Son dakika: Ailesine şerbet diye siyanür içiren katilin kan donduran sözleri ortaya çıktı

Son dakika... İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşamını sürdüren 21 yaşındaki Mahmun Can Alkan, internet üzerinden sipariş ettiği siyanürü ailesine şerbet diye içirip anne babasını katletmişti. Siyanürlü şerbetin dökülmesi üzerine katil gencin kendisi ve iki kardeşi maddeden hemen etkilendi ve hastaneye kaldırıldılar. Siyanürlü katil Mehmet Can Alkan, tutuklandıktan sonra cinayetleri itiraf etti ve bütün detayları polise anlattı. Edinilen son dakika bilgisine göre ise, küçük kardeş Mehmet Taha'nın dedikleri ortaya çıktı. Ağabeyinin o andaki kan donduran sözlerini açıklayan Mehmet Taha, kendilerine '10 dakikamız kaldı' dediğini söyledi. İşte, son dakika haberinin ayrıntıları...

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2019, 09:15 Güncelleme 16 Mayıs 2019, 09:22
Son dakika: Ailesine şerbet diye siyanür içiren katilin kan donduran sözleri ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER



İzmir'in Bayraklı ilçesinde kimya öğrencisi 21 yaşındaki Mahmut Can Kalkan'ın (21) internetten siparişle aldığı siyanürü ailesine "şerbet" diye içirmesi sonucu anne ve babası öldü, iki kardeşi ve kendisi hastaneye kaldırıldı. Suçunu itiraf eden Mahmut Can Kalkan gözaltına alındı.

KAN DONDURAN SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI!
Siyanürlü katil Mehmet Can Alkan, tutuklandıktan sonra cinayetleri itiraf etti ve bütün detayları polise anlattı. Edinilen son dakika bilgisine göre ise, küçük kardeş Mehmet Taha'nın dedikleri ortaya çıktı. Sabah'ın haberine göre ağabeyinin o andaki kan donduran sözlerini açıklayan Mehmet Taha, kendilerine '10 dakikamız kaldı' dediğini söyledi.



Olay, önceki akşam saat 22.30 sıralarında yaşandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümü 2. sınıf öğrencisi Mahmut Can Kalkan, internetten 130 liraya 1 kilogram potasyum siyanür sipariş etti. Kalkan, kargo ile eve gelen potasyum siyanürden şerbet hazırladı. İftar sonrası "Değişik bir şerbet yaptım, bir tadın" diyerek annesi Fatma (39) ile babası Mehmet Kalkan'ın (46) içmesini sağladı.

BARDAK DEVRİLDİ, HASTANEYE KALDIRILDILAR
Aynı şerbetten kardeşleri Emir Can (16) ve 4 yaşındaki Mehmet Taha'ya da içirmek istedi. Ancak kardeşleri içmek istemeyince bardak devrildi ve üzerlerine döküldü. Sıvının üzerlerine dökülmesiyle hem kendisi, hem kardeşleri etkilendi. İçtiği şerbet sonrası fenalaşan Fatma Kalkan can havliyle komşularından yardım istedi.



15 DAKİKANIZ KALDI, ÖLECEKSİNİZ

Manisa'da bir fabrikada müdür olarak görev yapan baba Mehmet Kalkan ve anne Fatma Kalkan olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak ikisi de kurtarılamadı. Siyanürden etkilenen Mahmut Can, Mehmet Taha ve Emir Can Kalkan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumu iyi olan Mahmut Can Kalkan tutuklandı. Mahmut Can Kalkan ilk ifadesinde siyanürlü şerbeti anne ve babasına içirerek cinayeti işlediğini itiraf ederek,



"Potasyum siyanürü internetten aldım. 1 kilo potasyum siyanüre 130 lira ödedim. Kargo ile eve gelen siyanürden aileme ramazan şerbeti hazırladım. Bu şerbeti anne, babama içirdim, kardeşlerime de içirmeye çalıştım" dediği ortaya çıktı. Kalkan'ın olay sırasında anne ve babasına "15 dakikanız kaldı, öleceksiniz" dediği öğrenildi. Tedavi gördüğü hastanede polise ifade veren kardeşi Mehmet Taha'nın ise "Ağabeyim karşımıza geçip '15 dakikamız kaldı, 10 dakikamız kaldı' diye saate bakıyordu" dediği öğrenildi.



YOZGAT'TA DEFNEDİLECEKLER

Oğullarının kan donduran cinayetine kurban giden anne Fatma Kalkan ve baba Mehmet Kalkan'ın cenazeleri dün Bornova ilçesindeki Ali Rıza Güven Camisi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketleri Yozgat'a gönderildi.

ŞİZOFRENİ TANISI KONULDU
Anne ve babasını öldüren Mahmut Can Kalkan'ın internet üzerinden ticaret yaptığı ve bu süreçte yaklaşık 50 bin lira para kaybı yaşadığı iddia edildi. Kalkan'ın son zamanlarda psikolojik rahatsızlıklar yaşadığı ancak tedavi görmediği öğrenildi. Sağlık kontrolünde ise Kalkan'a 'şizofreni' tanısı konuldu.