Son dakika: Meteoroloji'den hava durumu ve yağış uyarısı geldi! İstanbul'da hava nasıl olacak? 10 Şubat 2019 hava durumu

Haftanın son gününde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu ve yağışlar ile ilgili son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor. Hafta sonu plan yapan birçok kişi internet üzerinden "bugün hava nasıl olacak" sorusunu araştırıyor. Peki, İstanbul'da ve tüm yurtta hava nasıl olacak? İşte 10 Şubat 2019 Türkiye'de hava durumu raporları ve detaylar...

Giriş Tarihi 10 Şubat 2019, 07:20 Güncelleme 10 Şubat 2019, 07:20
Son dakika: Meteoroloji’den hava durumu ve yağış uyarısı geldi! İstanbul’da hava nasıl olacak? 10 Şubat 2019 hava durumu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Kastamonu, Sinop, Erzurum, Ağrı, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI
Ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR
Rüzgarın; Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu bölgelerde yer yer güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı, sabah saatlerinde doğusu çok bulutlu zamanla az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu.

EGE
Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor

İZMİR °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANTALYA °C, 17°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, zamanla az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Kırşehir çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu.

BATI KARADENİZ
Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevrelerinin hafif yağmurlu, Kastamonu çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle hafif yağmur, doğusunun iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum, Ağrı, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.