Meteoroloji'den son dakika kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? (5 Şubat 2019)

Meteoroloji'den son dakika hava durumuna dair bilgiler ve detaylar gelmeye devam ediyor. Hava sıcaklıklarının son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyrettiği bugünlerde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bir çok kişi internet üzerinden "bugün hava nasıl olacak" sorusunu araştırıyor. Peki, bugün İstanbul'da ve tüm yurtta hava nasıl olacak? İşte il il tüm Türkiye'de hava durumu raporları ve detaylar...

Giriş Tarihi 05 Şubat 2019, 07:04 Güncelleme 05 Şubat 2019, 07:16
Meteoroloji’den son dakika kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul’da hava durumu nasıl olacak? 5 Şubat 2019

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere, yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor İç ve doğu kesimler ile Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinden itibaren Hatay kıyılarında, akşam saatlerinden sonra Aydın ve İzmir'in kıyı kesimleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin batı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa), gece saatlerinde Bodrum-Finike kıyı şeridinde kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; gece saatlerinde Aydın, Muğla ve Antalya'nın batı kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel,su baskını, ulaşımda aksamalar vb) karşı karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; sabah saatlerinden itibaren Hatay kıyılarında, akşam saatlerinden sonra Aydın ve İzmir'in kıyı kesimleri ile Balıkesir ve Çanakkale'nin batı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa), gece saatlerinde Bodrum-Finike kıyı şeridinde kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde güneyinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden sonra Balıkesir ve Çanakkale'nin batı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL °C, 13°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu.

EGE
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde Aydın ve Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Güney Ege'nin kıyı kesiminde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, akşam saatlerinden sonra Aydın ve İzmir'in kıyı kesimlerinde kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), öğle saatlerinden sonra Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa), gece saatlerinde Bodrum-Finike kıyı şeridinde kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, gece saatlerinde Antalya'nın batı kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, kıyı kesiminde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren Hatay kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/saat), öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Eskişehir ve Konya çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.