Engellenen efsanelerin hayallerini AK Parti gerçekleştirdi

Milli savunmadan bilime Türkiye'ye mâl olmuş isimlerin gerçekleştirmek isteyip de engellenen projelerini AK Parti gerçekleştirdi. İşte o projeler...

Giriş Tarihi 21 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 21 Haziran 2018, 17:36
Engellenen efsanelerin hayallerini AK Parti gerçekleştirdi

İÇİNDEKİLER


8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal Türkiye'nin ilk teknoparkını ve birçok büyük teknoloji atılımının hayalini kuruyordu ama hayalleri engellendi.Yıllar sonra milli teknoloji hamlesi başlatıldı ve 40 bin girişimciye destek sağlandı.


Türkiye'nin ilk savunma sanayi şirketinin kurucusu Şakir Zümre'nin füze üretimine yasak geldi. Ve Şakir Zümre ömrünün sonunda soba üretmeye mahkum edildi. AK Parti ise Türkiye'nin ilk seyir füzelerini güdümlü roketlerini geliştirdi.


Milli savunma sanayinin temellerini atan Nuri Kıllıgil kendi fabrikasında yanarak can verdi. Ölümüyle ilgili adli tıp raporları yok edildi! Kıllıgil'in vefatının ardından 150 yıldır yaptırılmayan milli piyade tüfeği yapıldı. Milli savunma sanayiinde atılım gerçekleşti.


Nuri Demirağ 1934'te Boğaz'a köprü yapmak istedi engellendi. Ayrıca 1938 yılında Türk Hava Kurumu için ürettiği 65 uçağın siparişi son anda iptal edildi, batırıldı. Radyo istasyonu kurmak istedi izin verilmedi. AK Parti ise geçmişteki bu engellemelere günümüzde müsade etmeyerek Akıllı milli ağ altyapısını kurdu.


Kalkınmanın milli teknoloji ile olacağını inanan merhum Adnan Menderes teknik üniversitelerin kurulmasına öncülük etmişti. Daha büyük hayalleri olan Menderes engellendi. Bu hayallere AK Parti sahip çıktı. Bilişim sektöründe 7 milyar TL olan AR-GE çalışmalarına ayrılan bütçeyi 110 milyar TL'ye çıkardı. AR-GE personeli sayısı arttırıldı. Şimdi de Haliç'te dünyanın sayılı bilim merkezlerinden biri kuruluyor.