Cemal Kaşıkçı olayındaki infaz timindeki şok isimler!

İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan Cemal Kaşıkçı olayında, Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün Suudi Arabistan'dan İstanbul'a gelen 15 kişilik Suudi tim isim isim deşifre edildi. Timde en dikkat çeken isim ise Askeri Adli Tıp Kurumu Başkanı Salah Muhammed Tubaigy oldu. Tubaigy'nin uzmanlık alanının cinayetler ve deliller olduğu iddia edildi.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2018, 07:38
Cemal Kaşıkçı olayındaki infaz timindeki şok isimler!

İÇİNDEKİLER

Dünyanın yakından takip ettiği Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda kaybolması soruşturması derinleşiyor. Polisin incelediği 150 kameraya takılan, Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün iki özel jetle İstanbul Atatürk Havalimanı'na inen 15 kişilik esrarengiz ekibin kimlikleri belli oldu. Ekipte yer alan bazı isimlerin çok kritik görevlerde bulundukları ortaya çıktı. Ekibin başındaki isim olduğu iddia edilen Salah Muhammed Tubaigy'nin, Suudi Arabistan Adli Tıp Kurumu Başkanı olduğu tespit edildi. Tubaigy'nin uzmanlık alanının cinayetler ve buna ilişkin deliller ile ölüm nedenleri olduğu ortaya çıktı. Bu detaylar şüpheleri iyice artırdı.

SELMAN'IN ARKASINDAKİ İKİ KİŞİ
Gündeme gelen görüntüler dünya medyasında yankı uyandırdı. ABD'deki Arap gazetecilerin paylaştığı fotoğrafta Prens Selman'ın arkasındaki iki kişinin İstanbul'a gelen Suudi ekipte yer alan Saad H. Alzahrani ile Thaar Ghaleb T. Alharbi oldukları belirtildi.

İŞTE GELEN EKİPTEKİ İSİMLER VE GÖREVLERİ

Salah Muhammed Tubaigy
Suudi Arabistan Adli Tıp Kurumu Başkanı olduğu tespit edildi. Tubaigy'nin uzmanlık alanının cinayetler ve buna ilişkin deliller ile ölüm nedenleri olduğu ortaya çıktı.

Maher Mutreb
Daha önce Suudi Arabistan'ın Londra Büyükelçiliği'nde istihbarat albayı olarak diplomatik görev yaptığı iddia ediliyor.

Waleed Abdullah M. Alsehri
Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde geçtiğimiz yıl albaylık rütbesine yükseltilen bir isim.

Meshal Saad M Albostani
Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde Teğmen, ABD'de Lousville Üniversitesi'nden mezun.

Naif Hassan S. Alarifi
Suudi Arabistan Kraliyet Özel Kuvvetler'de üst düzey komutan.

Muhammed M. Almadani
Kral Fahd Üniversitesi Petrol ve Mineral bölümünden mezun ve sosyal medya profiline göre, "Hükümet çalışanı, hükümet sektöründe genel menajer."

Mansur Othman M. Abahüseyin
Suudi Sivil Savunma Birliği'nde yarbay olarak görev yapıyor.

TÜRKİYE İLE YAKIN İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ
ABD Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili Suudi Arabistanlı yetkililerle görüştüğünü açıkladı. Trump, "Suudi yetkililerle görüştüm, bu son derece kötü bir durum. Suudi Hükümeti'nden sorularımıza yanıt bekliyoruz. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması derinlemesine araştırılmalı. Türkiye ile yakın işbirliği içindeyiz, sonuna kadar gideceğiz. Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısını Beyaz Saray'da görmek isterim." dedi.

ABD: FBI HEYETİ GÖNDEREBİLİRİZ
ABD Başkan Yardımcısı Pence, "S. Arabistan yardım isterse İstanbul'a FBI heyeti gönderebiliriz" dedi.

MÜNEVVER KARABULUT GİBİ İNCELENECEK
İstanbul Emniyet'inde özel bir ekip oluşturuldu. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın binada öldürüldüğü iddialarına ilişkin olarak Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği Bahçeşehir'deki evde yapılan aramanın bir benzeri burada gerçekleştirilecek. Temizlenmiş bile olsa kan izleriyle kimyasal tepkimeye giren Luminol adlı özel bir kimyasal madde ve kızılötesi ışık kullanılarak Kaşıkçı'ya ait bir iz olup olmadığı belirlenecek. Konsolosluk binasında yapılacak aramada Kaşıkçı'ya ait DNA örneği aranacak. Aramaya özel ekiple birlikte K9 köpekleri de katılacak.

