Başkan Erdoğan: 2019 farklı olacak

Başkan Erdoğan, Almanya dönüşü ekonominin gidişatı üzerine önemli açıklamalarda bulundu: Çok kısa zamanda bu sıkıntıyı atlatacağız. 2019’a da çok daha ciddi, çok daha farklı bir şekilde gireceğiz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2018 Güncelleme 01 Ekim 2018, 00:34
Başkan Erdoğan: 2019 farklı olacak

İÇİNDEKİLER

Başkan Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti sonrasında gazetecilere konuştu. Şunları söyledi:

Köln'de on bine yakın vatandaşımız, cami açılışına gelmelerine rağmen bizi doğrudan dinleme imkanı bulamadılar. Alman makamları güvenlik önemli vesaire diyerek bunun mümkün olamayacağını ifade ettiler.

FETÖ konusundaki yaklaşım farklılığı ortada. Bu, Merkel ile yaptığımız ortak basın toplantısında da açıkça görüldü. Yeterli delil olmadığından söz ediyorlar. Tüm delilleri kendilerine verdiğimiz halde, mahkeme kararlarını ilettiğimiz halde, bunların adeta yok sayılmasını anlamak mümkün değil.

ÇOK DA ÖNEMSEMEDİM
Almanya'da 136 kişilik bir liste. ABD'ye iletilen listede ise sayı o kadar değil. İade için bu listeleri verdik. Ancak bunların terör anlayışları bize oranla farklılık arz ediyor. Bu hususta bizim gibi bir sorun yaşamadıkları için bizi doğru anlama konusunda zorlanıyorlar.
Biz görevi devraldığımızda Türkiye'nin IMF'e 23.5 milyar dolar borcu vardı. Geçmişte CHP'nin de koalisyon ortağı olduğu dönemlerin bir borç yüküydü o. Bizim dönemimizde sıfırlandı o borç. Birilerinin iddialarının aksine, bizim IMF ile şu an herhangi bir işim olamaz. Çok kısa zamanda bu sıkıntıyı atlatacağız, 2019'a da çok daha ciddi, çok daha farklı bir şekilde gireceğiz.
Açık konuşayım. Euro 2024'ün Almanya'ya verilmesini çok da önemsemedim. Bu hep böyle dönüyor. İki Dünya Kupası'nı veriyorsun, bir Avrupa Kupası'nı veriyorsun. Aynı ülkede bunu yapıyorsun. Türkiye'ye gelince şöyle böyle diyorsun. Almanlar'dan geri kalan bir halimiz yok. Çok daha iyi tesislerimiz var.

SANCILI DÖNEM BİTTİ
Başkan Erdoğan, twitter hesabından Almanya ziyaretini değerlendirdi. "Almanya'ya gerçekleştirdiğimiz devlet ziyaretinin, her açıdan kadim Türk- Alman dostluğunu daha da perçinleyeceğine inanıyorum" dedi.