Biz bunları aşarız

Başkan Erdoğan, ekonomik saldırılarla ilgili konuştu: Enflasyon tekrar tek haneye gelir. Turizmdeki adımları görüyorsunuz... Biz bunları aşarız. Başaracağız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2018 Güncelleme 05 Eylül 2018, 02:04
Biz bunları aşarız

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan dönüşünde uçakta gazetecilerle bir araya geldi ve açıklamalarda bulundu:

TALEBİM OLMAYACAK
Tel Rıfat ve Menbiç'e yönelik çalışmalar kararlılıkla devam ediyor. Şu an İdlib'teki durum önem arz ediyor. Çünkü İdlib'te şu anda çok acımasız bir süreç işletiliyor. Orada 3,5 milyon insan var. Allah korusun, bir felaket yaşanırsa, bu insanların kaçabileceği yer yine Türkiye. Tahran zirvesini çok önemsiyoruz.

ABD 'Ben güçlüyüm, güçlü olduğuma göre haklıyım' diyor. Böyle tehditlerle bir yere varılamaz. Türkiye bir hukuk devletidir. NATO'da stratejik ortağımız olan ABD'nin bu tür nahoş ve hukuk dışı tavırlar sergilemesini şık bulmuyoruz.

BM'de Trump ile görüşme konusunda onlardan bir talep gelmedi. Benim bir talebim olmayacak.

AB'ye karşı 1963 yılından bugünlere kadar hep olumlu duruş sergiledik. Ne yazık ki AB üyesi ülkeler aynı olumlu duruşu sergileyemediler.

PKK'yı, terör örgütü olarak saydıklarını söylüyorlar ama oralarda PKK'lılar salonlarda konuşturuyorlar, afiş asmalarını olumlu yaklaşıyorlar.

Enflasyon tekrar tek haneye gelir. Turizmdeki adımları görüyorsunuz, 40 milyona doğru giden bir atağımız var. Girişimci dışarıdan Türkiye'ye girmekten çekinmiyor. Bunları aşacağız. Başaracağız.

CUMHUR İTTİFAKI
Yerel seçimlerde CHP'nin HDP'den, HDP'nin CHP'den aday gösterip göstermemeleri bizi ilgilendirmiyor, kendi iç meseleleri. Cumhur ittifakı meselesine gelince, doğrusu Sayın Bahçeli'nin bu konudaki yaklaşımı tam nedir bilemiyorum. Biz böyle bir noktada bu işe olumlu yaklaşabiliriz. Milletvekili seçiminde attığımız bir adım var. Böyle bir durum yerel seçimlerde de böyle bir adımı müşterek olarak atabiliriz.



KÜLLİYE'DE MUTLU ANLAR
Başkan Tayyip Erdoğan, Burkina Faso Büyükelçisi Brahima Sere'yi Beştepe'de kabul etti. Erdoğan, Sere'nin eşi Fanta Traore ve çocuklarıyla yakından ilgilendi.