KAYITLAR MERCEK ALTINDA
Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim'den bu yana kayıp olmasının ardından en son görüldüğü Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun etrafındaki güvenlik kameraları polis tarafından incelemeye alındı. Türk Dışişleri Bakanlığı'nın Suudi Arabistan Başkonlosluğu'nda arama yapılacağını duyurmasının ardından konsolosluk civarında zaman zaman hareketlilik yaşanıyor. Suudi yetkililer konsolosluk kapalı olmasına rağmen konsolosluğa geliyor. Öte yandan polis konsolosluk civarındaki güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Konsolosluğun bulunduğu sokakta bulunan kamera kayıtlarına bakan teknik ekibin görüntüleri alarak emniyete götüreceği öğrenildi.

KAŞIKÇI'YI YAKALAMA PLANI DİNLEMEYE TAKILDI​
WashIngton Post gazetesinin istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Kaşıkçı'nın kaybolmasından önce Suudi yetkililerin muhalif gazeteciyi yakalamak üzere kendi aralarında yaptıkları görüşmeler Amerikan istihbaratının dinlemesine takıldı. Suudi yetkililerin Kaşıkçı'yı Suudi Arabistan'a getirmeyi ve burada ele geçirmeyi planladıkları belirtildi.

İLK ZİYARETTE TEBRİK ETMİŞLER
Nişanlı Hatice Cengiz, Kaşıkçı'nın konsolosluktaki ilk randevusunda evlilik kararından ötürü tebrik edildiğini söyledi.

Hatice Cengiz, konuyla ilgili Anadolu Ajansı'na açıklamada bulundu. Cengiz olayın yaşandığı günle ilgili önemli bilgiler verdi: 28 Eylül'de gerçekleştirdiğimiz ilk ziyareti olumlu geçmişti. Bu ziyarette kendisini iyi karşılamış evlilik kararından dolayı kendisini tebrik etmişlerdi. Sevinçli ve rahatlamış olarak konsolosluktan çıkmıştı. "Görüşme gayet olumluydu. Beni çok iyi karşıladılar. Hatta ziyaretimden dolayı şaşırdılar ve birkaç kişi bana özel olarak gelip selam verip tokalaştı" dedi.

GİRERKEN ENDİŞELİ DEĞİLDİ
Bir endişesi yoktu. Bir defasında genel olarak ülkesiyle siyasi duruşundan kaynaklı bir sorun, olay, beklenmedik bir problem ya da önemli bir mesele olduğunda kiminle ya da hangi arkadaşıyla irtibata geçmem gerektiğini sormuştum kendisine. O da bana, Türkiye'de Yasin Aktay'ın eski dostu olduğunu onu arayabileceğimi söylemişti. Ayrıca Turan Kışlakçı'nın da kendisinin çok yakın arkadaşlarından olduğunu biliyordum. Onu da bu vesileyle aradım. Bana, "Turan Kışlakçı'yı ara" diye özel bir tembihte bulunmadı.


GÖRÜNTÜLER AÇIKLANSIN
Şimdi karşı tarafın Cemal Bey'in çıktığını gösteren bir delil sunması gerekiyor. Zira onlar girdiğini ve kısa bir süre sonra da çıktığını ileri sürmüşlerdi. Devlet sadece konsolosluk içinden ulaşacağı bilgi ve belgeleri beklemiyor kanaatindeyim. Şu anda ülkeye o gün itibarıyla geliş gidişler kontrol ediliyor ve şüpheli kayıtlar inceleniyor. Bu yüzden olay yeri incelemesinden önce gerekli ve yeterli tüm bilgilerin elde edilmesi olayın daha hızlı bir şekilde çözülmesine katkı sağlayacaktır. Bu incelemeden bir şeyler mutlaka çıkar. Zira zaten kameralar o gün kayıt almıyordu açıklaması bile meseleyi baştan şüpheli hale getiriyor.

'APPLE WATCH' ÇÖZEBİLİR ​
Reuters'a konuşan iki Türk yetkili, Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice'ye bıraktığı cep telefonuna bağlı olan bir Apple Watch saat taşıdığını, akıbeti konusunda bu saatten gelen verilerin önemli ipuçları verebileceğini söyledi.

BAŞKONSOLOS 3 GÜN ORTADAN KAYBOLDU
Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması olayıyla ilgili Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun şüpheleri üzerine çeken birçok cevapsız soru var. İşte o sorular:

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girişi kameralar tarafından kayıt altına alınırken çıkışıyla ilgili hiçbir kayıt bulunamadı. Konsolosluğun bu konuda 'o zaman diliminde kameralar çalışmıyordu' açıklaması şüpheleri artırdı.

Konsolosluk çalışanlarına Kaşıkçı'nın içeriye girdiği saatlerde 'kimse odasından çıkmasın' talimatı verildi.

Konsoloslukta çalışan 5 Türk vatandaşı görevli o tarihlerde zorunlu izne çıkarıldı.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed El Katibi, Kaşıkçı'nın kaybolduğu günden itibaren 3 gün konutundan çıkmadı. Makamına hiç gitmedi.