Kirli para

Üst akıl bu kez dolarla saldırı düzenledi. Fırsatçılar ise yükselen dövizi bahane etti. Çilingir bile etiketini değiştirdi. Anahtarın tanesi daha önce 5 TL’ye yaptırılırken şimdi iki katına yükseldi. 6 kiloluk Persil toz deterjanın fiyatı da iki hafta içinde 30 TL’den 38 TL’ye çıkarak rekorları alt üst etti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2018 Güncelleme 23 Eylül 2018, 11:48
Kirli para

İÇİNDEKİLER



D
olar yükseldi, uyanıklar kur üzerinden gelen kumpası es geçmedi. Fırsatçılar manavlardan market raflarına kadar tüm etiketleri değiştirdi. Domatesin, deterjanın fiyatını görenler şok geçirdi. Çilingirler bile yükselen dövizi bahane etti. Daha önce 5 TL olan bir anahtarın şimdi 10 TL'ye yaptırıldığı belirlendi. Döviz hareketliliğini deterjancılar da es geçmedi. 6 kiloluk Persil toz deterjanın fiyatı iki hafta içinde 30 TL'den 38 TL'ye çıkarak rekorları alt üst etti! 20 Ağustos'ta 30.50 TL olan deterjanın fiyatı aynı markette 18 Eylül'de 38.95 TL'den satışa verildi.

Hakkari'deki fiyat artışı ise vatandaşı isyan ettirdi. 1 TL'den satılan ekmeğe yüzde 35 zam getirildi. Ekmeğin etiket fiyatı bir anda 1.50 TL'ye yükselince bölge halkı tepki gösterdi. Mersin'in Anamur İlçesi'ndeki semt pazarına dün gidenler ise şaşkınlık geçirdi. İki hafta öncesine kadar 3 liradan satılan domates bu hafta tezgahlarda 5 liradan satışa verildi. Vatandaşlar, "İki hafta içinde bir domatese bu kadar zam nasıl gelir. Bu insanlar ne yiyip ne içecekler. Bu mevsimde domates bu fiyattan satılıyorsa ilerleyen günlerde kaç liradan satılacak" diyerek domates fiyatlarındaki artışa tepkilerini gösterdi.



Kurdaki hareketliliği bahane eden kurnazlar, her yolu denedi. Litreler üzerinden vurgun yapıp parayı cebe indirdi.



Sıvı deterjanın litresi, yıkama adedi değişti. Ancak fiyatlar indirime gitmedi.



Marketçiler, eski etiketi raftan çıkarmayı unutunca fırsatçıların oyunu ortaya çıktı.



Anamur'da pazara giden vatandaşlar şok geçirdi. Çünkü domatesin fiyatı 2 haftada 3 liradan 5 liraya yükseldi.



Migros- koptu!
Fahiş fiyatların en çok yükseldiği noktalardan biri de Migros'un raflarıydı. Copierd Bond 80 adet A4 kağıt paketinin fiyatı 21.50 TL'ye çıktı. Bunu gören bazı tüketiciler ise etiketin fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaştı. Üzerine de tepki dolu mesajlar yazdı.