Vatan yoluna 2 canımız feda olsun

Hakkari'de saldırıda eşi ve bebeği şehit olan Astsubay Serkan Karakaya, böyle konuştu. Evladının yastığına sarılıp meydan okudu: 2 cana 200 can alacağım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2018 Güncelleme 02 Ağustos 2018, 04:03
Vatan yoluna 2 canımız feda olsun

İÇİNDEKİLER



Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, eşi Nurcan (25) ve 11 aylık oğlu Bedirhan'ı gözleri önünde teröre kurban verdi. Ama başını eğmedi. Acıya yenilmedi. Ve kalleş sürüsüne mesaj gönderdi:
Eşim, yetim ve zorluklarla büyümüş, sevgi dolu bir kadındı. 10 gündür görüşememiştik, sürpriz yapmak için geldi. Bedirhan ayrılırken sarılıp ağladı! Hissetmiş! Bu beni gamlandırdı.
Araçlarını izlerken bomba patladı! Yetişemedim! Ben, al bayrak için ölümle sözleşme imzalamış bir askerim. Ant olsun ki 2 cana 200 can alacağım. Köklerini kazıyana dek durmayacağım.


ERDOĞAN'DAN İDAM SİNYALİ
Başkan Erdoğan, şehit anne ve oğlunun Sivas'taki cenazesine katıldı. Bir kez daha "idamı" hatırlattı: Bu katliamın bedelini ödeyecekler!
İdam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Parlamentodan geçtiği anda onaylarım. Bununla ilgili de atacağımız adımlar yakındır.


ANT OLSUN Kİ KANINIZI YERDE BIRAKMAYACAĞIM
Hakkari Yüksekova'ya 20 kilometre uzaklıktaki Büyükçiftlik Beldesi Susat Deresi mevkisinde önceki gün saat 16.00 sıralarında düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen anne ve 11 aylık bebeği dün toprağa verildi. Askeri uçakla Sivas'a getirilen cenazeler ikindi namazına müteakip son yolculuklarına uğurlandı. Eşi ve çocuğunu kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya ise şunları söyledi: Benim canlarıma kıyanlar duysun beni, bu vatanı size teslim etmeyeceğiz. Benden alacağınız bir canım kaldı, onu da veririm ama vatanı asla. Bir şehit eşi asker olarak tek sözüm 'vatan sağ olsun'. Vatandan daha büyük bir sevda tanımadım, başka sevgili bilmedim. Hayallerimiz yarım kaldı, duymadığım oğlum ve eşimi aldılar benden. Acım çok büyük ama ben askerim. Al bayrak için ölümle sözleşme imzalamış, vatana canını adamış bir askerim. Gözümün önünde ailemi yok eden teröristlerin kökünü kazıyana kadar durmayacağız. Devletimizi kararlı, acımı içime gömüp o katillerin benden aldığı iki cana 200, 20000 bin can alacağım. Tümünü bitirene kadar vatan yeminimizi bozmayacağım. Gözümün önünde bir bomba ile eş ve oğlunu yitiren asker bir babanın yemini, and olsun ki Bedirhan'ın, Nurcan'ın ve daha nice mazlumun kanını yerde bırakmayacağım.



'TEHDİT DİLİNE PRİM VERMEYİZ'
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Şarkışla'da şehit anne ve bebeğinin cenaze törenine katıldı. Erdoğan cenaze töreninde yaptığı açıklamada, "Nurcan kardeşimize, Bedirhan yavrumuza Allah'tan rahmet diliyoruz. Makamları belli. Tabii burada bir gerçeği tüm milletimize tüm dünyaya ayrıca duyurmak istiyorum. Bu bölücü örgütün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşimizin katili olarak bir kez daha gördük" dedi. Erdoğan bu arada ABD'nin rahip Brunson tehditleriyle ilgili olarak "Tehdit diline prim bırakmayız" cevabını verdi. PKK diyemediler
24 Haziran seçimlerinde terör örgütü PKK'nın temsilcisi HDP'yi, verdiği destekle parlamentoya taşıyan CHP de Hakkari'deki terör saldırısını kınadı! CHP ve HDP'li vekillerin kınama mesajlarında terör örgütü


SÜRPRİZ YAPMIŞTI
Şehit Nurcan Karakaya'nın (25), Uşak'tan Hakkari'ye tayin olan ve 10 gündür operasyonda olan eşine sürpriz yapmak için yola çıktığı öğrenildi. Acılı eş Serkan Karakaya, "Esnaf bir babanın yetim kızı ile 2016'da evlendim. Bir yıl sonra Bedirhan'ım doğdu. Nurcan'ım bana sürpriz yaptı, geleceğinden haberim yoktu. Doyamadan kopardılar benden" dedi.


​BEDİRHAN'I SON KEZ ÖPTÜ
Nurcan Karakaya ve 11 aylık oğlu Bedirhan Mustafa, İlçe mezarlığında yan yana toprağa verildi. Baba Serkan Karakaya, minik tabutundan çıkardığı oğlunun kefene sarılı bedenini son kez öptükten sonra kendi elleriyle kabre koydu. Bu anlar ise cenazeye katılan herkesi ağlattı.



TÜLAY CANBOLAT