Kazanan adam

ABD başkanı, NATO Zirvesi'nde sohbet ettiği Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı böyle kutladı. Başkan Tayyip Erdoğan NATO Zirvesi'nde en ilgi gören lider oldu. Trump ve Merkel buluşmalarının ardından dün Fransa, İtalya, İspanya, Azerbaycan, Makedonya, Irak ve Bulgaristan liderleri de Erdoğan'la ikili temasta bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2018 Güncelleme 13 Temmuz 2018, 01:50
Kazanan adam

İÇİNDEKİLER





Başkan Erdoğan, NATO Zirvesi için gittiği Brüksel'de çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirdi. ABD Başkanı Trump'tan ise övgü dolu sözler geldi.



24 Haziran seçim sonuçlarını hatırlatan Trump, Erdoğan için, "İşte kazanan adam, en iyi ve en kolay anlaştığım lider" dedi. Ve ekledi: Onu seviyorum.

ABD medyası, Trump-Erdoğan görüşmesine geniş yer ayırdı. "Trump, Erdoğan'la kanka sohbeti yapmak için Batılı liderleri başından savdı" diye yazdı.


Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de düzenlenen NATO Zirvesi'nin ikinci gününde Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nın üçüncü oturumuna katıldı. Erdoğan, daha sonra Afganistan Oturumu'na iştirak etti. Başkan Erdoğan bazı ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

DUR DURAK BİLMEDİ...
İlk olarak, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile başbaşa görüşen Erdoğan, bu sırada Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile bir süre sohbet etti. Erdoğan, daha sonra Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile görüştü. Başkan Erdoğan daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic ile de samimi sohbetler yaptı. Erdoğan ikili görüşme trafiğine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile devam etti.



AZERBAYCAN
Erdoğan'ın dün en muhabbetli geçen teması Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile oldu.



FRANSA
Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile uzun bir görüşme yapıldı.


MAKEDONYA
Makedon Başbakan Zoran Zaev, Erdoğan'la samimi bir sohbet paylaştı.


İSPANYA
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile sohbet etti.



Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, zirveye katılan devlet ve hükümet başkanlarını eşleriyle birlikte Brüksel'in Tervuren bölgesinde bulunan Afrika Müzesi'ni ziyaret etti.


ROHINGYA'YI ANLATTI
Emine Erdoğan'ın, Arakan gibi mazlum coğrafyalara yaptığı ziyaretlerin bilgisine sahip devlet ve hükümet başkanları eşleri, kendisinden Rohingya Müslümanları'nın son durumu hakkında bilgi aldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte Macron ile Emine Erdoğan, eğitim-teknoloji ilişkisine dair sohbet etti.


İLK TEBRİK ERDOĞAN'DAN
Erdoğan, önceki gece İngiltere-Hırvatistan arasındaki Dünya Kupası yarı final maçını İngiltere Başbakanı Theresa May, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ayaküstü cep telefonundan seyretti. Hırvatistan'ın galibiyeti sonrası Hırvat Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitaroviç'i ilk tebrik eden de Erdoğan oldu.



HASAN AY