Ramazan ayı sahur bugün saat kaçta, ne zaman?

7 Mayıs sahur vakti saatleri kaçta ne zaman? 2019 Ramazan ayı sahur bugün saat kaçta, ne zaman? 11 bir ayın sultanı Ramazan ayı 2019 yılında da büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Mübarek Ramazan ayında Müslümanlar farz olan oruç ibadetini yerine getiriyorlar.

Giriş Tarihi 07 Mayıs 2019, 17:07 Güncelleme 23 Nisan 2020, 10:54
Ramazan ayı sahur bugün saat kaçta, ne zaman?

İÇİNDEKİLER

7 Mayıs sahur vakti saatleri kaçta ne zaman? 2019 Ramazan ayı sahur bugün saat kaçta, ne zaman? 2019 yılı Ramazan ayı ilk sahuru bugün mü sorusu müslümanlar tarafından oldukça merak ediliyor. 11 Ayın Sultan'ı Ramazan ayı bu gece ilk sahur ile başlayacak. İstanbul'da ilk iftar 20:12'de olacak. Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir.

RAMAZAN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ

SAHUR NEDİR?

Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Ramazan ayıda mümkün olduğu kadar sahur yapmaya gayret etmeliyiz. Sahurların yüksek fazîlet ve kıymeti hakkında Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:

Hz. Enes'ten rivayet edildiğine göre Resûlullah şöyle buyurdu:

"Sahur yapınız, zira sahurda bolluk-bereket vardır." (Buhârî, Savm 20; Müslim, Sıyâm 45)

İbni Ömer (r.a.) dedi ki, Resûlullah'ın iki müezzini vardı: Bilâl ve İbni Ümmü Mektûm. Resûlullah şöyle buyurdu:

"Bilâl geceleyin erkence ezan okur. Siz İbni Ümmü Mektûm ezan okuyuncaya kadar yiyip içiniz."

İbni Ömer, "Bu ikisinin arasındaki zaman, biri inip diğeri çıkıncaya kadar geçen vakitten ibaretti" demiştir. (Buhârî, Ezân 11, 13, Şehâdât 11, Savm 17)

Resûlullah, oruç tutarken sahura kalkmayı ve iftarda acele etmeyi tavsiye etmiştir. (Buhârî, Savm, 45; Müslim, Sıyâm, 48; Tirmizî, Savm, 17/708.)

"Gündüzün orucuna sahur yemeği ile gecenin ibadetine de öğle uykusu ile yardımcı olunuz!" (Hâkim, I, 588)

Ebûbekir (r.a.) şöyle buyurur:

"Ramazan'da (Teravih) namazından ayrılıp, hizmetçilerden ale'l-acele sahur yemeği getirmelerini isterdik, çünkü fecrin doğmasından korkardık." (Muvatta', es-Salâtü fî Ramadân, 7)

"….Sakîf temsilcilerine İslâm'ın farzları ve ahkâmı öğretildi. Hz. Peygamber, Ramazan'ın kalan kısmında oruç tutmalarını da onlara emretti. Bilâl-i Habeşi, onların sahur ve iftar yemeklerini yanlarına götürürdü." ( Vâkıdî, III, 968.)