Kars'ta Sedanur'un cansız bedeni bulundu (Sedanur Güzel nasıl bulundu?)

Sedanur Güzel bulundu mu? Türkiye günlerdir bu soruya yanıt ararken, Kars'tan kara haber geldi. 16 Eylül'den bu yana kayıp olan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cansız bedenine ulaşıldı. Paslı köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü halde bulunan Sedanur Güzel'in cenazesi otopsiye götürüldü. Kars Valisi Rahmi Doğan, Sedanur Güzel'in öldürüldüğünü açıkladı. Sedanur Güzel cinayeti tüm Türkiye'nin yüreğini yakarken akıllarda tek bir soru kaldı 'Sedanur Güzel'in katili kim?'

Giriş Tarihi 22 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 22 Eylül 2018, 17:55
Kars’ta Sedanur’un cansız bedeni bulundu Sedanur Güzel nasıl bulundu?

İÇİNDEKİLER

Türkiye'ni yüreği Kars'tan gelen haberle yandı. 16 Eylül'de ortadan kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cansız bedenine ulaşıldı. Sedanur Güzel'in cenazesi, Paslı köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu. Sedanur Güzel'den gelen kara haber sonrası açıklamalarda bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan, öldürüldüğünü belirtti. Şimdi türm Türkiye 'Sedanur Güzel'in katili kim?' sorusunun yanıtınıın aydınlatılmasını bekliyor.

Sedanur Güzel'in cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, şunları söyledi:
''Öncelikle başsağlığı diliyorum. Olay olduğu andan itibaren ekiplerle arama faaliyetlerimiz devam ediyordu. Biraz önce Kars Jandarma JAK TİM'leri Sedanur'un cesedine ulaştılar. Ceset köye 1 km mesafede, üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu. Şu anda arkadaşlar incelemeyi yapıyorlar. İncelemeden sonra detaylı açıklamayı yapacağız.

'ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KESİN'

Şu an net bir bilgi yok ama öldürüldüğü kesin. Tutuklu kişinin bir takım sabıkaları var. Olayla bağlantılı kısımları da olduğu için mahkeme tarafından tutuklandı. Ama Sedanur'un öldürüldüğü kesin. Dolayısıyla gerekli incelemeyi yapıyoruz. Aralıksız olarak arama faaliyetlerine devam ettik.

YENİ GÖZALTILAR OLACAK MI?

Gerekli incelemeyi arkadaşlar yapacaklar. İz bırakmıştır bu işi yapan kişi diye düşünüyoruz. Ve gereği de yapılacaktır. Ben hem aileye hem de Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. İhtimal dahilinde, olay neticeden itibaren geriye doğru gidildiğinde bir takım izlerle olay aydınlatılmaya çalışılacaktır. Muhtemeldir ki olabilir.

CESET SONRADAN MI ORAYA GETİRİLDİ, İNCELENİYOR

Köye 1 kilometre mesafede bir yer. Köy hem çok çalılık hem de kayalık bir alan. Dolayısıyla arkadaşlarımız sabır itibariyle cesede ulaştılar. Savcı Bey şu an olay mahalline intikal etti. Gerekli otopsi işlemleri yapıldıktan sonra arkadaşlar tahkikati devam ettireceklerdir. Bu civar üzerinde arama yapılmıştı ama önceden mi Sedanur'un cesedi oradaydı yoksa sonradan mı getirilip oraya konduğunu arkadaşlar inceliyor. Köyde jandarma karakolumuz mevcut. Sedanur'un evi ile jandarma karakolunun arasındaki mesafe 100 metre civarında. Dolayısıyla olayın olduğu yerde çocuğun kaybolma ihtimali yok. Buradaki olayın nasıl olduğunu tespit etmek biraz zor. Delillere ulaştıkça olayda aydınlanmış olacak diye düşünüyorum.''

'BÖYLE BİR VAHŞET OLAMAZ'

Kars'ta küçük Sedanur'un cansız bedenini bulan ekipler, Sedanur'un kuş gibi hafiflediğini ifade etti.

