliği yürürlüğe girinceye kadar yükümlüler tarafından yapılacak işlemler ve uygulanacak faaliyetler müteakip maddelerde açıklanmıştır.

Yedek subay ve yedek astsubay olma hakkına sahip olanlar;

2019'da silahaltına alınmak isteyenlerden yoklaması olmayanlar 16-31 Temmuz 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden yoklamalarını yaptıracak ve bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır.

2019'da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 (dahil) tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacaktır.

2020 yılında silahaltına alınacak 2000 doğumlular ve bunlarla işleme tabi daha yaşlı doğumlu olanlar, 16 Temmuz-31 Aralık 2019 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerine giderek bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.

KİMLER YEDEK ASTSUBAY OLABİLİR?

Askerlik görevini yedek astsubay olarak yapmak isteyen adayların, İki veya üç yıllık meslek yüksek okulu mezunu olması gerekmektedir. Bu mezunlardan yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenler, 31 Temmuz 2019'a (dahil) kadar yoklamalarını yaptıracaktır.

Kontenjana göre yedek astsubay alımı yapılacak. Kontenjanın dolması durumunda diğer adaylar askerlik görevlerini er veya erbaş olarak yapar.

YEDEK SUBAY

Lisans ve lisansüstü mezunu adaylar, tercih etmeleri durumunda askerliklerini yedek subay olarak yapabileceklerdir.