Sandığın ‘en’lerı

Türkiye çifte seçimi geride bıraktı. 56 milyon seçmen Cumhurbaşkanı ve Meclis'i seçmek için sandığa giderek vatandaşlık görevini yaptı. Objektiflere renkli görüntüler takıldı. Akıllarda ise sandığın ‘en’leri kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2018 Güncelleme 25 Haziran 2018, 04:10
Sandığın ‘en’lerı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de tarihi seçimini dün gerçekleştirdi. Türkiye'de 56.3 milyon seçmen, tarihte ilk kez Cumhurbaşkanını ve Meclis'i aynı anda seçti. Sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getiren seçmenler, birbirinden renkli görüntüler sergiledi. Sandığın en renkli kişilikleri, hafızalara böyle yerleşti:




EN ÜZGÜN
Trabzon'da 12 gün sonra 18 yaşını dolduracak olan Edanur Bayram, oyunu kullandı. Daha sonra zarfını sandığa attı. Ancak genç kızın adı seçmen listesinde bulunamadı. Görevliler, sayım sırasında sandıktan kurayla çekilecek bir zarfın açılmadan geçersiz sayılacağını açıkladı. Genç kız gözyaşlarına hakim olamadı.


EN ATLI
Kayseri'de Mustafa Yurtlu (42) Melikgazi ilçesi Tavlusun Mahallesi'ndeki oy kullanacağı ilköğretim okuluna atla gitti. Tüm bakışları üzerine çekti. Oyunu kullanan Yurtlu, daha sonra, geldiği gibi atla evine döndü.



EN YALNIZ
Batman'ın Yolveren Köyü ile Gümüşhane'nin Bandırlak Köyü'nde seçimler erken bitti. Seçmenlerin çoğu yurt dışında olan Yolveren Köyü'nün tek seçmeni olan Muhtar Mehmet Alcu, köyünde kurulan sandıkta oyunu kullandı. Bu köyde tek kişi oyunu verirken, 15 seçmenli Bandırlak köyünde oy verme işlemi yarım saatte sona erdi.


EN UZUN
Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, 4 yıl önce 2 metre 13.5 santim boyuyla dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Rumeysa Gelgi, oyunu kullandı. Yürüteç desteği olmadan ayağa kalkamayan Rümeysa Gelgi'yi kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyenleri ise kırmadı.


EN KISA
Osmaniye'nın Kadirli İlçesi'nde sandığın başında, Türkiye'nin en kısa kadını vardı. 72.6 santimetre boyuyla 2010'da "Dünyanın En Kısa Boylu Kadını" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Elif Kocaman, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla fotoğraf çektirerek sohbet eden Kocaman, seçimle- rin hayırlı olmasını dilediğini anlattı.



EN HAYVANSEVER
Düzce'de yaşayan 26 yaşındaki Pınar Aydın, evinde beslediği kedisi ile birlikte Aziziye İlkokulu'nda oy kullandı. Amasya'nın Taşova İlçesi'nde bir seçmen oy kullanmaya giderken yanına güvercinini de aldı. Bilecik'te yaşayan Erdoğan ve Aysel Selamoğlu çifti, oy kullanmaya "Çakır" cinsi köpekleriyle gitti. Tekirdağlı bir hayvansever ise "Fıstık" adını verdiği güverciniyle vatandaşlık görevini yerine getirdi.



EN AZİMLİ
Antalya Serik'te 21 yıl önce elektrik çarpması sonucu iki kolunu da dirsekten itibaren kaybeden Serik Belediyesi'nin engelli kadrosunda çalışan Bülent Bodur (37) da vatandaşlık görevini yerine yaptı. Oy zarfını ağzıyla sandığa attı.



EN YAŞLI
Gaziantep İslahiye'de çocuğu, 40 torunu, 62 torununun çocuğu ve 2 torununun torunu olan 117 yaşındaki Ayşe Uzkar, oyunu kullanacağı okula gitti. Bastonundan destek alarak yürüyebilen Uzkar, "Tüm seçimlere katıldım" dedi.



EN KIRMIZI-BEYAZ
Kahramanmaraş'ta da oy verme işlemi sırasında ilginç görüntüler objektiflere yansıdı. Arslanbey Ortaokulu'nda oyunu kullanan Mehmet Ağgürbüz, giydiği Türk Bayrağı motifli elbisesiyle dikkatleri üzerinde topladı.