Başkan Erdoğan Fransa'ya gidiyor! ABD Başkanı Trump ile görüşecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 10-11 Kasım tarihlerinde Fransa'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında Başkan Erdoğan’ın Rahip Brunson’un tahliye edilmesinin ardından Cemal Kaşıkçı olayını görüşmek üzere ilk kez telefonda konuşan ABD Başkanı Donald Trump ile 11 Kasım’da yüz yüze görüşmesi bekleniyor.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 03 Kasım 2018, 10:42
Başkan Erdoğan Fransa’ya gidiyor! ABD Başkanı Trump ile görüşecek

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10-11 Kasım tarihlerinde Fransa'ya bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Rahip Brunson krizinin çözülmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump ile ilk yüz yüze görüşmeyi 11 Kasım'da yapması planlanıyor.

İtilaf devletleri ile Almanya arasında 11 Kasım 1918'de imzalanan ateşkes anlaşmasıyla, 1. Dünya Savaşı'nı resmi olarak bitiren "Ateşkes Günü"nün 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Fransa'nın başkenti Paris'te anma törenleri düzenlenecek.

Bu kapsamda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ev sahipliğindeki anma törenlerinde, Türkiye'yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temsil edecek.

TRUMP VE PUTİN DE KATILACAK

Törenlere ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de aralarında bulunduğu 80 ülkenin lideri katılacak.

İk kez yapılacak Paris Barış Forumu'na da katılacak Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ın, ziyareti sırasında ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron başta olmak üzere, bazı liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülüyor.