İşte o 15 kişi

Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda kayıplara karıştı. Kimi yaşıyor kimi de öldü açıklamasını yaptı. İstihbarat birimleri ise konsolosluk çevresindeki 150 kamerayı incelemeye aldı. Riyad’dan İstanbul’a gelen 15 kişinin kimlikleri saptandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2018 Güncelleme 10 Ekim 2018, 02:28
İşte o 15 kişi

İÇİNDEKİLER

Tüm dünya İstanbul'a odaklandı. Washington Post gazetesi yazarı olan Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giriş yaptı. Ancak bir daha çıkamadı. İstihbarat birimleri olayı aydınlatmak için 4 koldan çalışmaya başladı. Bu kapsamda çevredeki 150 kamera görüntüsü tek tek tarandı. Şüpheli 6 araçtan 2'sinin plakasına ulaşıldı. Bu arada olay günü izin verilen konsolosluktaki Türk görevlilerine dinleme cihazı takıldığı öğrenildi. Konsolosluğun kilitlerinin ise bir hafta önce değiştirildiği iddia edildi. 2 Ekim günü Riyad'dan gelen ve olayla ilgisi olduğu düşünülen 15 kişinin isimlerine ulaşıldı:

İKİ OTELDELER
Meshal S. Albostani, Salah M. Tubaigy, Naif Hassan S. Alarifi, Saad H. Alzahrani, Mansur Othman Abahüseyin, Halid Aedh Altaibi, Abdulaziz Alhawsawi, Waleed Abdullah Alsehri, Türki Müşerref Alsehri, Thaar Ghaleb Alharbi, Maher Mutreb, Fahad Shabib Albalawi, Badr Lafi Alotaibi, Mustafa Almadani ve Saif Saad Alqahtani. Bu 15 kişi İstanbul'da Wyndham Grand ve Mövenpick Otel'de kaldıktan sonra Türkiye'den ayrıldı.




ALET ÇANTALI 3 KİŞİ
Başkonsolosluğun arka kapısından dün akşam giren 3 kişiden birinin elinde bulunan alet çantası dikkat çekti. Kapıda konsolosluk yetkilisi tarafından karşılanan kişiler, içeride yaklaşık bir saat kaldı.

TRUMP ENDİŞELİ
Cemal Kaşıkçı hakkında konuşan ABD Başkanı Donald Trump "Endişeliyim. Bazı çok kötü hikayeler dolaşıyor" dedi. Trump daha sonra Suudi yetkililere bu konuyu bizzat soracağını belirtti. .

YILMAZ YÖNETECEK
İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Konsoloslukta yapılacak aramayı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz'ın yöneteceği öğrenildi.




1-2 Türki Müşerref M. Alsehri - Maher A.M. Mutreb
Emniyet birimleri İstanbul'a inen ikinci uçak tekrar havalanmadan tüm bavulları ve uçağı aradı.




3-Saif Saad Alqahtani



4-M. Saad Alzahrani


5-Waleed A.M. Alsehri



6Thaar Ghaleb Alharbi



7Badr Lafi M. Alotaibi


8Halid Aedh Altaibi


9Fahad S. Albalawi



10Meshal S. Albostani



11Naif Hassan S. Alarifi


12Mansur O. Abahüseyin
,


13Salah M. Tubaigy


14M. Muhammed Almadani


15Abdülaziz M. M. Alhawsawi