Cemal Kaşıkçı cinayetinde adım adım itiraf

Suudi Arabistan 3 Ekim’de Cemal Kaşıkçı’nın elini kolunu sallayarak konsolosluktan ayrıldığını açıklamıştı. Dün ise Kaşıkçı’nın ölümü gibi bir hadisenin bir daha asla yaşanmayacağını söylediler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ekim 2018 Güncelleme 24 Ekim 2018, 02:21
Cemal Kaşıkçı cinayetinde adım adım itiraf

İÇİNDEKİLER



Suudi
Arabistan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile hiçbir ilişkisi olmayan ajanlar tarafından "korsan bir operasyon" ile öldürüldüğünü söylemeye devam etti. Ancak Riyad'ın bu açıklaması Suudi yetkililerin daha önce yaptığı açıklamalarla yine çelişti. Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'ya dair açıklamaları ise yakında daha büyük itirafların gelebileceğinin işareti oldu.


3 Ekim: Cemal Kaşıkçı, konsolosluktan canlı olarak çıktı.
8 Ekim: Öldüğüne dair iddialar yanlış ve temelsiz.
15 Ekim: 'Korsan operasyon' düzenlenmiş olabilir.
20 Ekim: Bir arbede sonucu öldü.
21 Ekim: Kaşıkçı'nın ölümü tamamen bir hataydı.
22 Ekim: Kaşıkçı'nın nerede olduğunu bilmiyoruz.
23 Ekim: Böyle bir durum bir daha asla olmayacak.



Sultangazi'de bir otoparkta bulunan konsolosluk aracında dün inceleme yapıldı. Araçtan çıkan bilgisayar, evrak ve özel eşyaların Cemal Kaşıkçı'ya ait olduğu iddia edildi.


HESAP VERECEKLER
Suudi Kralı Selman, Kaşıkçı cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan Kralı Selman, "Kaşıkçı'nın ölümünden sorumlu olanlar ve görevini yerine getirmeyenler, kim olursa olsun hesap verecek" ifadelerini kullandı. Bu arad Kral Selman ve veliaht Prens dün Kaşıkçı ailesi üyelerini kabul etti.



TARİHTE ÜZERİ ÖRTÜLEN EN KÖTÜ OLAY
ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı cinayetini kötü bir şekilde örtbas etmeye çalıştığını belireterek, "Tarihte üzeri örtülen en kötü olay" dedi. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Kaşıkçı cinayetinden sorumlu Suudilerin vizelerinin iptal edileceğini açıkladı.


CANLI YAYINDA İZLEDİ

Prens Muhammed bin Selman'ın en yakın isimlerinden Abdullah el-Kahtani'nin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini internetten canlı olarak kontrol ettiği öne sürüldü. Bu bağlantı esnasında Kahtani'nin "Bana o köpeğin kafasını getirin" dediği de öne sürüldü.


50 KİŞİLİK SUİKAST TİMİ
Middle East Eye sitesi Prens Muhammed bin Selman'a sadık olan ve geçtiğimiz yıl kurulan "Firqat el-Nemr" yani "Kaplan Timi"nin Kaşıkçı olayında görev yaptığı öne sürüldü. Muhalif Suud vatandaşlarını katleden 50 kişilik bu timin başında ise Kaşıkçı olayı nedeniyle görevden alındığı iddia edilen General Ahmed el Assiri bulunuyor.


EMRİ
KUSHNER VERDİ!
Cemal Kaşıkçı cinayetine ABD Başkanı Trump'ın damadı Jared Kushner'in adı da bulaştı. Kushner'in yakın dostu Veliaht Selman'a, Suudi muhaliflerin isimlerini içeren bir "düşman ve ölüm listesi" verdiği iddia edildi. Olaydan Kushner'i sorumlu tutan ABD'li vekil Joaquin Castro, soruşturma açılmasını istedi.