Başkan Erdoğan Gagavuzya'da konuştu: Kara gün dostuyuz

Başkan Erdoğan, Moldova seyahatinin ikinci gününde Gagavuz Türkleri ile buluştu. Başkent Komrat'taki mitingde konuştu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2018 Güncelleme 19 Ekim 2018, 00:00
Başkan Erdoğan Gagavuzya’da konuştu: Kara gün dostuyuz

İÇİNDEKİLER

Size 81 milyonluk Türk milletinin selamlarını getirdim. Bugün iki ülke, tarihte hiç olmadığı kadar yakındır. Moldova'yı komşu ülke olarak görüyoruz.
Tüm imkanları seferber ediyoruz. Bundan sonra da Moldova halkının ve Gökoğuz Türkleri'nin kara gün dostu olmayı sürdüreceğiz.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 19 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk Moldova ziyaretinin ikinci gününde Gagavuz Türklerinin yaşadığı Gagavuzya'nın başkenti Komrat şehrini ziyaret etti.

81 MİLYON AKRABA
Komrat sokaklarında Türk, Moldova ve Gagavuzya bayrakları ve sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, kent meydanında bir miting düzenlendi. Erdoğan'ın ziyaret nedeniyle Komrat'ta gün boyu Dombra şarkısı çalındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 milyonun selamını getirdiğini belirterek, "Komrat'a 16 yıllık Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemimde bir hasretim vardı. Gagavuz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah ve soydaşlarımızla hasbihal etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sizlere Türkiye'deki 81 milyon akrabanızın selamların getiriyorum. Türk milleti adına bugün buradayım. Moldova'nın tüm bölgeleriyle kalkınması için elimizden gelen katkıları yaptık. İnşallah bundan sonra da Moldova halkının ve Gagavuz Türklerinin yanında olmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.



Komrat'ta Erdoğan'a ilgi büyüktü.



Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile Moldova Cumhurbaşkanı Dodon ile eşi Moldova'nın başkenti Kişinev'den helikopterle Komrat'a geçti.



HEDİYE YAĞMURU
Gagavuzya Başkanı İrina Vlah, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gagavuzya Madalyası takdim etti. Ayrıca Vlah tarafından merhum annesi Tenzile Erdoğan'la birlikte resmedildiği tablo hediye edildi. Miting öncesinde ise bir de Gagavuz kemençesi Erdoğan'a sunuldu.



ARA GÜLER'E TAZİYE MESAJI

Başkan Erdoğan vefat eden ünlü foto muhabiri Ara Güler için bir taziye mesajı yayınladı. Erdoğan mesajında "Kendisine Master of Leica unvanı da verilmiş olan Güler, ülkemizi en iyi biçimde temsil etmiştir" ifadelerini kullandı.



HASAN AY