Kars'ın Paslı köyünde yaşanan olayda dere kenarında taşların altında cenazesi bulunan Sedanur Güzel (9) cenaze aracıyla otopsisi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Böyle bir vahşeti görmediklerini belirten ekipler, "Bir taş var taşın alt tarafına koymuş, üzerine taşlar yığarak kapatmaya çalışmış. Kokudan dolayı ortaya çıkmış. Öyle ki ceset kurumuştu. Bir taşa bir oduna dokunursun ya öyleydi. Sedanur kuş gibi hafif olmuştu. Adli tıpta her şey ortaya çıkacak. Böyle bir vahşet olamaz. Anlatamıyorum, taşların arasına koymuş. Böyle bir vicdan olamaz" dedi.

SEDANUR'UN CESEDİ NASIL BULUNDU?

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz ise yaptığı yazılı açıklamada, 16 Eylül'de kaybolan Sedanur Güzel'in cesedinin sabah saatlerinde köyün bir kilometre yakınında taşların altına gizlenmiş bulunduğunu kaydetti.

Cesedin bulunması üzerine derhal olay yerine Kağızman Cumhuriyet Savcısının intikal ettiğini ve incelemelere başladığını anlatan Camgöz, şu ifadelere yer verdi:
"Olay yerinde elde edilen ilk bulgulara göre cesedin uzun süredir bulunduğu yerde gizlenmiş vaziyette ve üzerinde elbiselerinin olduğu görülmüştür. Sedanur'un cinsel istismara uğrayıp uğramadığı ve ölümünün nasıl ve ne zaman gerçekleştiği otopsi işleminden sonra anlaşılabilecektir. Olayın fail ya da faillerinin yakalanması, mevcut şüpheliler hakkında daha fazla delil elde edilebilmesi için titiz ve detaylı soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde emniyet ve jandarma birimlerinin çalışmasıyla sürdürülecektir."

CESET YAKININDA PARÇALANMIŞ BAVUL BULUNDU

Öte yandan, Sedanur'un cenazesinin yakınlarında parçalanmış bavul bulundu. Bavulun olayla ilgisi olup olmadığının araştırılacağı belirtildi.

ACILI ANNE VE BABA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Sedanur Güzel'in annesi Handan ve babası Abdullah Güzel, kızlarının öldürüldüğünden köye gelince haberdar oldu. Kızları kaybolduktan sonra bir televizyon programına katılmak için İstanbul'a giden aile, öğle saatlerinde Kars'a döndü. Havalimanında polisler tarafından önce ifadeleri alınan aile daha sonra köylerine döndü. Çift köye geldiklerinde sinir krizi geçirdi. Bayılan anne ve babaya ilk müdahaleyi köydeki sağlık ekipleri yaptı. Acılı ailenin feryatları yakınlarını ve köylüleri gözyaşına boğdu.

SEDANUR'UN YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerince Sedanur Güzel'in cesedinin toprağa gömülü ve üzeri taşlarla örtülü halde bulunduğunu öğrenen yakınları ile vatandaşlar olay yerine geldi.

Jandarmanın çevre güvenliği aldığı söz konusu alanda toplanan Sedanur Güzel'in yakınlarından bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

SEDANUR'UN KATİLİ KİM?

Sedanur Güzel'in cesedinin bulunmasının ardından köylüler tepki gösterdi. Herkesin çocuğu olduğunu belirten vatandaşlar, "Ceset 200 metre aşağı da dere kenarında AFAD ekipleri tarafından bulunmuş. Bu bizim evladımız, herkesin evladı var yapan kişilerin en ağır ceza alması lazım. 9 yaşındaki bir çocuğa yapılır mı bu herkesin çocuğu var. Biz bu adamı içimizde istemiyoruz. İdam istiyoruz" dedi.

Devletin gereken cezayı vereceğine inandıklarını söyleyen köylüler, "İdam istiyoruz. Devletimize güveniyoruz. Yapanın bulunup ailesi ile hemen gönderilmesini istiyoruz. Yoksa biz cezasını vereceğiz. Gözümüzün önünde idam edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

SEDANUR GÜZEL 16 EYLÜL'DEN BERİ KAYIPTI

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de yabani meyve toplamaya çıkan Sedanur Güzel (9) kaybolmuştu. Köylülerle kırsalda arama çalışmalarından sonuç alamayan aile durumu jandarmaya bildirmişti.

Sedanur'un kaybolması ile ilgisi olduğu iddiasıyla komşu Ertan B.tutuklanmıştı.