Başkan Recep Tayyip Erdoğan af tartışmasıyla ilgili konuştu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan af tartışmasıyla ilgili konuştu: Arkadaşlarımızdan af ile ilgili hem içeriğin hem uygulamanın maşeri vicdana uygun hale getirilmesi yönünde bir çalışma başlatmalarını istedim...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2018 Güncelleme 17 Ekim 2018, 02:25
Başkan Recep Tayyip Erdoğan af tartışmasıyla ilgili konuştu

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün önce AK Parti grup toplantısında ardından da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde konuştu. Gündeme dair mesajlar veren Erdoğan, şunları söyledi:

Fırat'ın doğusunda gereken adımlar atılmaz, bu gecikme süreci devam ederse Fırat'ın doğusunda atılması gereken adımları en üst düzeyde atacağız ve gereğini de yapacağız.
Başkan Trump'ın sözleri geciken açıklamalar. Ben kendilerine hep şunu söyledim: 'Türk yargısına güvenin ama tehditle bizden netice alma yoluna gitmeyin.' Türk yargısı da kendisine olan bu noktadaki güvenimizi boşa çıkarmadı, verilmesi gereken kararı kendine göre verdi, mahkumiyetle ilgili kararını da açıkladı.
FETÖ'nün diğer kurumlardaki uzantıları gibi adaletteki militanlarının da kökünü kazıyoruz. Kazıdık demiyorum. Daha var.
Bu ülkenin her bir vatandaşı, adliye kapısından girdiğinde hukuk önünde hakkını alacağını biliyorsa, işte o zaman huzur-u kalple hayatımıza devam edebiliriz.
Arkadaşlarımızdan af için hem içeriğin hem uygulamanın maşeri vicdana uygun hale getirilmesi yönünde bir çalışma başlatmalarını istedim.

ERDOĞAN ODTÜ'LÜ O ÖĞRENCİLERLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan, ODTÜ mezuniyet töreninde kendisi hakkında çirkin pankart açan öğrencilerle bir araya geldi. Külliye'de 45 dakika süren görüşmenin samimi bir atmosferde gerçekleştiği ifade edildi. Erdoğan, öğrencilere yerli cep telefonu hediye etti. Olayın ardından öğrenciler gözaltına alınmış, bir süre sonra da serbest bırakılmıştı. Öğrencilerden birinin ailesi Cumhurbaşkanlığı'na mektup yazarak öğrencilerin 'vatanın yetiştirdiği çocuklar' olduğunu ifade ederek görüşme taleplerini iletmişti.



ATA TOHUMU SEFERBERLİĞİ

Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni'ne katılan Emine Erdoğan girişimci kadın çiftçilere ödüllerini takdim etti. Emine Erdoğan buradaki konuşmasında ata tohumu seferberliğinin önemine değindi.



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.