Türkiye'nin en genç muhtarı: Barış Yaşar

Çobanlık yapan Barış Yaşar 18 yaşına bastı. İlk kez oy kullandığı seçimde muhtarlık için yarıştı. Sandıktan zaferle çıktı. Türkiye’nin en genç muhtarı olarak tarihe adını yazdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2019 Güncelleme 06 Nisan 2019, 07:57
Türkiye’nin en genç muhtarı: Barış Yaşar

İÇİNDEKİLER

Seçimler bitti, sürprizler ise bitmedi. Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Göktaş Mahallesi'nde çobanlık yapan Barış Yaşar, bu yıl 18 yaşına girdi. İlk kez oy kullandığı seçimde "Ben de adayım" dedi. 150 haneli mahallede muhtar olmak için mücadele etti. Seçimde 500 seçmenden 348'inin oyunu alarak muhtar seçildi.

EN GENÇ ZAFER
Yaşar, Türkiye'nin en genç muhtarı olarak hafızalara yerleşti. Çevresinin ve büyüklerinin ısrarıyla aday olduğunu söyleyen Yaşar, "Ben köyüme hizmet yapacağım. Köyümde yarım kalan parke taşı döşemesini tamamlamak, yol ve su sıkıntılarını gidermek için gayret edeceğim. Sağlık evi yapmak için girişimlerde bulunacağım. Biz gençlerin önünü açmak için elimden geleni yapacağım. Herkesin muhtarı olacağım. Kimseye ayırım yapmadan kapım 24 saat hizmet yapmak için açık olacak" dedi. Baba Vezir Yaşar ise muhtar seçilme yaşının 18'e düşürülmesinin gençler için önemli olduğunu belirtti.



18 yaşındaki muhtar Barış Yaşar, "7/24 çalışacağım" dedi.