Halk TV kime ve neye hizmet ediyor? RTÜK neden Halk TV'yi koruyor?

Sürekli olarak darbe çığırtkanlığı yapan, halkın için kin ve nefret tohumları eken yayınları ile gündeme gelen Halk TV RTÜK neden korunuyor? Halk TV'nin arkasında hangi güçler var? Kime ve neye hizmet ediyorlar? İşte Halk TV dosyası...

Giriş Tarihi 26 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 26 Aralık 2018, 13:24
Halk TV kime ve neye hizmet ediyor? RTÜK neden Halk TV’yi koruyor?

İÇİNDEKİLER

Son günlerde Metin Akpınar ve Müjdat Gezer'in canlı yayında yaptığı skandal açıklamalarla bir kez daha gündeme gelen Halk TV, RTÜK tarafından korunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde Mine Kırıkkanat'ın canlı yayında yaptığı konuşma sonrası "lisans iptali" yerine para cezası verilen Halk TV'de yaşanan son skandal karşısında da RTÜK sessizliğini koruyor. Peki Halk TV kimindir, kime nasıl hizmet eder? İşte madde madde Halk TV dosyası...

Halk TV'nin kuruluşu dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından yapılmış hatta kanalın imtiyaz sahibi de bizzat Deniz Baykal'ın kendisi olmuştur. 17-25 Aralık sürecinde Halk TV'nin FETÖ yanlısı haberleri ve terör örgütünün propaganda merkezine dönüştüğü iddiaları ile birlikte Hakan Aygün'ün de FETÖ'ye yakın bir yapılanma içerisinde olması nedeniyle Baykal'ın kanalı 30 milyon TL bedelle satma girişiminde bulundu iddia edildi.

Hakan Aygün'ün FETÖ ile kirli ilişkisi 10 Mayıs 2017 tarihinde Makbule Cengiz isimli gazetecinin twitter hesabı üzerinden yazdıkları ile gündem olmuştu. Cengiz yaptığı paylaşımlarda Aygün'ün FETÖ ile olan ilişkisini afişe etmiş ve Halk TV'yi dolandırarak nasıl haksız kazanç elde ettiğini yazmıştı.

25 Mayıs 2018 tarihinde Hakan Aygün'ün Halk TV'de sunduğu Sansürsüz TV isimli programda 15 Temmuz'dan sonra açıkça FETÖ'yü destekleyen yayınlar yapan Yeni Asya Gazetesi'nin yöneticileri de vardı. Programda FETÖ'cü hainlerin mahkemelerde başlattıkları algı operasyonuna açıkça destek verildi.

Eylül 2015'te yine Halk TV'de yapılan bir yayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Murat Aksoy, 15 Temmuz darbe girişiminden aylar önce darbe girişimi olacağını ima eden açıklamalarda bulundu.

25 Mayıs 2018'de Halk TV'nin, İyi Parti ve HDP'ye ilişkin haberlerinin CHP yönetimi tarafından tepkiyle karşılandığı ve Halk TV'nin CHP propagandası yerine CHP'yi dizayn etmeye çalışması nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun rahatsız olduğu ve başka kanal arayışına girdiği iddia edildi. CHP'nin daha sonra KRT TV ve Yurt Gazetesiyle birlikte Anka Haber Ajansını da satın aldığı ve alım süreçlerinde hileli satışlar ve güç çekişmeleri parti içi krizlere neden olmuştu.

1 Mayıs 2014'teki Halk TV canlı yayınında konukların bulunduğu masanın ayağının kenarında yer alan bira şişesi gündem olmuştu. Görüntüler programcıların konuklarını içirerek ve sarhoş ederek canlı yayına çıkarıldığı haberlerini doğrulamıştı.

Mine Kırıkkanat'ın 26 Ekim 2018'de Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası adlı programda yaptığı skandal açıklamalar kamuoyundan büyük tepki çekmişti. Kırıkkanat Müslümanları aleni bir şekilde aşağılayarak "iktidara geldiğimizde sizi mağdur edeceğiz" diye tehditler savurmuştu.

Yine Yılmaz Özdil de Halk TV'de katıldığı Uğur Dündar yönetimindeki programda haddini aşan sözler sarf ederek, "Erdoğan bir tek bira içmiş olsaydı daha iyi bir Türkiye olurdu" diye konuşmuştu.

16 Nisan referandumundan hemen önce Halk TV'deki Halk Arenası isimli programa katılan CHP milletvekili Hüsnü Bozkurt'un, "Evet diyenleri denize dökeceğiz" tehdidi gündeme oturmuştu.

CHP'nin seçimlerde İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Şahin Ciner, Halk TV'de konuk olduğu programda seçim vaadi olaran Diyanet'i revize edeceğini, imam hatipleri kapatacağını ve ezanları susturacağını belirtmişti.

Halk TV'de katıldığı programda oyuncu Metin Akpınar; "Erdoğan ipe gidebilir yada zehirlenerek ölebilir" demiş ve Başkan Erdoğan bu sözlere çok sert cevap vermişti. Akpınar hakkında bu sözlerinin ardından soruşturma başlatılmış ve alınan ifadesinin ardından adli kontrol şartı ile serbest kalmıştı.

Ekrem Ataer Halk Korosu adlı programda Korp Şefi "Sarı Yelek" giyerek Fransa'daki protestolara atıfta bulunmuş ve halkı sokağa çağırmıştı.

Yaşanan bunca skandal, tehdit, terörü övme meşrulaştırma, darbe ve darbeciyi övmeye rağmen RTÜK hala Halk TV hakkında tek adım atmadı.

Soru artık şu: Halk TV'yi kim ya da kimler koruyor?