Kaşıkçı'nın kaybolduğu Konsolosluk binasının olaydan sonra boyandığı ortaya çıktı

Başkonsolosluk binasında ve konutunda bazı duvarların boyandığı belirlendi. Boyanın Kaşıkçı kaybolduktan sonra yapıldığı ortaya çıkarıldı. Toplanan DNA örnekleri ile karşılaştırmak için ailesinden Kaşıkçı'nın DNA'sı istendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2018 Güncelleme 19 Ekim 2018, 06:47
Kaşıkçı’nın kaybolduğu Konsolosluk binasının olaydan sonra boyandığı ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER



Dünyayı sarsan Kaşıkçı olayında çember iyice daraldı. Konsolosluk ve rezidansta yapılan aramalar, tamamlandı. Binanın boyanması şüpheleri kat kat arttırdı.
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun, Veliaht Prens Selman'ı tehdit ettiği de ortaya çıktı: Sana 72 saat süre veriyorum. Bu olayı çöz. Yoksa seni Kral yapmayız.



KAYIP Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasında Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan sonra ve başkonsolosun konutunda incelemeler yapıldı. Konutta detaylı arama yapan ekipler, DNA izi aramak için 'Luminol' adı verilen yöntemi kullandı. Elde edilen parmak izleri ve DNA örnekleri başta olmak üzere numuneleri Kriminal Laboratuvarı'na gönderdi.



BELGRAD ORMANI
Numunelerin ABD'deki ailesi tarafından istenen Cemal Kaşıkçı'nın DNA'sı ile karşılaştırılacağı öğrenildi. Kaşıkçı kaybolduktan sonra başkonsolosluk binasında yapıldığı değerlendirilen duvar boyaları ile ilgili ön rapor da çıktı. Boyaların, duvarda kazıma işlemi yapıldıktan sonra ve Kaşıkçı'nın kaybolma tarihinden sonra yapıldığı belirlendi. Kazınan şüpheli duvarların altındaki sıva ile boyalardan alınan örnekler de laboratuvara gönderildi. Olay günü konsolosluğa gelen Vito marka araçta da arama yapıldı ve örnekler toplandı. Diğer şüpheli aracın gittiği belirlenen Belgrad Ormanı'nda da arama yapıldı.​



TRUMP: KAŞIKÇI ÖLMÜŞE BENZİYOR
ABD Başkanı Donald Trump'tan çarpıcı bir açıklama daha geldi. Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklama yapan Trump, "Öyle görünüyor ki Cemal Kaşıkçı öldürüldü. Bu çok kötü bir durum soruşturmanın sonuçlarını bekliyorum. Kaşıkçı kesinlikle ölmüşe benziyor, bunun sonuçları ağır olacak" dedi.


PRENS AZLEDİLSİN

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, salı günü Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette Veliaht Prens Muhammed Bin Selman görüştü. Görüşmede Pompeo'nun Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı sonuçlandırması için prense 72 saat süre verdiği iddia edildi. Bu arada Suudi Alimler Heyeti, Kaşıkçı olayı nedeniyle prensin görevden azledilmesi gerektiğini duyurdu.

İstanbul'a gelen 15 kişilik timde Meşal Saad el-Bostani (31) adlı şahıs da vardı. Katliam timinde yer alan Bostani, önceki gün Riyad'ta şüpheli bir uçak kazasında öldü. Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde teğmenlik yapan Bostani, 2 Ekim'de özel jetle İstanbul'a gelenlerden biriydi.