Meteoroloji uyardı! Akşam saatlerine dikkat! ( 01 Nisan 2018 hava durumu )

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerine ilişkin son raporları yayınladı. Akşam saatlerinden itibaren özellikle yurdun batı kesimlerinde sağanak yağışın etkisini göstereceği açıklanırken, kuvvetli rüzgar uyarısı da yapıldı. İşte 1 Nisan 2018 hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 01 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 01 Nisan 2018, 09:57
Meteoroloji uyardı! Akşam saatlerine dikkat!  01 Nisan 2018 hava durumu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji'den son dakika hava durumu bilgisi geldi! Hava sıcaklıklarının düşeceği ve akşam saatlerinden sonra sağanak yağışların geleceği belirtildi. Bugün Marmara bölgesinde ve İstanbul'da havanın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimleri ve zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara ve Kuzey Ege ile İzmir, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yağışla birlikte ülkemizin batı ve iç kesimlerinde 6 ila 12 derece azalacağı tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, doğu ve kuzeydoğu kesimlerde yer yer güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın batısı, Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Günlerdir sıcak havaların yaşandığı İstanbul için Meteoroloji son dakika hava durumu uyarısı yaptı. Bugün parçalı bulutlu bir havaya sahip olan İstanbul için akşam saatlerinde kuvvetli ve sağanak yağışın başlayacağı, ve yağışların yarında devam edeceği belirtildi. Herhangi bir olumsuzluğa karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.