Boşuna heveslenmeyin

Avrupa Parlamentosu’nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekatı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mart 2018 Güncelleme 16 Mart 2018, 01:21
Boşuna heveslenmeyin

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Liseliler Destan Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu. "Dil devrimi adı altında Türkçemiz, tatsız tuzsuz, ruhsuz, renksiz kelimelerin tasallutuna sokularak damarlarımız kesildi" diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle oldu:

DİL UYARISI...
Türkçe dışı tabelalar gördüğüm mekanların sorumlularına bu isimlerin değiştirilmesini, bugün sesleniyor ve tavsiye ediyorum. Bu konuda arzu ettiğim hassasiyeti henüz göremediğimi de ifade etmeliyim. Bu işin de üstesinden el birliği ile geleceğiz, bunu başaracağız.
Afrin'de şimdiye kadar 3 bin 525 terörist öldürüldü. Artık her şey an meselesi, bu iş bitiyor, bitecek, az kaldı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları'na verilen destek, milletimizin gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan asla geri durmayacağının da işaretidir.
Avrupa Parlamentosu, Afrin ile alakalı olarak oradaki harekatı durdurmamızı isteyecekmiş... Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane, o da böyle arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Türkiye şamar oğlanı değildir. Ey Avrupa Parlamentosu, sen benden hangi yükü aldın ki bu sözü söylüyorsun? Türkiye'ye Avrupa Parlamentosu'nun söyleyebileceği hiçbir söz yoktur ve bu sözlerin hepsi de bizim bir kulağımızdan girer, öbüründen çıkar.