25. dönem POMEM polis başvuruları hangi tarihte?

Polis alımlarıyla ilgili 24. dönem 3 bin kadın polis alım süreci devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun müjdesini verdiği 10 bin polis alımının ne zaman başlayacağı da oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor.

Giriş Tarihi 10 Temmuz 2019, 09:16 Güncelleme 17 Temmuz 2019, 12:29
25. dönem POMEM polis başvuruları hangi tarihte?

İÇİNDEKİLER

Polis alımlarıyla ilgili 24. dönem 3 bin kadın polis alım süreci devam ederken, İçişleri Bakanı'nın müjdesini verdiği 10 bin polis alımının ne zaman başlayacağı da oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Son olarak İçişleri Bakanı asil 12.500 polis alımı yapılacağını ifade etmiş ve polis adaylarını heyecanlandırmıştı. 25. Dönem POMEM alımları ne zaman yapılacak?

POMEM POLİS ALIMI EYLÜL AYINDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 2019 yılının başında 15 bin polis alımı yaptıklarını söyledi. 15 bin polis alımının ardından bir 10 bin daha polis alacaklarını söyleyen Bakan Soylu , bu alım için Eylül ayını işaret etti. 10 bin yeni polis alımı için Bakan Soylu , 'Eylül ayında, önümüzdeki süreçte alacağız" dedi. KPSS 'den sonra yapılacak alım öncesi polis adayları , başvuru şartlarında bazı esnetilmeler yapılmasını istiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , yaptığı son dakika açıklamasında 25. dönem POMEM polis alımı tarihini açıkladı. Önceki akşam Habertürk 'e konuk olan Bakan Soylu , gündeme ilişkin konuları değerlendirdi ve İçişleri Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımları için soruları cevapladı. Birçok sivil toplum kuruluşunu kapattıklarını söyleyen Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı: "Bir çok STK kapattık. Sırf PKK ile işbirlikleri olduğu için. Bazen insanların vatandaş olmasını temin etmek istiyorsunuz, bazı insanları yurtdışına gönderiyorsunuz. Hırsızlık azalmasıyla mücadele, bir taraftan uyuşturucu ile mücadele ediyorsunuz. Bütün bunların çatısında partimizin politikaları var. Türkiye'de en ufak bir olay olduğu zaman, okullardaki güvenlikte bizim işimiz, insanların sabahları eve gitmesi, evden işe gitmesi de, haftasonu spor müsabakaları da bizim işimiz. Tüm bunlar için ciddi konsantrasyon ortaya koymanız gerekir. "

25. DÖNEM POMEM POLİS ALIMLARINDA SON DETAY

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 24. dönem POMEM polis alımının ardından 25. dönem POMEM ilanının yayımlanacağını ve 25. dönem POMEM 'de 10 bin polis alımı yapılacağını söyledi.

25. DÖNEM POMEM BAŞVURU TARİHLERİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 24. dönem POMEM polis alımının ardından 25. dönem POMEM ilanının yayımlanacağını ve 25. dönem POMEM'de 10 bin polis alımı yapılacağını belirtti. Ancak POMEM başvuru tarihleri henüz belli olmadı.

BAZI ŞARTLAR DEĞİŞECEK

Süleyman Soylu yaptığı açıklamada ön lisans için KPSS 'nin 65 'e düşürülebileceğini , renk körlüğü konusunda da bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi.

PÖH ALIMINDA SON DURUM NEDİR?

Bakan Soylu özel harekat polisi alımı ile ilgili yaptığı açıklamada kadınlara sözü olduğu ve kadın PÖH alımı yapılacağını söyledi. Ancak EGM bünyesinde ciddi bir PÖH eksiği olmadığını söyleyen Soylu, PÖH alımlarının bundan sonra meslek içinden alınacağını söyledi. Bakan Soylu , PÖH olmak isteyen adaylara polis memuru olmalarını ve meslek içinden özel harekat polisi olmalarını tavsiye etti.

