Hal yasası, genel af yasası, nafaka ve kıdem tazminatında son durum ne? Meclis'e geliyor mu?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Hal yasası, genel af yasası, nafaka ve kıdem tazminatındaki son durum vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu yasaların Meclis'e gelip gelmeyeceği de gündemdeki konular arasında yer alıyor.

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2019, 20:01 Güncelleme 19 Mayıs 2019, 20:01
Hal yasası, genel af yasası, nafaka ve kıdem tazminatında son durum ne? Meclis’e geliyor mu?

İÇİNDEKİLER

Hal yasası, genel af yasası, nafaka ve kıdem tazminatı hakkındaki son gelişmeler vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Meclis'te görüşülen konularla ilgili son dakika gelişmeleri bu nedenle takip ediliyor. Peki, hal yasası, genel af yasası, nafaka ve kıdem tazminatında son durum ne? İşte cevabı...

GENEL AF YASASINDA SON DURUM

Meclis'in açılmasının ardından şimdi gözler af yasasındaki son duruma çevrildi. Seçim sürecinin sona ermesinin ardından Genel Kurul'un Ceza İnfaz Yasası ve Ceza Kanunu'nda bazı değişiklikler öngören taslak çalışmalarını ele alması bekleniyor. Çalışmaların daha sonra Adalet Komisyonundan da geçerek Meclis'e geleceği belirtiliyor.

KIDEM TAZMİNATINDA SON DURUM

Ek gösterge düzenlemesinin Cumhurbaşkanlığı'nın ikinci 100 günlük eylem planında yer aldığı şekliyle sadece öğretmenleri mi kapsayacağı yoksa memur örgütlerinin talep ettiği şekilde tüm kamu personeline mi yönelik olacağı merak konusu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları" kapsamında 2019 içinde hayata geçirileceğini duyurduğu düzenlemelerin bir kısmı da Meclis'in bu yasama yılı içinde mesai harcayacağı yasalarla hayata geçirilecek. Ekonomik düzenlemeler arasında özellikle kıdem tazminatı reformu olarak adlandırılan düzenleme çalışanlar açısından büyük önem taşıyor.

HAL YASASINDA SON DURUM

31 Mart seçimleri tamamlandıktan sonra seçim sonrasına bırakılan birçok önemli konu ile ilgili görüşme yapılması bekleniyor. Parlamento henüz toplanmadı ancak gündeme alınacak ilk konular arasında 3600 ek gösterge, genel af, tek tip askerlik, hal yasası yer alıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"u açıkladı. Bakan Berat Albayrak yaptığı açıklamada yeni reform paketinin bu yıl içerisinde çıkacağını belirtti.

NAFAKADA SON DURUM

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan nafaka konusunda teklif hazırladı. MHP olarak hazırladıkları yasa teklifini henüz TBMM Başkanlığı'na vermediklerini belirten Sefer Aycan, teklifteki düzenlemeleri şöyle anlattı: "Nafaka ödemelerine sınır getirilerek, evlilik süresine göre nafaka süresi belirlenecek. 1 yıl evli kalmış ise 1 yıl, 2 yıl evli kalmış ise 2 yıl, 5 yıl evli kalmış ise 3 yıl, 10 yıl evli kalmış ise 4 yıl ve 15 yıl evli kalmış ise 5 yıl nafaka ödemesi yapılabilir."