PEKİ YAŞ VE KPSS ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

Adaylar, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 2017 ve 2018 KPSS puanlarının en az 50 puan olması talebinde bulunuyorlar.Ancak bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından resmi bir açıklama gelmedi.

YAŞ ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

Adaylar yaş şartını ise 18 ile 35 yaş arasında olmasını istiyorlar ve 35 yaşında olan adayların iş bulamama sorunlarına yönelik olarak EGM bünyesinde polis olarak görev almak istediklerini belirtiyorlar. Bu konuda da Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

POMEM BAŞVURU AŞAMALARI NELER?

Polis olmak isteyen ancak başvuru aşamaları ve işlemleri hakkında net fikir sahibi olmayanlar için, Pomem giriş başvurusunda uygulanması gerekenleri ve sırayla hangi adımların yapılması gerektiğini anlatacağız. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, Pomem ve Paem ikisi de lisans mezunu öğrencileri kabul ettiği için başvuru şartları hemen hemen aynıdır. Bunun yanında Pomem son alım yılı itibariyle ön lisans mezunu adaylardan da alımlar yapmaya başladı. Yani hem lisans hem ön lisans mezunları Pomem başvurusunda bulunabilirler. Şimdi sizler için sırasıyla Pomem başvurusunda bulunacak adaylar için uygulanması gereken adımları teker teker anlatalım;

- Pomem başvurusunda bulunacak adayların ilk yapması gereken şey KPSS sınavına girmek olmalıdır. KPSS P3 puan türünden lisans mezunlar en az 60 puan almalıdır. Ön lisans mezunları ise 70 puan ve üzerialmalıdır. Burada dikkat edilecek husus bu puanların baraj puan olduğu gerçeğidir. Siz ne kadar yüksek puan alırsanız Pomem tarafından kabul edilme ihtimaliniz o kadar artar. 1 Puanın bile bu sınavda önemli olduğunu unutmadan hareket etmelisiniz. Size tavsiyemiz KPSS sınavına çok iyi şekilde hazırlanmanızdır.

- KPSS sınavından sonra açılacak olan başvurular için pa.edu.tr adresine girip ön başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Unutmayın başvuru tarihinden önce yapılmış olan son 2 KPSS puanı kabul edilmektedir. Örneğin siz 2018 yılı için yapılacak olan Pomem başvurusunda bulunabilmek için 2017 yılında yapılmış olan ve 2018 yılında yapılacak olan KPSS sınavları esas alınır. Yani 2016 yılında almış olduğunuz KPSS puanı 2018 itibariyle geçerli olmayacaktır. Şu ince detayı da bildirmekte fayda var, eğer Pomem başvuruları 2018 KPSS sınavından önce yapılsaydı, o zaman da 2016 ve 2017 KPSS sınav sonuçları etkili olacaktı.

- KPSS sınavını başarıyla geçtiniz ve sizden istenilen baraj puanlardan daha yüksek puan aldınız, aynı zamanda Polis Akademisi resmi internet sitesinden ön başvuru da yaptınız. Bundan sonra yapmanız gereken başvuru yerinizin neresi olacağını beklemektir. Polis Akademisi tarafından başvuru yeriniz açıklandıktan sonra da sizden istenilen evraklarla birlikte şahsi olarak gidip başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

- Belgelerinizi tamamlayıp başvuru yerinize size belirtilen gün ve saatte Evraklarınızı görevlilere teslim ettiniz. Son aşamada yapmanız gereken ön sağlık mülakatı, fiziki yeterlilik mülakatı ve sözlü mülakatsınavlarını geçmek olmalıdır. Bu mülakatların içeriği ve sizden istenilen şartlar hakkında aşağıda daha detaylı bilgiler bulacaksınız. Bahsettiğimiz mülakatların tamamını başarıyla geçen adaylar için de yapılacak tek şey sınav sonuçlarının duyurulmasını beklemek olacaktır.